Foot pod w Forerunner 50 HR a Forerunner 60 HR - 2 pytania.

Amator001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Po 1: Witam wszystkich!

Mam na samym początku 2 pytania odnośnie foot poda w Garmin Forerunner 50 HR i Forerunner 60 HR:
a) Czy te foot pody sa zamienne - tzn. czy foot pod z wersji 60 będzie działał z zegarkiem wersji 50 i na odwrót?
b) Czy foot pod z wersji 50 też ma opisywaną w poniższym linku "osłonkę", którą można zdjąć, żeby włożyć foot poda w podeszwę buta? Innymi słowy - czy jest również kompatybilny z systemem Nike+?
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... =pulsometr
"jest to w ofercie Garmina kolejna generacja tego urzadzenia które charakteryzuje się właśnie malymi wymiarami oraz kompatybilnoscia z systemem Nike+ czyli mozemy schowac go w bucie (pasuje – sprawdzalem)" < Fragment opisu foot poda z modelu Forerunner 60.

Dzięki za pomoc.

P.S.
Pytam, ponieważ nie mam jednorazowo do wydania 700 zł oraz mam buty kompatybilne z Nike+ (mam otwór w podeszwie :) ), także - nie potrzebuję aż wersji Forerunner 60. Myślałem, żeby teraz kupić sobie Forerunnera 50 bez foot poda (pieniążki), a później ewentualnie dokupić foot poda z wersji 60 (lub 50, o ile jeszcze będą dostępne) oddzielnie, którego mógłbym włożyć w podeszwę (tak, zależy mi na tym). Ale jeżeli foot pody w obu modelach byłyby takie same, to wziąłbym od razu Forerunnera 50 za 400 zł. W sklepach internetowych niestety nikt nie jest mi w stanie odpowiedzieć na powyższe pytania (pisałem do trzech).
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale widzę, żę do 60ki nadal sprzedają te same Footpody co do 50ki, nie przywiązuj się do tych wkładanych do buta bo jak zmienisz buty - to co zrobisz? One mają jakiś klips?
77Mirek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Amator001 pisze:Czy foot pod z wersji 50 też ma opisywaną w poniższym linku "osłonkę", którą można zdjąć, żeby włożyć foot poda w podeszwę buta? Innymi słowy - czy jest również kompatybilny z systemem Nike+?
Niestety footpody z fr 50 nie pasują do Nike+,
ale przymocowanie do butów za pomocą klipsa jest dośc wygodne.
Amator001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ale widzę, żę do 60ki nadal sprzedają te same Footpody co do 50ki, nie przywiązuj się do tych wkładanych do buta bo jak zmienisz buty - to co zrobisz? One mają jakiś klips?
Rozumiem. Ale właśnie chodziło mi o to, że podobno WŁAŚCIWE foot pody z 60-tek mają "osłonkę", którą można założyć, kiedy ma się buty bez Nike+ lub zdjąć, kiedy są kompatybilne. Nie jestem jednak przekonany.
77Mirek pisze:
Amator001 pisze:Czy foot pod z wersji 50 też ma opisywaną w poniższym linku "osłonkę", którą można zdjąć, żeby włożyć foot poda w podeszwę buta? Innymi słowy - czy jest również kompatybilny z systemem Nike+?
Niestety footpody z fr 50 nie pasują do Nike+,
ale przymocowanie do butów za pomocą klipsa jest dośc wygodne.
Dzięki.
Czyli właściwie zostały mi nadal jednak 2 nieco inne pytania:
1.Czy foot pod z 60 będzie działać z zegarkiem wersji 50?
2.Czy foot poda z 60 można NA PEWNO włożyć do buta kompatybilnego z Nike+ (po zdjęciu "osłonki")?

Ten link niby odpowiada twierdząco na oba pytania, ale wolałbym, żeby ktoś z Was to potwierdził:
http://www.runnerchoice.com/2009/08/the ... rmin-fr60/
"The best feature of this footpod is the fact that it is backwards compatible and works well with the old FR50."

Dzięki za pomoc chłopaki. Pozdrawiam.
Amator001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podbijam :ble:
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

1. wg przytoczonego cytatu zdecydowanie TAK
2. w pierwszym poscie cytujesz moj opis FR60 w ktorym napisalem ze "mozemy schowac go w bucie (pasuje – sprawdzalem)" zamiescilem nawet zdjecia buta Nike+ BEZ i Z footpodem zeby pokazac ze faktycznie pasuje... czy to nie wystarczy???
Amator001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

barte pisze:1. wg przytoczonego cytatu zdecydowanie TAK
2. w pierwszym poscie cytujesz moj opis FR60 w ktorym napisalem ze "mozemy schowac go w bucie (pasuje – sprawdzalem)" zamiescilem nawet zdjecia buta Nike+ BEZ i Z footpodem zeby pokazac ze faktycznie pasuje... czy to nie wystarczy???
1.
Amator001 pisze: Ten link niby odpowiada twierdząco na oba pytania, ale wolałbym, żeby ktoś z Was to potwierdził
Rozumiem angielski doskonale, jednak pytanie kierowałem do faktycznych UŻYTKOWNIKÓW.

2. Doskonale za wyjątkiem tego, że zrobione przez Ciebie zdjęcie foot poda nie było dla mnie oczywiste - nie wiedziałem, czy są na rynku 2 wersje foot poda, czy jedna ze zdejmowaną osłonką. TYM BARDZIEJ, że Adam Klein napisał:
Adam Klein pisze:Ale widzę, żę do 60ki nadal sprzedają te same Footpody co do 50ki
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2009, 18:05 przez Amator001, łącznie zmieniany 7 razy.
Amator001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyli podsumowując - mam nadzieję, że poprawnie:
1.Foot pod w wersji 50 jest inny niż w 60. W 50 nie ma osłonki i nie jest kompatybilny z systemem Nike +. Jest większy, można go "zamontować" do sznurowadeł. Foot poda z 60 można napewno włożyć do buta kompatybilnego z Nike + po zdjeciu osłonki lub z osłonką "zamontować" do sznurowadeł.
2.Foot pod z wersji 60 będzie działał z zegarkiem wersji 50, odwrotnie - nie wiem.

Dobra, chyba kupię tego Garmina Forerunner 50 w zestawie bez foot poda za 300 zł i ewentualnie za rok, dwa dokupię sobie foot poda z wersji 60... Jestem totalnym amatorem, zacząłem biegać 2 tygodnie temu, więc wydaje mi się, że na początek to wystarczy. Wcześniej zastanawiałem się nad Nike Sportband za 180 zł, ale Garmin będzie chyba lepszym rozwiązaniem (z uwagi na miernik pulsu). Czy ktoś doświadczony mógłby jakoś się do tego odnieść? Czy to dobry wybór? Mam do wydania MAX 300 zł.

Dzięki.
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Najlepiej kupić FR50 w wersji bundle (tj. z HR monitorem i foodpodem). Sumarycznie zapłacisz za to najmniej. Bundle jest dużo tańsze, niż poszczególne elementy zestawu kupowane osobno. No i nie będzie żadnych wątpliwości co do kompatybilności.

Jak teraz nie masz kasy to lepiej kup najprostszy zegarek z pulsometrem (np. Decathlon 79 zł), będziesz miał mniej więcej to samo co w garminie bez footpoda. Do Garmina dozbierasz, a może ze zdobywanym doświadczeniem biegowym dojdziesz do wniosku, że warto kupić coś innego niż FR50/60.
Amator001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za radę szy. Wiesz co - jednak poczekam trochę bo wolę od razu kupić coś lepszego niż płacić 2 razy. A w "międzyczasie" czytam sobie troszkę m.in. to:
http://bieganie.pl/?cat=45&id=865&show=1
77Mirek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

FR 50 w wersji bundle można już kupić za około 400 zł
http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.p ... c&start=90
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

No, w granicach 400 zł nic lepszego niż Forerunner 50 się nie kupi. Współczynnik jakość/cena bezkonkurencyjny.
Amator001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki chłopaki. Wezmę najprawdopodobniej Forerunner 50 bez foot poda jednak. (Osobno foot pod kosztuje 300 zł z wysyłką na Ebay - także o 200 zł więcej wyjdzie ewentualnie niż 50 w "bundle", ale póki co przez najbliższy czas pobiegam najwyżej bez niego a może stanieją za pół roku - nieważne :bleble: ). Chyba że wpadnie mi nieoczekiwana gotówka to od razu wezmę wersję 60 z foot podem.

Dzięki za rady.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ