Komentarz do artykułu Poznaj Ekspertów Reebok
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
panią Aniele Nikiel poznałem w BB w intersporcie, pomagała mi dobierać buty, wczoraj spotkałem ją też na Biegu Magurki, można z nią swobodnie porozmawiać, bardzo skromna i sympatyczna. Nie wiedziałem że jest tak wytrawnym biegaczem i olimpijczykiem, teraz dopiero widzę po przeczytaniu tego artykułu
pozdrawiam
pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
GG 730243
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Hmmm chyba się wybiorę do Intersportu w Arkadii pogadać z ekspertem Reeboka.
Nie muszę od razu kupować butów żeby stanąć na skanerze
Nie muszę od razu kupować butów żeby stanąć na skanerze

- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
nie wiem gdzie indziej ale w Bielsku nie ma skanera, jest tylko mata na której możesz zbadać jaki masz rodzaj stopy i rozmiar
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
GG 730243
GG 730243
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Skaner to może przesada, to jest to co tutaj widać:
http://bieganie.pl/?cat=64
Ale naprawdę można porozmawiac z bardzo doświadczpnymi ludźmi.
Oczywiście jest Aniela Nikiel.
Ale np w Poznaniu jest Zbigniew Nadolski - bardzo doświadczony zawodnik i trener.
Grażyna Syrek oczywiście.
Poza innymi doswiadczonymi zawodnikami jest też w Krakowie nasz redakcyjny kolega - Krzysiek Janik, autor większości artykułów opisujacych ćwiczenia stabilności ogólnej, ćwiczenia plyometryczne oraz ćwiczenia siły biegowej co do których Zbigniew Król powiedział mi, że są "ściagnięte od niego"
(ale bez negatywnych odczuć, podawał to raczej jako pozytywny przykład naszego profesjonalizmu).
http://bieganie.pl/?cat=64
Ale naprawdę można porozmawiac z bardzo doświadczpnymi ludźmi.
Oczywiście jest Aniela Nikiel.
Ale np w Poznaniu jest Zbigniew Nadolski - bardzo doświadczony zawodnik i trener.
Grażyna Syrek oczywiście.
Poza innymi doswiadczonymi zawodnikami jest też w Krakowie nasz redakcyjny kolega - Krzysiek Janik, autor większości artykułów opisujacych ćwiczenia stabilności ogólnej, ćwiczenia plyometryczne oraz ćwiczenia siły biegowej co do których Zbigniew Król powiedział mi, że są "ściagnięte od niego"

- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
cała ta akcja promocyjna reeboka bardzo mi się podoba, ale mam kilka refleksji:
1 klienci sklepów Intersport będą mogli zbadać swoje stopy pod okiem eksperta Reebok /z artykułu(poprzedniego).
nie myślicie, że redukowanie tak wybitnych sportowców to roli 'ekspertów reeboka od stóp' jest trochę, hmm, obraźliwe?
2 nie uważacie, że jeśli o sam footscan chodzi, to lekarz sportowy /najlepiej z dobrą znajomością biomechaniki stóp/ byłby jednak bardziej kompetentny? (ale oczywiście 1000 razy mniej medialny)
3 fanem najka jestem takim jak ribuka(nie biegam obecnie ani w jednych ani w drugich), ale coby nie mówić chciało im się zorganizować 'ścieżki biegowe', gdzie np w poznaniu można pogadać z Ryszardem Ostrowskim (4m na mistrzostwach świata na 800m).
i to co tydzień przez godzinę, a nie raz w sklepie o butach.
4 tylko że chyba akcja reeboka w intersporcie bardziej bezpośrednio przełoży się na sprzedaż.
ktoś chce wspierać taki model marketingu sportowego?
zdrówko
1 klienci sklepów Intersport będą mogli zbadać swoje stopy pod okiem eksperta Reebok /z artykułu(poprzedniego).
nie myślicie, że redukowanie tak wybitnych sportowców to roli 'ekspertów reeboka od stóp' jest trochę, hmm, obraźliwe?
2 nie uważacie, że jeśli o sam footscan chodzi, to lekarz sportowy /najlepiej z dobrą znajomością biomechaniki stóp/ byłby jednak bardziej kompetentny? (ale oczywiście 1000 razy mniej medialny)
3 fanem najka jestem takim jak ribuka(nie biegam obecnie ani w jednych ani w drugich), ale coby nie mówić chciało im się zorganizować 'ścieżki biegowe', gdzie np w poznaniu można pogadać z Ryszardem Ostrowskim (4m na mistrzostwach świata na 800m).
4 tylko że chyba akcja reeboka w intersporcie bardziej bezpośrednio przełoży się na sprzedaż.
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
endurable
- primo
- Stary Wyga
- Kontakt:
Puma też tak zaczynała przed dwoma laty. Identyko sposób. Na szczęście nie skończyło się tylko na tym. Nie ma co od razu rozdrapywać dobrych zamiarów, bo ktoś chce zarobić. Zarobią, zobaczą, że warto to może pójdą o krok dalej i zrobią swoje ścieżki biegowe lub coś innego, podobnego.russian, white russian pisze:cała ta akcja promocyjna reeboka bardzo mi się podoba, ale mam kilka refleksji:
zdrówko
primo
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
pewnie że chcą zarobić. ja nawet nie oczekuję, że będą mieli dobre zamiary, bo niby dlaczego mieliby mieć???primo pisze: Puma też tak zaczynała przed dwoma laty. Identyko sposób. Na szczęście nie skończyło się tylko na tym. Nie ma co od razu rozdrapywać dobrych zamiarów, bo ktoś chce zarobić. Zarobią, zobaczą, że warto to może pójdą o krok dalej i zrobią swoje ścieżki biegowe lub coś innego, podobnego.
i jeśli już coś chciałem 'rozdrapywać', to nie dobre zamiary(których tu btw nie widzę), tylko słaby, prosty jak drut, i wyeskploatowany pomysł na marketing.
a jak zrobią coś fajnego, to ich będę chwalił(choćby tak pokrętnie jak nike'a przed chwilą :))
---------------
bieganie nocą po centrum pumy jakoś mnie nie przekonuje. ale może akurat nie ten target jestem, ok, ich się nie czepiam - jak już zaczęli kminić, to pewnie niedługo coś lepszego wymyślą.
we gather energies
endurable
endurable
- Nagor
- Ekspert/Trener
Dla mnie najcenniejszą osoba do konsultacji w tej akcji jest trener Nadolski - nie jest tak szeroko znany jak np. trener Król, ale jeśli chodzi o biegi długie, to absolutny polski top. Wyniki jego zawodniczek mówią same za siebie. Dlatego warto iść i popytać nawet nie o buty, bo powiedzmy sobie szczerze, ani trener, ani lekarz sportowy wielkiej wiedzy na ten temat nie mają, ale ogólnie porozmawiać na temat biegania.
-
- Zaprawiony W Bojach
nie chciałem o tym pisać ale jak już Russia zaczął...
zresztą widziałem ten artykuł u konkurencji wcześniej i od razu miałem takie skojarzenia
mam podobne odczucia jak Russia co do Zbyszka Nadolskiego i Grażyny Syrek , uważam ,że dla nich to deprecjacja promować buty w Intersporcie
dla mnie to są autorytety i mieszanie ich do tego nie wiem czemu ma służyć ? dla klientów to bajka , nie wiem tylko jak to oni sami odbierają
Zbyszek Nadolski kiedyś poleciał 2:11 w Lizbonie. Grażyna startowała na Igrzyskach, ;lepiej by było wziąć do tej akcji młodych , obiecujących i czynnych zawodników
ale co tam ,może Reebok bardzo dobrze płaci
dziś np. dowiedziałem się ,że Osman ma też swój sklep , to raczej wychodzi na to ,że MBank sknerzy
zresztą widziałem ten artykuł u konkurencji wcześniej i od razu miałem takie skojarzenia
mam podobne odczucia jak Russia co do Zbyszka Nadolskiego i Grażyny Syrek , uważam ,że dla nich to deprecjacja promować buty w Intersporcie
dla mnie to są autorytety i mieszanie ich do tego nie wiem czemu ma służyć ? dla klientów to bajka , nie wiem tylko jak to oni sami odbierają
Zbyszek Nadolski kiedyś poleciał 2:11 w Lizbonie. Grażyna startowała na Igrzyskach, ;lepiej by było wziąć do tej akcji młodych , obiecujących i czynnych zawodników
ale co tam ,może Reebok bardzo dobrze płaci
dziś np. dowiedziałem się ,że Osman ma też swój sklep , to raczej wychodzi na to ,że MBank sknerzy
Tomek
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nagor - czy ty idąc do sklepu szukasz specjalisty od amortyzacji i od kontuzji, czy od tajników treningu biegowego, bo juz sam nie wiem z jakimi espertami mamy tutaj do czynienia? Jeśli eksperci sie nie znają na butach i na tym scan discu to o co chodzi w tej akcji Reeboka ? Mamy sobie pogadać o bieganiu i mamy dojśc do wniosku że jest fajnie, a jak wyłoze 400zł to bedzie jeszcze fajniej. Ok, pogadac zawsze mozna, ale wole wydac 200 zł.Nagor pisze:Dla mnie najcenniejszą osoba do konsultacji w tej akcji jest trener Nadolski - nie jest tak szeroko znany jak np. trener Król, ale jeśli chodzi o biegi długie, to absolutny polski top. Wyniki jego zawodniczek mówią same za siebie. Dlatego warto iść i popytać nawet nie o buty, bo powiedzmy sobie szczerze, ani trener, ani lekarz sportowy wielkiej wiedzy na ten temat nie mają, ale ogólnie porozmawiać na temat biegania.

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
spokojnie Wysek, dzisiaj u nich byłem, oni powoli mają swoją strategię
zresztą Asics World nie oznacza tej samej kasy co Asics Polska
budują powoli kanały dystrybucji, mają dobry , niezawodny produkt
reklamacje najniższe w Polsce a na biznes patrzą perspektywicznie, długofalowo, tzn rozkręcają się
zresztą Asics World nie oznacza tej samej kasy co Asics Polska
budują powoli kanały dystrybucji, mają dobry , niezawodny produkt
reklamacje najniższe w Polsce a na biznes patrzą perspektywicznie, długofalowo, tzn rozkręcają się
Tomek
-
- Rozgrzewający Się
hmm...a ja troche z innej beczki :D
co prawda nie odnalazlem jej tutaj na zdjeciach, ale i tak wielkie podziekowania naleza sie przesympatycznej pani ze sklepu intersport w katowicach (SCC). bardzo starala sie wszystkim pomoc (ale to zrozumiale).
co prawda nie odnalazlem jej tutaj na zdjeciach, ale i tak wielkie podziekowania naleza sie przesympatycznej pani ze sklepu intersport w katowicach (SCC). bardzo starala sie wszystkim pomoc (ale to zrozumiale).