Buty ~Jakie na ponowny start z bieganiem ;]
-
- Wyga
Witajcie,
Przerwałem dość dawno swoja przygodę z bieganiem teraz zaczynam na nowo pełen zapału i chęci ponieważ czuje dopiero teraz ;) ,że ten sport ma w sobie to [u]coś[/u]. Zaczyna się robić cieplej jestem już w trakcie 2tyg przygotowaczych i szukam butów hmm chce jak najlepsza amrotyzacje ze wzgledu na moje parametry :
~Wzrost : 175~178cm
~Waga : 94kg
~teren : staram się po leśnych ale mimo wszystko jakies 30-40% muszę po asfalcie
Tutaj mój mokry test ~ http://img17.imageshack.us/my.php?image=stopa.jpg
Budżet hmm na zdrowiu się nie oszczędza ale myślę ,że coś ~450zl
Jakie buty byście mi polecili ?
---------------------------------------
Pozdrawiam wszystkich Biegaczy ;] ~ XmageR
Przerwałem dość dawno swoja przygodę z bieganiem teraz zaczynam na nowo pełen zapału i chęci ponieważ czuje dopiero teraz ;) ,że ten sport ma w sobie to [u]coś[/u]. Zaczyna się robić cieplej jestem już w trakcie 2tyg przygotowaczych i szukam butów hmm chce jak najlepsza amrotyzacje ze wzgledu na moje parametry :
~Wzrost : 175~178cm
~Waga : 94kg
~teren : staram się po leśnych ale mimo wszystko jakies 30-40% muszę po asfalcie
Tutaj mój mokry test ~ http://img17.imageshack.us/my.php?image=stopa.jpg
Budżet hmm na zdrowiu się nie oszczędza ale myślę ,że coś ~450zl
Jakie buty byście mi polecili ?
---------------------------------------
Pozdrawiam wszystkich Biegaczy ;] ~ XmageR
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Stopę masz normalną, budżet też całkiem pokaźny - wagę również
Dlatego potrzebujesz butów z dobrą amortyzacją. Uważam iż te buty powinny być ok:
Asics Gel Nimbus
Asics Gel Cumulus
Asics Gel Landreth
Nike Air Pegasus
Nike Air Vomero
Adidas adiSTAR Cushion
Adidas Supernova Cushion
Mizuno Wave Rider

Asics Gel Nimbus
Asics Gel Cumulus
Asics Gel Landreth
Nike Air Pegasus
Nike Air Vomero
Adidas adiSTAR Cushion
Adidas Supernova Cushion
Mizuno Wave Rider
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To zależy od stopy. Ale moi koledzy w nich biegają i nikt nie powiedział złego słowa ; )XmageR pisze:Czy te Asics Gel Nimbus mają dobre opięcie śródstopia tzn dokładnie przylegają ponieważ biegałem do tej pory tzn bylem w fazie początkowej w NB z tym systemem Nlock i bardzo fajnie sie noga w tym czuje ;]
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
-
- Wyga
Może mógłbyś mi coś jeszcze zaproponować z tego sklepu http://sklep.sport-studio.pl/ ponieważ to jedyny sklep blisko mnie ;]
I takie inne pytanie czy da się przyłączyć do tego SBBS czy jak to tam się nazywa ;p Pan FREDZIO tam jest ;]
I takie inne pytanie czy da się przyłączyć do tego SBBS czy jak to tam się nazywa ;p Pan FREDZIO tam jest ;]
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
http://sklep.sport-studio.pl/index.php? ... d=1&kid=35XmageR pisze:Może mógłbyś mi coś jeszcze zaproponować z tego sklepu http://sklep.sport-studio.pl/ ponieważ to jedyny sklep blisko mnie ;]
Tutaj masz buty dla Ciebie, ale jak widać są dosyć drogie. Proponował bym Ci przymierzenie butków w sklepie i zakup przez internet - wyjdzie taniej. Ale jeżeli stać Cię to: Buty Saucony ProGrid Triumph 6 lub buty Asics Nimbus 10 '09. Zawsze możesz zapytać w sklepie czy są buty z kolekcji 2008 - na bank taniej, a jakość ta sama!
Pozdro
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
-
- Wyga
I takie pytanie poza tematem (podałbyś GG na PW ;p ) czy w tym planie 10tygodniowym to ja mam truchtać (jeśli tętno zbyt wysokie) czy biec ? np w pierwszym tygodniu ? Ponieważ w biegu ciężko mi się rozmawia tzn przebiegnę ale ciężko ie rozmawia a truchtać to leciutko i gadać mogę :)
- Ulaa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
SBBP.PL jest otwarte dla wszystkich, FREDZIA dawno tam nie było ale ciągle planuje że się pojawi.XmageR pisze: I takie inne pytanie czy da się przyłączyć do tego SBBS czy jak to tam się nazywa ;p Pan FREDZIO tam jest ;]

-
- Wyga
Z tego co wiem to neutral może biegać w butach każdej kategorii.
Vomero czy Nimbus?- to już jest kwestia indywidualna. Obydwa buty mają b. dobrą amortyzację i przeznaczone są dla neutrali. Jedni lubią Porshe, drudzy Mercedesa
Ja po zrażeniu się na jednym modelu Asicsa, twardo pozostaje przy Nike
Vomero czy Nimbus?- to już jest kwestia indywidualna. Obydwa buty mają b. dobrą amortyzację i przeznaczone są dla neutrali. Jedni lubią Porshe, drudzy Mercedesa

Ja po zrażeniu się na jednym modelu Asicsa, twardo pozostaje przy Nike
Jeśli czegoś bardzo chcesz to, to zdobędziesz