Proszę o pomoc w doborze właściwego obuwia

men69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Proszę was o radę w wyborze butów do biegania. Mój wzrost to 175cm, waga 89kg, stopa neutralna lub lekko pronująca (skorzystam w najbliższym czasie z promowanej na forum akcji we wrocku to dowiem się dokładniej). Biegam głównie po asfalcie, cena? Jakieś 250zł (max do 300zł, jakoś by się dozbierało;)). Liczę na wasze rady... PS. Życzcie mi powodzenia na nowej, biegowej drodze życia:P
PKO
Mery
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja ci życzę powodzenia (jako biegaczka), choć na butach ni w ząb się nie znam. Pozdrawiam. Mery.
men69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki dzięki. Dzisiaj zaliczyłem pierwsze bieganie w deszczu...całkiem przyjemnie:) Wciąż liczę na Waszą pomoc... Osobiście skłaniam się do butów Joma HISPALIS VI, tanie, nie najgorsze, jak dla początkującego amatora chyba w sam raz:)
profilone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

I ja chciałem poprosić o pomoc przy wyborze.

Tak jak kolega powyżej dopiero zaczynam, biegam niecałe 2 tygodnie, ale chciałbym kupić juz jakieś konkretne buty (obecne adidasy mają 3 lata i trochę są dziurawe :bum: )

Mam 93 kg i 180 cm wzrostu, tereny po których biegam to wielkie pomieszanie pola asfaltu i żwiru. Nie mam bladego pojecia czy moja stopa spinuje, czy pronuje czy jakoś tak bo nie wiem co to znaczy w ogóle :oczko:

Z góry dzięki za pomoc
Mery
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak tylko trochę dziurawe są twoje buty (tzn. jak chrabąszcze lub inne robaki nie wchodzą do środka ) znaczy , że możesz jeszcze poużywać je jeszcze kilka sezonów :).
profilone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mery pisze:Jak tylko trochę dziurawe są twoje buty (tzn. jak chrabąszcze lub inne robaki nie wchodzą do środka ) znaczy , że możesz jeszcze poużywać je jeszcze kilka sezonów :).
Niby tak, ale to są adidasy do kosza, z wysokim..."stanem"? :bum: tak, że zasłaniają kostki. Może to i bezpiecznej w razie kontuzji, i podeszwa gruba, ale są sostunkowo ciężkie, fajniej byłoby się lekkim poczuć, chociaż w biegu
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

profilone pisze:I ja chciałem poprosić o pomoc przy wyborze.

Tak jak kolega powyżej dopiero zaczynam, biegam niecałe 2 tygodnie, ale chciałbym kupić juz jakieś konkretne buty (obecne adidasy mają 3 lata i trochę są dziurawe :bum: )

Mam 93 kg i 180 cm wzrostu, tereny po których biegam to wielkie pomieszanie pola asfaltu i żwiru. Nie mam bladego pojecia czy moja stopa spinuje, czy pronuje czy jakoś tak bo nie wiem co to znaczy w ogóle :oczko:

Z góry dzięki za pomoc
@profilone - TUTAJ masz wszystko o doborze obuwia. Koniecznie przeczytaj przed zakupem! :hej:
profilone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

run pisze:
profilone pisze:I ja chciałem poprosić o pomoc przy wyborze.

Z góry dzięki za pomoc
@profilone - TUTAJ masz wszystko o doborze obuwia. Koniecznie przeczytaj przed zakupem! :hej:

Przeczytalem i powiem, że sporo mi się wyjaśniło...

Chyba jednak skorzystam z tego, że Decathlon bardzo blisko i jutro podjadę i popytam. Ktoś powinien mi tam pomóc chyba nie? :oczko:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=profilone][img]http://runmania.com/f/b8c9c796d12a0d5920e99d9efe786c7d.gif[/img][/url]
adidaswroclaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli jest pan z Wrocławia to zapraszamy do Adidasa w centrum Renoma we Wrocławiu. Dziennie badamy około 30-40 biegaczy i co ważne wyszliśmy przed sklep. Daje to biegaczom możliwość dokładnego rozpędzenia się przed matą. Dlatego zachęcam do przyjścia. Przypominam badanie pozwala nam określić:
- siły nacisku na stopę podczas biegu
- ruch pronacji, nadmiernej pronacji oraz supinacji
- TEMPO w/w ruchów
Dodatkowo proponuje przynieść buty w których Państwo biegali do tej pory, dajemy możliwość porównania sił działających na stopę w dotychczasowym obuwiu i dobranym przez nas...
Pozdrawiam serdecznie
profilone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pan z Lublina jestem więc niestety nie skorzystałem z pomocy. Kupiłem buty w Decathlonie i żałuje... oczywiście nie mówie, że są złe itd, ale nie przygotowałem się do tego zakupu w żaden sposób i buty po prostu mnie ocierają w wewnętrznym podbiciu stopy. Same w sobie są baaardzo fajnie, lekkie przewiewne itd. niestey z uwagi na moją stopę hobbita :bum: muszę wrócić do tych starych.. chyba, że mógłbym to jakoś naprawić odpowiednią wkładką? Ale tu też nie wiem jak takową dobrać.

Czy jakieś rady macie moze?
[url=http://runmania.com/rlog/?u=profilone][img]http://runmania.com/f/b8c9c796d12a0d5920e99d9efe786c7d.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A jakie buty kupiłeś ?
profilone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:A jakie buty kupiłeś ?
Kalenji Eliofeet http://www.decathlon.com.pl/PL/eliofeet-72868748/

Pomarańczowe :bum: Nie znam dokładnych specyfikacji... obawiam się jednak, że mój brak jakiegokolwiek doświadczenia się na mnie odbił :ech:
Awatar użytkownika
.:Magic:.
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

profilone pisze:Kalenji Eliofeet
wczoraj też tam kupiłem te buciki [bo są leciutkie] muszę przyznać że nie bez obaw ale sprzedawca zapewniał mnie że w ciągu 30dni mogę je oddać jeśli nie będą pasować, obcierać, itp
kupiłem w poznaniu - sprzedawca miał na imię Adam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ