Forerunner 405 - dwóch użykowników?

Szydlak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

czy może ktoś wie czy Forerunner 405 może być wykorzystywany przez dwóch użytkowników? Sprawdzając soft zauważyłem, że można zdefiniować więcej niż jednego usera dla tego samego pulsometru i wtedy, jak rozumiem, podczas synchronizacji odpowiednio zamienia profil w pulsometrze. Nie wiem dokładnie jak to działa i co się dzieje z planami treningowymi i historią treningów. Nie kupię dwóch, bo to za drogo..
Ostatnio zmieniony 09 maja 2009, 19:35 przez Szydlak, łącznie zmieniany 2 razy.
PKO
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

lepiej kup 305 taniej cie wyjdzie :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Szydlak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie chcę 305, ale tak czy inaczej potrzebuję sprzęt do wykorzystania przez dwie osoby.
Szydlak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może po prostu ktoś, kto ma 405 albo 305 mógłby to sprawdzić zakładając drugi profil w sofcie?
Szydlak pisze:Witam wszystkich,

czy może ktoś wie czy Forerunner 405 może być wykorzystywany przez dwóch użytkowników? Sprawdzając soft zauważyłem, że można zdefiniować więcej niż jednego usera dla tego samego pulsometru i wtedy, jak rozumiem, podczas synchronizacji odpowiednio zamienia profil w pulsometrze. Nie wiem dokładnie jak to działa i co się dzieje z planami treningowymi i historią treningów. Nie kupię dwóch, bo to za drogo..
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

z własnego doświadczenia - i tak mało któ korzysta potem z GTC.. tylko ze SportTracka...
tam przy każdej synchronizacji sam wybierasz gdzie ci się ma synchronizować i nawet możesz zaznaczyć starsze biegi (nie koniecznie ostatni) ...

w sportracku wygląda to tak, że jak go podlączasz, to zaznacza ci domyślnie ostatni trening... i go synchronizuje... - zmienić użytkownika zmieniasz go w Sportracku - po prostu przed synchronizacją.

a z GTC nie korzystam to nie wiem.
Szymon
Obrazek
Szydlak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki. Ściągnąłem SportTracka i widzę, że to głównie dziennik treningowy. Czy można w nim programować złożone treningi tak jak w GTC i wysyłać do 405 łącznie z profilem użytkownika?
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

można (trzeba sobie wgrać "wtyczkę") -
treningi wgrywa się do zegarka... i przed treningiem "wybiera" który chcesz realizować (po nazwie) - tak że profile tu nie mają nic do rzeczy. Do wyboru masz zawsze wszystkie treningi które są wgrane do zegarka po prostu.

Nie wiem coś się tak uparł na 405 ;-) przejrzyj jeszcze raz różnicę z 305 ;-) a jak bardzo chcesz mieć coś nowego to poczekaj na nowego garmina ST czy XT nie pamiętam nazwy... ;-) - jest gdzieś wątek o nowym garminie (pewnie stronę, albo dwie wcześniej)

jedyną dla mnie zaletą 405'tki miał być "zegarkowy wygląd" .. ale niestety na "żywo" on wcale nie przypomina zegarka :/ do tego sztywne kawałki obejmujące nadgarstek, więc lepiej go przymierzyć zanim się kupi bo nie na każdą rękę pasuje.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

znalazłem link o nowym garminie ;-) : http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=13730
Szymon
Obrazek
Szydlak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki. Pozostaje w takim razie przymierzyć.
Szydlak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Teraz już mogę sam odpowiedzieć na pytanie. Przetestowałem F405 i GTC dokładnie. Pulsometr może być wykorzystywany przez dwie osoby do zamiany profilu i planowania treningów zaawansowanych. Niestety nie można analizować danych z treningu, wszystko wrzuca w jeden profil. To tyle..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ