buty buty ...buty

mirmir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam mam dylemat jakie buty tak czytam i czytam o tych butach ostatnio używałem asics Gel Kayano14 waże 107kg i szukam nowych mocnych butów na moją wage
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mirmir pisze:witam mam dylemat jakie buty tak czytam i czytam o tych butach ostatnio używałem asics Gel Kayano14 waże 107kg i szukam nowych mocnych butów na moją wage
http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=952

Pojęcie testu wodnego nie powinno Ci być obce. Oraz jak biegasz? Zapewne z pięty. Po czym biegasz?

Asics GT-2140
Asics GT-2130
no i Kayano 14, 15
Nike Air Structure Triax+ 12
Adidas Adistar Salvation
Adidas Supernova Sequence
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mirmir pisze:witam mam dylemat jakie buty tak czytam i czytam o tych butach ostatnio używałem asics Gel Kayano14 waże 107kg i szukam nowych mocnych butów na moją wage
mój kumpel jeszcze większy od Ciebie biega w nike vomero 3 - niesamowicie miękkie bo przymierzałem
mirmir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

biegam po asfalcie z pięty przymierzałem dzisiaj asics Gel Kayano15 różnią sie od Kayano14 są jakby węższe następnie Gel Nimbus i pózniej zaczeły sie dylematy jakie zależy mi na dobrej amortyzacji uparłem się na asics jakoś nie mam zaufania do innych marek może faktycznie te nike vomero 3 by były dobre jeszcze jedno gdzie w szczecinie znajde dobry sklep z obuwiem za wszystkie odpowiedzi dziękuje
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zasadnicze pytanie, które powinieneś sobie zadać to jaki typ kroku masz ? bo o wadze już wiemy
pronacja , neutralny , supinacja

potem na czym Ci najbardziej zależy ? czyli amortyzacji ,wsparciu , stabilizacji

vomero , nie bój się , bardzo porządny but
Tomek
mirmir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sprawdzałem na kartce papieru i po tym jak się wytarły stare buty to będzie neutralny wybieram się na poszukiwanie do szczecina jeszcze raz ktoś moze wie gdzie w szczecinie mozna dostać dobre buty dzięki
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:zasadnicze pytanie, które powinieneś sobie zadać to jaki typ kroku masz ? bo o wadze już wiemy

potem na czym Ci najbardziej zależy ? czyli amortyzacji ,wsparciu , stabilizacji

Jeżeli ktoś lubi miękkie buty to ok, ale ja do takich nie należę. Dla mnie te buty są ZA miękkie.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
Tomek Michałowski pisze:zasadnicze pytanie, które powinieneś sobie zadać to jaki typ kroku masz ? bo o wadze już wiemy

Jeżeli ktoś lubi miękkie buty to ok, ale ja do takich nie należę. Dla mnie te buty są ZA miękkie.
my tu piszemy do rozpoczynającego wątek, który waży ponad 100kg i dla niego vomero beda ok
DaaD
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam na temat butów takie oto przemyślenie. Skoro zmieniasz buty to dobrze się zastanów, jaka to będzie marka i model. Chodzi mi o to że jak już zdecydujesz się, na daną markę i model to (jeżeli dobrze wybrałeś) następna wymiana będzie prosta - kupujesz"ewolucyjny" model, np. zamieniasz NB 847 na NB 848.
Jak myślicie może to, tak działać?
mirmir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki wszystkim za porady teraz to pozostało tylko mierzyć :hej:
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DaaD pisze:Ja mam na temat butów takie oto przemyślenie. Skoro zmieniasz buty to dobrze się zastanów, jaka to będzie marka i model. Chodzi mi o to że jak już zdecydujesz się, na daną markę i model to (jeżeli dobrze wybrałeś) następna wymiana będzie prosta - kupujesz"ewolucyjny" model, np. zamieniasz NB 847 na NB 848.
Jak myślicie może to, tak działać?
niekoniecznie - ja np lubie zmieniać producentów i często takie zmiany wychodzą mi na dobre
dgim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wrocilem dzis ze sklepu, po przymierzeniu kilku modeli butow Asics 1130, 2130, Nike Pegasus i Vomero, najlepiej biegalo mi sie w najbardziej miekkich czyli Vomero 3. choc waze niewiele, ~67kg. stopa raczej neutral.
juz po zalozeniu buta, czulem, iz to wlasnie tego szukam :oczko:
roznica pomiedzy vomero a pegasusem wlasnie glownie przez zastosowana pianke jest kolosalny. niestety nie widze juz nigdzie tegoz modelu z 2008r, a 430zl z 2009r nie dam...

mozecie z pkt widze praktycznego ocenic Adidas AdiStar Cushion do Vomero 3 ? jescze nad tym adidasem sei zastanawiam.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

vomero można kupić w Poznaniu za 299 zł - w wielu sklepach nike są przeceny
dgim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

naczytalem sie dziwnych opinii o vomero tutaj jednak, iz sa za miekkie, pianka zastosowana naprawde jest miekka...

w zasadzie nie widzialem nawet w drozszych modelach innych firm tak miekkiej pianki, moze mi ktos powiedziec, jak sie czuje az tak miekka pianke po przebiegnieciu powiedzmy 10km ? czy faktycznie przez az tak duza amortyzacje nie traci sie na szybkosci ? tak potezny amor jest wskazany, wiem dla ludzi solidnie ciezkich, ja mam 170cm wzrostu i 66-67kg wagi, jest sens w moim przypadku wchodzic w tak miekka pianke ?
dgim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

gasper pisze:vomero można kupić w Poznaniu za 299 zł - w wielu sklepach nike są przeceny
a mozesz powiedziec, w ktorym konkretnie salodnie nike'a widziales 299zl teraz ? pewnie nie bedzie mozna sprowadzic jak zwykle w ramach wewnetrzenej, salonowej dostawy... znajac zycie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ