Asics Gel-Kinsei 2 i pęknięty gel na pięcie
-
- Rozgrzewający Się
Witam
Od kilku tygodni jestem użytkownikiem w/w modelu butów. Ostatnio zauważyłem pęknięcie Gel'u na pięcie. Czy ktoś z szacownego tu grona miał podobny przypadek, czy jak zwykle to ja mam takie szczęście?
Pozdrawiam
Od kilku tygodni jestem użytkownikiem w/w modelu butów. Ostatnio zauważyłem pęknięcie Gel'u na pięcie. Czy ktoś z szacownego tu grona miał podobny przypadek, czy jak zwykle to ja mam takie szczęście?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2009, 22:27 przez jacekm76, łącznie zmieniany 1 raz.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Oops, nieźle. Kiedy kupiłeś te buty? Moim zdaniem powinieneś je reklamować.jacekm76 pisze:Witam
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
buty za 600 zł nie powinny pękać , konieczna reklamacja
Tomek
-
- Wyga
Serio, nie wymienili Ci butów tylko skleili?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Wyga
Nie mów takich rzeczy, że POLSKA taka dziwna, bo to gówN0 prawda. Wszędzie się oszukuje, wszędzie ludzie nie są do końca szczęśliwi, każdy za mało zarabia, każdego okrada coś jak ZUS, każdemu za drogo
Wszędzie na świecie tak jest, mnie wkurza jak ktoś mówi "polska rzeczywistość". A później się rodzą dziwaczne przekonania.
No, ale jak skleili na klej to gratuluję pomysłu. Pisz jaki to sklep i reklamuj znowu, staraj się odzyskać od nich kasę.
Tak będzie najlepiej, chcą tak podchodzić do ludzi, mogą stracić zaufanie na dużym polskim portalu o bieganiu. Powiedz im o tym

No, ale jak skleili na klej to gratuluję pomysłu. Pisz jaki to sklep i reklamuj znowu, staraj się odzyskać od nich kasę.
Tak będzie najlepiej, chcą tak podchodzić do ludzi, mogą stracić zaufanie na dużym polskim portalu o bieganiu. Powiedz im o tym

-
- Rozgrzewający Się
Buty kupowałem w sklepie 4energy ale podobno były wysyłane do ASICSA, więc jak było naprawdę nie wiadomo.
Sądząc po śladach kleju myślę na 100 % że był to cyjanopan, super-glu lub jakaś inna kropelka.
Ale jak narazie zachowuje spokój i zastanawiam się ile razy jeszcze będę musiał je reklamować.
Obstawiam że góra dwa treningi i znowu jazda do Katowic.
Zawsze przy takich sytuacja przypominają mi się filmy Bareji, (Alternatywy 4 itp.) i występujący tam fachowcy.
Sądząc po śladach kleju myślę na 100 % że był to cyjanopan, super-glu lub jakaś inna kropelka.
Ale jak narazie zachowuje spokój i zastanawiam się ile razy jeszcze będę musiał je reklamować.
Obstawiam że góra dwa treningi i znowu jazda do Katowic.
Zawsze przy takich sytuacja przypominają mi się filmy Bareji, (Alternatywy 4 itp.) i występujący tam fachowcy.
-
- Zaprawiony W Bojach
hmm, cała sprawa brzydko pachnie, jak sklep chce zdobywać klientów olewając kogoś, kto wydaje 6 paczek na buty, nie moje małpki...
mimo, że pracuję w branży wiem, że nie jest słodko w tym temacie
kilka przypadków z mojej personalnej działki, ostatnio szukałem kilku konkretnych modeli ale po kolei
chciałem kupić Adizero, nie są tanie, dzwonię do centrali Adidasa, Pani mówi, że w sklepach flagowych Warszawa i Kraków powinienem dostać na zamówienie, ok. dzwonię , nie ma szans, nie ma ich w katalogu to nie mogą zamówić, odpuszczam
szukam startówek dalej, piszę maila do Saucony, bez odzewu, piszę drugiego, zlali mnie , odpuszczam
próbuję kupić Nike Katana, pech, nie ma mojego rozmiaru
startówki Mizuno, nie nie mamy w ofercie na Polskę
mówię bez łaski i kupuję startówki Inspid Comp + koszulkę Deefuz 5000 i szorty Deefuz 5000
co do Kinsei 2 to jest but z serii concept shoes, Asics go wypuścił i wyposażył we wszystkie możliwe technologie jakie istnieją na biegowym rynku, to jest taki model za pomocą którego firma pokazuje, że wyznacza trendy technologiczne na rynku, chwali się, że jest lepsza od innych, w sumie dziwne, że zdefektował
mimo, że pracuję w branży wiem, że nie jest słodko w tym temacie
kilka przypadków z mojej personalnej działki, ostatnio szukałem kilku konkretnych modeli ale po kolei
chciałem kupić Adizero, nie są tanie, dzwonię do centrali Adidasa, Pani mówi, że w sklepach flagowych Warszawa i Kraków powinienem dostać na zamówienie, ok. dzwonię , nie ma szans, nie ma ich w katalogu to nie mogą zamówić, odpuszczam
szukam startówek dalej, piszę maila do Saucony, bez odzewu, piszę drugiego, zlali mnie , odpuszczam
próbuję kupić Nike Katana, pech, nie ma mojego rozmiaru
startówki Mizuno, nie nie mamy w ofercie na Polskę
mówię bez łaski i kupuję startówki Inspid Comp + koszulkę Deefuz 5000 i szorty Deefuz 5000
co do Kinsei 2 to jest but z serii concept shoes, Asics go wypuścił i wyposażył we wszystkie możliwe technologie jakie istnieją na biegowym rynku, to jest taki model za pomocą którego firma pokazuje, że wyznacza trendy technologiczne na rynku, chwali się, że jest lepsza od innych, w sumie dziwne, że zdefektował
Tomek
- bartie
- Ekspert/Buty
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
myśmy z Tomkiem kiedyś mieli małe spięcie na forum dotyczące tego modelu 
Kinsei został stworzony aby udowodnić, że technologie GEL można użyć bez owijania w piankę EVA. Zajęło im to kilka lat i się "udało". Problemy mieli dwa, po pierwsze GEL się odklejał a po drugie pękał.
Nie jest to but stricte biegowy, bo przez nawarstwienie tych wszystkich systemów stracił swoją funkcjonalność. żeby nie było... podobne zdanie mam o adidas 1 (smart ride) i Mizuno Wave Creation.
To buty trochę na pokaz po prostu.

Kinsei został stworzony aby udowodnić, że technologie GEL można użyć bez owijania w piankę EVA. Zajęło im to kilka lat i się "udało". Problemy mieli dwa, po pierwsze GEL się odklejał a po drugie pękał.
Nie jest to but stricte biegowy, bo przez nawarstwienie tych wszystkich systemów stracił swoją funkcjonalność. żeby nie było... podobne zdanie mam o adidas 1 (smart ride) i Mizuno Wave Creation.
To buty trochę na pokaz po prostu.
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com
- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
- ASICS 1090
-
- Zaprawiony W Bojach
hej Bartie,
no tak, przypomniałeś o Adidasie One, jego akurat widziałem na "żywo"
to ten z chipem jeśli dobrze pamiętam...
masz rację, w Kinsei ten żel aż się wylewa z podeszwy, on jest jakby cały na zewnątrz, cały but wygląda dość kosmicznie i ufoludkowo ale to kwestia gustu
mnie np. podobają się żywe- śmiałe kolory w butach ale takie podeszwy już nie, dla przykładu podeszwa Kayano też już taka kosmiczna trochę jest, nie wspominając o Nike Shox
a co powiesz o Adidas A3 ? jego koncepcji, to ciekawe
pozdrawiam
no tak, przypomniałeś o Adidasie One, jego akurat widziałem na "żywo"
to ten z chipem jeśli dobrze pamiętam...
masz rację, w Kinsei ten żel aż się wylewa z podeszwy, on jest jakby cały na zewnątrz, cały but wygląda dość kosmicznie i ufoludkowo ale to kwestia gustu
mnie np. podobają się żywe- śmiałe kolory w butach ale takie podeszwy już nie, dla przykładu podeszwa Kayano też już taka kosmiczna trochę jest, nie wspominając o Nike Shox
a co powiesz o Adidas A3 ? jego koncepcji, to ciekawe
pozdrawiam
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w tych butach dobrze mi się biega i najchętniej biegałbym w nich dalej. Teraz powoli rozglądam się za czymś nowym na przyszły sezon i zastanawiam się nad Mizuno wave rider 12 lub wave cration 10.
- bartie
- Ekspert/Buty
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Tomek Michałowski pisze: a co powiesz o Adidas A3 ? jego koncepcji, to ciekawe
pozdrawiam
jeśli pytasz o buty z rodziny Baunce to ta technologia ma potencjał ale jeszcze długa droga aby była równie funkcjonalna co pianka. Zaletą jest, że amortyzacja się nie zmienia w miare użytkowania... ten spód jest tak trwały jaki kilka innych podeszw EVA ale niestety ciągle jeszcze zbyt twardy. Na chwilę obecna nie zalecałbym tych modeli do biegania.
Natomiast do jeansów są świetne.

PROJEKTANT OBUWIA
- ASICS 1090
- ASICS 1090