Hej. Domyślam się, że niejeden problem tego typu był już tutaj poruszany, ale sądzę, że każdy jest poniekąd indywidualny, takze zdecydowałem się napisać o mojej sytuacji w nowym temacie.
Jestem amatorem, biegam kilka razy w tygodniu po kilka km, głównie w lesie, a także po żwirze. Po asfalcie od święta, głównie na zawodach. Moja stopa jest neutralna. Ważę 73 kg.
Na zakup mam przeznaczone ok 200zł.
Potrzebuję pierwszych prawdziwych butów do biegania. Nie znam się za bardzo na sprzęcie, więc piszę z prośbą o pomoc. Mam na uwadze kilka modeli:
- Aiscs Gel Tracka
- Aiscs Gel Enduro 4
- Aiscs Gel Alpha
- NB 600BK
Czy ktoś może mi poradzić, które z nich warto w mojej sytacji wybrać? Wszystkie są w podobnych cenach, jesynie Alpha jest nieco tańsza. Czy buty NB są godne polecenia? Bo o tej firmie słyszy się różne opinie.
I na zakończenie, chcę się dowiedzieć, gdzie warto zakupić taki obuwie? Czy po uprzednim zmierzeniu medelu w sklepie, warto zaufać sklepom internetowym?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Które buty wybrać? Gdzie je zakupić?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Witam, widzę iż wymieniłeś tylko buty trailowe - czyli do biegania po lesie itp. Odradzam bieganie w tych butach po asfalcie gdyż ich amortyzacja nie jest na najwyższym poziomie. Z zaprezentowanych przez Ciebie butów zdecydowanie wybrał bym Asics Gel Enduro 4. Buty NB wyglądają solidnie jednak nie mam aż tak dużego doświadczenia z obuwiem tej firmy więc powstrzymam się od szczegółowego komentarza. Te asicsy powinny być OK.
Jeżeli chodzi o zakup przez internet wybieraj takie sklepy w których istnieje możliwość wymiany buta jeżeli ten który kupiłeś okaże się nie odpowiedni. Ale jeżeli w 100% jesteś pewny swojego rozmiaru to bierz śmiało
Jeżeli chodzi o zakup przez internet wybieraj takie sklepy w których istnieje możliwość wymiany buta jeżeli ten który kupiłeś okaże się nie odpowiedni. Ale jeżeli w 100% jesteś pewny swojego rozmiaru to bierz śmiało

-
- Wyga
widze ze jesteś z katowic ja bym Ci polecił zebyś zerknoł sobie na stronke sklepubiegacz tam masz duży wybór obówia prócz tego fachowa porade ludzi którzy sie tym zajmuja na codzień www.sklepbiegacza.pl pozdrawiam