Komentarz do artykułu Adidas Supernova RIOT 2 GTX - TEST

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się teraz nad butami na zimę. Myślałem o Asicsach jakiś, można taniej je kupić w necie. Te 540 zł mnie trochę odstrasza ;)
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No tak cena jest trochę zaporowa. Ale but zrobiony jest bardzo porządnie. Model z gtx to prawdziwy zimowy lodołamacz ;).
Pozdrawiam
Trener Krzysztof Janik

Obrazek
Awatar użytkownika
MMMarciNNN
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja cenę przebolałem (od czego jest rodzina i urodziny? ;-)), ale okazało się, że tego buta NIE DA SIĘ KUPIĆ W POLSCE. Objechałem i obdzwoniłem wszystkie warszawskie sklepy Adidasa i nigdzie Riotów nie mają, ani się nie spodziewają. W sieciowym adidasshopie to samo.
Ktoś wie, gdzie można je kupić (nie jadąc np. do Austrii, gdzie Rioty widziałem)
Run Forest! Run!

Obrazek
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MMMarciNNN pisze:Ja cenę przebolałem (od czego jest rodzina i urodziny? ;-)), ale okazało się, że tego buta NIE DA SIĘ KUPIĆ W POLSCE. Objechałem i obdzwoniłem wszystkie warszawskie sklepy Adidasa i nigdzie Riotów nie mają, ani się nie spodziewają. W sieciowym adidasshopie to samo.
Ktoś wie, gdzie można je kupić (nie jadąc np. do Austrii, gdzie Rioty widziałem)
To jest problem o którym nie chciałem pisać w teście, ponieważ myślałem ze tylko u mnie ich nie ma. Ja przejechałem cały Kraków w poszukiwaniu tego modelu i nigdzie go nie znalazłem. A jak pytałem o Rioty to sprzedawcy mówili, nie sprowadzamy tego modelu bo jest drogi i brzydki, a ludzie i tak kupują buty nie patrząc na ich przeznaczenie.
Pozdrawiam
Trener Krzysztof Janik

Obrazek
bekon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Miałem okazję przymierzyć te buty na Expo w Berlinie. Pronacja, masa ciała, numer itp zgadzają się z moimi potrzebami aż do momentu założenia na stopę. NewBalance noszę w szerokości 2E a więc szerokie, niektóre Nike też, ale w tym przypadku nie było się nad czym zastanawiać: są wąskie. Ale samo wykonanie misie podobało. Będę musiał kupić Salomony XT WINGS GTX (bo Salomony XA Pro 3d Ultra też są wąskie).
Awatar użytkownika
merlin
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:30:23

Nieprzeczytany post

Biegam w Riot'ach od kilku miesięcy i jestem z nich bardzo zadowolony. Mam wąską stopę i na początku wydawało mi się, że są za szerokie (na pierwszym treningu przez to, że ich nie dowiązałem zwichnąłem nogę :) ) ale po odpowiednim zawiązaniu są OK. Na śliskim, kamykach, podbiegach w lesie trzymają perfekcyjnie.
A co do kupienia na realizację zamówienia bezpośrednio przez Adidas Polska czekaliśmy dosyć długo i rzeczywiście był problem z tymi butami.

Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No kurcze, to trochę wtopa (z tymi sklepami).
Jeszcze kilka dni temu byłem w topowym sklepie Adidasa i ich rzeczywiście nie było (mamy zwyczaj pisania tylko o tym co jest dostępne).
Specjalnie nawet zadzwoniłem do Adidasa i mi powiedzieli, że ich klienci (czyli sklepy) zamawiali te buty i powinny być - ale byłem dzisiaj w kolejnym i też nie było.
Przepraszam wszystkich za taki "falstart" - na Expo mam nadzieję, że chociaż będą.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Chyba jednak nie ma. Przeszedłem się przed chwilą i nie znalazłem.
dami3n

Nieprzeczytany post

popieram zdanie testera o butach z GTX, do minusow dodalbym jeszcze: dlugo schna
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Chyba jednak nie ma. Przeszedłem się przed chwilą i nie znalazłem.
:orany: :orany: :orany:

Kurcze. No to nie mam naprawdę słów na to.
Pewnie będą się tłumaczyć, że dopiero przyjadą w późniejszym terminie - bo z Gore czy bez - to jest naprawdę super but, biegałem w jego poprzedniej wersji i w jeszcze poprzedniej i jeszcze.

Jeśli nie będzie u nas dostępny to fatalnie, także z punktu tego testu, bo po co opisywać coś czego nie ma. Sprowadzanie czegoś na zamówienie i czekanie - to nie to samo.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

A jeśli masz taką możliwość, żeby wydobyć od nich jakąś informację na temat tego kiedy i gdzie będą, jeśli będą, to byłoby miło i pożytecznie :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Podobno w sklepach Sizeer maja być (w wersji bez Gore) oraz w sieci ....zapomniałem nazwy ale to jest siec która w centrach handlowych ma brand Adidas - wiec po prostu w sklepach Adidas.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No i w wersji z Gore są w:

Sklep adidas w Manufakturze w Łodzi
Sklep adidas w CH Plaza w Poznaniu.
Awatar użytkownika
MMMarciNNN
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cholera jasna! Czyli w 40-milionowym kraju firma Adidas skierowała produkt do DWÓCH sklepów. Dla mnie bomba.
To w ogóle jest szerszy problem. Kupno butów biegowych (szczególnie tych z górnej półki) graniczy w Polsce z cudem. Normą są sklepy firmowe pełne po sufit "odblasków" dla dresiarzy i pozbawione butów dla biegaczy (kompetencje sprzedawców oczywiście zerowe). Dotyczy to na pewno Nike'a, Adidasa, Pumy. Wyjątek stanowi New Balance wyraźnie sfokusowany na biegaczy - może dopieścić by tę firmę bardziej w testach, skoro jej na nas zależy?
Adam - pytanie. Co z oferty New Balance poleciłbyś na zimę?
Run Forest! Run!

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ