Witam. Biegam mało, 1-2x w tygodniu. Moja waga waha się w granicach 80-90kg przy wzroście 177. Bieganie służy mi głównie do redukcji tkanki tłuszczowej. Biegam sezonowo, ponieważ uprawiam kulturystykę. Chciałbym kopic sobie buty do biegania ponieważ kondycyjnie wytrzymuje biegi, ale bolą mnie kolana. No i rozwaliły mi sie buty w których biegałem do tej pory, wiec chcę zakupić coś nowego. Moja stopa jest neutralna/lekko supinująca. Biegam po twardej nawierzchni. Asfalt, kostka brukowa itd. Nie chcę wydawać jakiś wielkich pieniędzy na buty, ponieważ nie biegam bardzo dużo. Myślę do 200zł, lekko ponad. Poradzilibyście mi jakieś ?
dzięki
Buty dla cieżkiego supinatora/neutralnego
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
-
- Rozgrzewający Się
1. Witam, jestem świeżakiem na forum.
2. Link jest do tematu osoby ważącej 6x kilo, nie 80-90..
3. Ponieważ mam podobną wagę ~85 i szukam butów dla siebie chciałbym, żeby ktoś w miarę możliwości/wiedzy/doświadczeń podał jakieś ciekawe propozycje dla osoby o neutralnej stopie (bez testów, ale obserwując podeszwy nie widzę, żeby z którejkolwiek strony była mocniej zjechana), na moją wagę i do 300-400 PLN. Biegam po częściowo utwardzonych nawierzchniach (połowa mojego dystansu), część to pobocza i drogi polne.
Dzięki
2. Link jest do tematu osoby ważącej 6x kilo, nie 80-90..
3. Ponieważ mam podobną wagę ~85 i szukam butów dla siebie chciałbym, żeby ktoś w miarę możliwości/wiedzy/doświadczeń podał jakieś ciekawe propozycje dla osoby o neutralnej stopie (bez testów, ale obserwując podeszwy nie widzę, żeby z którejkolwiek strony była mocniej zjechana), na moją wagę i do 300-400 PLN. Biegam po częściowo utwardzonych nawierzchniach (połowa mojego dystansu), część to pobocza i drogi polne.
Dzięki

Śmierć w wyniku skrytobójstwa jest uważana wśród magów za zgon z przyczyn naturalnych.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Przeanalizuj sobie tę tabelkę, wprawdzie to oferta jesień zima 2008/2009 ale poza nazewnictwem Adidasa wiele sie nie zmieniło.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=4&id=551
http://bieganie.pl/?show=1&cat=4&id=551
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki, bawiłem się szukajką, ale nie znalazłem tego wątku... poszukam co lokalne sklepy mają mi do zaoferowania z tych modeli (bez przymiarki nie biorę).
Tak czy (siu)siak wielkie dzięki
Tak czy (siu)siak wielkie dzięki

Śmierć w wyniku skrytobójstwa jest uważana wśród magów za zgon z przyczyn naturalnych.
-
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Butem skierowanym dla neutralnych/supinujących cięższych biegaczy/biegaczek jest Saucony Echelon. Super zamortyzowany, z najlepszych materiałów np.SSL EVA.
Michał