Lekka pronacja,110kg,wysokie podbicie,maks.260zł,29cm-jakie?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Proszę o wsparcie: jakie buty polecacie? Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Pochodzę z małej mieściny więc daleko mam do Decathlona i profesjonalnych sklepów, w grę wchodzi alle... lub sklepy internetowe. Nie będę sugerował marek i modeli. Czy dodać sobie zapas 1 cm? pzdr
P.S.: Dodam, że zacząłem biegać w zeszłym roku, była przerwa 2 miesięczna i teraz powracam. Bieganie 3-4 razy w tygodniu w fitness clubie na bieżni elektrycznej 3,2- 3,5 km/ 9km/h.
P.S.: Dodam, że zacząłem biegać w zeszłym roku, była przerwa 2 miesięczna i teraz powracam. Bieganie 3-4 razy w tygodniu w fitness clubie na bieżni elektrycznej 3,2- 3,5 km/ 9km/h.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tu masz listę butów która powinna być w Twoim zakresie zainteresowań, choć na pewno nie wszystkie są bardzo tanie.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=4&id=551
-
- Rozgrzewający Się
Tabelę już dawno odwiedziłem.FREDZIO pisze:Tu masz listę butów która powinna być w Twoim zakresie zainteresowań, choć na pewno nie wszystkie są bardzo tanie.

- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Osoba która waży 110 kg i chce biegać, i nie narażać swoich stawów na zbyt duże obciążenia, potrzebuje buta z lepszą amortyzacją, a to się wiąze z większym wydatkiem (zazwyczaj). Trudno doradzać komuś kto szuka butów do 200zł , najlepiej dobrych, bo dużo waży i biega po asfalcie. To nie złośliwość ale niestety trudno znaleźć buty dla takiej osoby które spełnią jej oczekiwania. Duża waga=dobra amortyzacja=wysoka cena, niestety.
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
odradzam oszczędzanie na butach biegowych. Zaoszczędź już lepiej na pozostałym sprzecie, koszulce, spodenkach, getrach. Buty są najważniejsze.
run your way
-
- Rozgrzewający Się
Chciałbym wszystkim podziękować za informacje i opinie. Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów, podjąłem decyzję o zakupie, z oczywistych względów nie będę reklamować marki. Jak rozejdę buciki i pobiegam w nich, wystawię właściwą opinię sprzedawcy.
pzdr

- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Spokojnie, tutaj nawet powinieneś się pochwalić jakie kupiłeś, na pewno nikomu nie zaszkodzi jak powiesz co kupiłeś. Ale jak nie chcesz nie musisz
run your way
-
- Rozgrzewający Się
Nie ma się czym chwalić- Saucony Grid Trigon 4 Guide. Jak pobiegam w nich trochę i będzie OK to pochwalę sprzedawcę. A zainteresowani, będący w tej samej sytuacji co ja, będą mogli przynajmniej wziąć pod uwagę moją wypowiedź przy własnym wyborze. Inną rzeczą jest, że dużo satysfakcji sprawia czytanie, dowiadywanie się przed podjęciem o kupnie czegokolwiek. Tak było u mnie np. ze sprzętem audio wideo lub foto. Po prostu: "biednego nie stać na tanie rzeczy".
pzdr

-
- Rozgrzewający Się
No i po 1. treningu! Po siłowni bieżnia: 6 km/h na nachyleniu 6, 200 kalorii, potem 9km/h na 1 (i tak już zostanie) kolejne 200, w sumie 3,2 km. Rewelacja buciki! Zero bólu kolana i kostki (a pojawiał się jak w koszykarskich biegałem)! Najpierw obiecałem sobie tylko i wyłącznie chód aby się rozchodziły ale nie wytrzymałem i musiałem pobiec! Aż kleiły się do bieżni! To pierwsze wrażenia, zobaczę co będzie po tygodniu i miesiącu. Cieszę się, że trafiłem na to forum, będę często tu zaglądać i uczyć się teorii biegania. Pozdrawiam!