Kalenij Ekiden 100 czy JOMA Carrera VI ?????
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Zastanawiam się które z tych bucików są dla mnie lepsze, gdyż mają podobną cenę i przeznaczone są chyba dla nautralów do ok 90 kg. Ponoć to Jomy są trwalsze natomiast Kalenij mają lepszą amortyz. Ale może ktoś już je ma? Biegam ok 35 km/tyg po zróżnicowanej nawierzchni.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Oba wyżej wymienione buty są przeznaczone dla pronujących. Z tymi porównaniami może być różnie - może okazać się zupełnie inaczej niż sądzisz. Jeżeli chcesz tanie buty dla neutrala to Joma Model Titanium będzie odpowiedni. Lub jeden z elementarnych modeli Asicsa - GEL Blackhawk.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Czasami nic się nie dzieje. Po prostu biega kolejne kilometry. A czasami obtarcia stóp, bąbelki na piętach, bóle stóp, wypaczenie techniki. Konsekwencje bywają różne dlatego odpowiednie dobranie butów to podstawa dla biegacza.
Jak wiadomo biegacz pronujący wymaga stabilizacji oraz większej amortyzacji na pięcie. Czasami gdy ktoś biegający ładnie ze śródstopia kupi buty dla pronatorów stwierdza iż ten but wymusza bieganie z pięty.
Jak wiadomo biegacz pronujący wymaga stabilizacji oraz większej amortyzacji na pięcie. Czasami gdy ktoś biegający ładnie ze śródstopia kupi buty dla pronatorów stwierdza iż ten but wymusza bieganie z pięty.
-
- Rozgrzewający Się
łoj... to chyba utopiłem 159 zeta. Bo do tej pory biegałem w moich starych adidasach ze śródstopia i dobrze mi sie biegało a teraz za chiny nie mogę ze śródstopia tylko cały czas buty wymuszają bieganie z piętywysek pisze:Jak wiadomo biegacz pronujący wymaga stabilizacji oraz większej amortyzacji na pięcie. Czasami gdy ktoś biegający ładnie ze śródstopia kupi buty dla pronatorów stwierdza iż ten but wymusza bieganie z pięty.