buty buty ...buty
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=952mirmir pisze:witam mam dylemat jakie buty tak czytam i czytam o tych butach ostatnio używałem asics Gel Kayano14 waże 107kg i szukam nowych mocnych butów na moją wage
Pojęcie testu wodnego nie powinno Ci być obce. Oraz jak biegasz? Zapewne z pięty. Po czym biegasz?
Asics GT-2140
Asics GT-2130
no i Kayano 14, 15
Nike Air Structure Triax+ 12
Adidas Adistar Salvation
Adidas Supernova Sequence
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
mój kumpel jeszcze większy od Ciebie biega w nike vomero 3 - niesamowicie miękkie bo przymierzałemmirmir pisze:witam mam dylemat jakie buty tak czytam i czytam o tych butach ostatnio używałem asics Gel Kayano14 waże 107kg i szukam nowych mocnych butów na moją wage
-
- Rozgrzewający Się
biegam po asfalcie z pięty przymierzałem dzisiaj asics Gel Kayano15 różnią sie od Kayano14 są jakby węższe następnie Gel Nimbus i pózniej zaczeły sie dylematy jakie zależy mi na dobrej amortyzacji uparłem się na asics jakoś nie mam zaufania do innych marek może faktycznie te nike vomero 3 by były dobre jeszcze jedno gdzie w szczecinie znajde dobry sklep z obuwiem za wszystkie odpowiedzi dziękuje
-
- Zaprawiony W Bojach
zasadnicze pytanie, które powinieneś sobie zadać to jaki typ kroku masz ? bo o wadze już wiemy
pronacja , neutralny , supinacja
potem na czym Ci najbardziej zależy ? czyli amortyzacji ,wsparciu , stabilizacji
vomero , nie bój się , bardzo porządny but
potem na czym Ci najbardziej zależy ? czyli amortyzacji ,wsparciu , stabilizacji
Tomek
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Jeżeli ktoś lubi miękkie buty to ok, ale ja do takich nie należę. Dla mnie te buty są ZA miękkie.Tomek Michałowski pisze:zasadnicze pytanie, które powinieneś sobie zadać to jaki typ kroku masz ? bo o wadze już wiemy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
my tu piszemy do rozpoczynającego wątek, który waży ponad 100kg i dla niego vomero beda okwysek pisze:Jeżeli ktoś lubi miękkie buty to ok, ale ja do takich nie należę. Dla mnie te buty są ZA miękkie.Tomek Michałowski pisze:zasadnicze pytanie, które powinieneś sobie zadać to jaki typ kroku masz ? bo o wadze już wiemy
-
- Wyga
Ja mam na temat butów takie oto przemyślenie. Skoro zmieniasz buty to dobrze się zastanów, jaka to będzie marka i model. Chodzi mi o to że jak już zdecydujesz się, na daną markę i model to (jeżeli dobrze wybrałeś) następna wymiana będzie prosta - kupujesz"ewolucyjny" model, np. zamieniasz NB 847 na NB 848.
Jak myślicie może to, tak działać?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
niekoniecznie - ja np lubie zmieniać producentów i często takie zmiany wychodzą mi na dobreDaaD pisze:Ja mam na temat butów takie oto przemyślenie. Skoro zmieniasz buty to dobrze się zastanów, jaka to będzie marka i model. Chodzi mi o to że jak już zdecydujesz się, na daną markę i model to (jeżeli dobrze wybrałeś) następna wymiana będzie prosta - kupujesz"ewolucyjny" model, np. zamieniasz NB 847 na NB 848.
-
- Rozgrzewający Się
wrocilem dzis ze sklepu, po przymierzeniu kilku modeli butow Asics 1130, 2130, Nike Pegasus i Vomero, najlepiej biegalo mi sie w najbardziej miekkich czyli Vomero 3. choc waze niewiele, ~67kg. stopa raczej neutral.
juz po zalozeniu buta, czulem, iz to wlasnie tego szukam
roznica pomiedzy vomero a pegasusem wlasnie glownie przez zastosowana pianke jest kolosalny. niestety nie widze juz nigdzie tegoz modelu z 2008r, a 430zl z 2009r nie dam...
mozecie z pkt widze praktycznego ocenic Adidas AdiStar Cushion do Vomero 3 ? jescze nad tym adidasem sei zastanawiam.
juz po zalozeniu buta, czulem, iz to wlasnie tego szukam

roznica pomiedzy vomero a pegasusem wlasnie glownie przez zastosowana pianke jest kolosalny. niestety nie widze juz nigdzie tegoz modelu z 2008r, a 430zl z 2009r nie dam...
mozecie z pkt widze praktycznego ocenic Adidas AdiStar Cushion do Vomero 3 ? jescze nad tym adidasem sei zastanawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
vomero można kupić w Poznaniu za 299 zł - w wielu sklepach nike są przeceny
-
- Rozgrzewający Się
naczytalem sie dziwnych opinii o vomero tutaj jednak, iz sa za miekkie, pianka zastosowana naprawde jest miekka...
w zasadzie nie widzialem nawet w drozszych modelach innych firm tak miekkiej pianki, moze mi ktos powiedziec, jak sie czuje az tak miekka pianke po przebiegnieciu powiedzmy 10km ? czy faktycznie przez az tak duza amortyzacje nie traci sie na szybkosci ? tak potezny amor jest wskazany, wiem dla ludzi solidnie ciezkich, ja mam 170cm wzrostu i 66-67kg wagi, jest sens w moim przypadku wchodzic w tak miekka pianke ?
w zasadzie nie widzialem nawet w drozszych modelach innych firm tak miekkiej pianki, moze mi ktos powiedziec, jak sie czuje az tak miekka pianke po przebiegnieciu powiedzmy 10km ? czy faktycznie przez az tak duza amortyzacje nie traci sie na szybkosci ? tak potezny amor jest wskazany, wiem dla ludzi solidnie ciezkich, ja mam 170cm wzrostu i 66-67kg wagi, jest sens w moim przypadku wchodzic w tak miekka pianke ?
-
- Rozgrzewający Się
a mozesz powiedziec, w ktorym konkretnie salodnie nike'a widziales 299zl teraz ? pewnie nie bedzie mozna sprowadzic jak zwykle w ramach wewnetrzenej, salonowej dostawy... znajac zyciegasper pisze:vomero można kupić w Poznaniu za 299 zł - w wielu sklepach nike są przeceny