nike pegasus+25,czy nike vomero+3?

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

... a może jeszcze cos innego?

Witam! Jestem poczatkującym biegaczem. Biegam od 5 miesięcy ok 60 min 4-5 razy w tygodniu, troche asfalt, troche drogi polne, troche drogi laśne, teren płaski..
Biegam teraz w Brooksach, ale nie wiem jak one się nazywają.Dostałem je ponad rok temu. Dopiero od kilku miesiecy wziąłem sie za bieganie. Na wierzchu maja tam rozne nazwy swoich systemów DRB Accel, RSR, MO-GO, Adrenaline, na kazdą pogodę niby... no niestety zaczeły mi się wycierać przy pięcie i postanowiłem kupic coś nowego, zresztą coraz więcej biegam... W samych brooksach biega mi sie dobrze, sa dobrze dopasowane, chociąz czuje że nie mam w nich az tak dobrego odbicia..

Mam 173 cm wzrostu
Waga 69-70, jak zaczynałem biegac było 75-76

Stopa neutralna
Biegam raczej z pięty, sam nie wiem, bo to nie jest takie ewidentne odczucie

Co możecie mi zaproponawać?
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tabelkę studiowałeś ?
http://bieganie.pl/?show=1&cat=4&id=551
To są wprawdzie modele z sezonu jesień/zima ale poza Adidasem nazewnictwo się nie zmieniło.

Trudno coś tak zdalnie radzić, wszystkie te modele są ok.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzieki, wybór jest spory, patrze własnie na te Nike ktore sobie wymysliłem... wg tej tabeli sa to buty dla stopy neutralnej lub spinującej... sam nie wiem jaką tą stope mam pod tym względem... płaskostopia nie mam, zdecydowanie normalną
co do pronatora i spinatora, nie jestem pewny dokładnie... to jest zdjęcie mojego buta, na czerwono zaznaczyłem ogólnie bardziej wytarty obszar, na seledynowo najbardziej wytarty... jest to wg was neutral czy lekko proujacy?

http://valerka81.wrzuta.pl/obraz/8KH7vp7JomZ/dsc00014x
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jeżeli to jest prawy but (tak mi się wydaje) to jesteś neutralny.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak to prawy but, jeszcze raz dziekuje za uwagi... dzisiaj jade do decathlonu przymierzyc te buty... raczej zwracam sie ku Vomero, ale zobaczymy

o wszystkim dam znac w poniedziałek, bo gdybym kupił to od razu chciałbym opisać "wrażenia z jazdy"... pozdrawiam i dozo
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przy Twojej wadzę zwróbiłbym się raczej ku Pegasusowi :bleble:
Tomek
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

witam

zgodnie z obietnica odpisuje

Kupiłem Nike Vomero... dzisiaj zrobiłem pierwszy bieg w tych butach... 11km w 55 min... coz moge powiedzieć... ogólnie powód dlaczego postawiłem ten wątek, był taki że potrzebowałem nowego buta, chciałem wybrac Vomero, ale naczytałem sie na tym forum, że jest mały problem z ta miękkościa... otóż biegało mi się całkiem dobrze, but rzeczywiście miekscejszy, ale nie odczułem żadnych skutków ubocznych... w porównaniu do moich Brooksów Adrenaline, biegało mi sie troszeczkę lżej i szybciej, w koncu to nowy but z wyższej półki... ale jakieś wielkiego odjazdu nie ma... największy róznica to bieganie po naiwerzchni z dronych lużnych kamyczków, tutaj zdecydowana przewaga

zeby nie było, że wszystko to jakas autosugestia, jutro zrobie sobie mała runde w Brooksach dla lepszego porównania.. pozdrawiam i dozo
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ