Buty dla grubasa

zenek-
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie.

Bardzo proszę o pomoc w dobraniu butów. Poniżej staram się wypisać wszystkie informacje, które mogą być przydatne.

1. 170cm / 95kg. Domyślam się, że potrzebuję ponadprzeciętnej amortyzacji :)

2. Dopiero rozpocząłem bieganie. Biegam trzy razy w tygodniu, przerywanymi odcinkami do łącznie 5km.

3. W tej chwili biegam wyłącznie na elektrycznej bieżni, z zamiarem wyjścia na powietrze na powierzchnie utwardzone. Nie będę biegał po lesie.

4. Stopa według testu mokrej kartki jest neutralna, być może z tendencją do leciutkiej pronacji.

5. Chciałbym wydać 300-350 zł, mogę wydać do 400 zł.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.
PKO
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zenek- pisze:Witam serdecznie.

Bardzo proszę o pomoc w dobraniu butów. Poniżej staram się wypisać wszystkie informacje, które mogą być przydatne.

1. 170cm / 95kg. Domyślam się, że potrzebuję ponadprzeciętnej amortyzacji :)

2. Dopiero rozpocząłem bieganie. Biegam trzy razy w tygodniu, przerywanymi odcinkami do łącznie 5km.

3. W tej chwili biegam wyłącznie na elektrycznej bieżni, z zamiarem wyjścia na powietrze na powierzchnie utwardzone. Nie będę biegał po lesie.

4. Stopa według testu mokrej kartki jest neutralna, być może z tendencją do leciutkiej pronacji.

5. Chciałbym wydać 300-350 zł, mogę wydać do 400 zł.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Polecam Sauconyy ProGrid Ride. Biegam w nich (waga 89kg). Buty dla ciężkich biegaczy na dodatek na twarde nawierzchnie. Polecam! Tymi samymi kryteriami co Ty kierowałem się przy zakupie. Do kupienia albo w Saucony Michał Bartoszak albo w sklepbiegacza.pl.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polecam Asics 2130, 1140, New Balance 848, NEw balance 1223, i ewentualnie Kayano 14, to model dla silnych pronatorów, ale krzywdy Ci raczej nie zrobi.
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
zenek-
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Uprzejmie dziękuję za podpowiedzi.

Dzisiaj kupiłem New Balance 1223. Ze wszystkich polecanych najlepiej pasowały do moich stóp.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ