Pomoc w doborze butów.
-
- Dyskutant
Witam. Czy mógłby mi ktoś doradzić jakie buty wybrać? Sam jestem słaby w tym temacie i wydaje mi się że mógłbym wyrzucić pieniądze nie potrzebnie w błoto dokonując złego wyboru ...
Ważę <70kg. Mam stopę neutralną. Może minimalnie pronującą...
Buty używałbym głównie na leśnych ścieżkach. Ich przeznaczeniem byłyby szybkie treningi/starty na średnim dystansie (kolce nie wchodzą w gre ; )
Kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć na to obuwie to 300-350zł.
z góry dziękuje za pomoc
Ważę <70kg. Mam stopę neutralną. Może minimalnie pronującą...
Buty używałbym głównie na leśnych ścieżkach. Ich przeznaczeniem byłyby szybkie treningi/starty na średnim dystansie (kolce nie wchodzą w gre ; )
Kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć na to obuwie to 300-350zł.
z góry dziękuje za pomoc
-
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Cześć Ajron,
Jeżeli jesteś neutral/slaby pronator i szukasz szybkich butów w cenie 300-350zl to polecam Saucony Tangent 2. Tangent 3 tez swietne ale to juz wydatek ok 400zl.
Pozdrawiam,
Jeżeli jesteś neutral/slaby pronator i szukasz szybkich butów w cenie 300-350zl to polecam Saucony Tangent 2. Tangent 3 tez swietne ale to juz wydatek ok 400zl.
Pozdrawiam,
Michał
-
- Dyskutant
- Lokalizacja: Bielsko-Biała,Gliwice, Katowice, Kraków, Poznań, Warszawa ...cdn.
- Kontakt:
Polecam również Asics Trainer 13
Maciek
www.sklepbiegacza.pl
www.sklepbiegacza.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
no klasa dobór ds trainer do lasu...
Buty używałbym głównie na leśnych ścieżkach
Buty używałbym głównie na leśnych ścieżkach
Tomek
-
- Dyskutant
- Lokalizacja: Bielsko-Biała,Gliwice, Katowice, Kraków, Poznań, Warszawa ...cdn.
- Kontakt:
Tomku, a co wg Ciebie jest nie tak w moim doborze skoro Ajron napisał wyraźnie:
??ajron pisze:Ich przeznaczeniem byłyby szybkie treningi/starty na średnim dystansie (kolce nie wchodzą w gre ; )
Maciek
www.sklepbiegacza.pl
www.sklepbiegacza.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
no ale Maćku ,on je potrzebuje do lasu , napisał "buty używałbym na leśnych ścieżkach"
wg mnie może być problem ze stabilizacją stopy , trainery są polecane do szybkich tempowych i interwałowych treningów po ulicy
wg mnie może być problem ze stabilizacją stopy , trainery są polecane do szybkich tempowych i interwałowych treningów po ulicy
Tomek
-
- Dyskutant
- Kontakt:
ale napisał również starty 

Maciek
www.sklepbiegacza.pl
www.sklepbiegacza.pl
-
- Dyskutant
Dzięki za propozycję.
Z tym "lasem" miałem na myśli zwykłą drogę gruntową w lesie. Nie jakieś tam nie wiadomo jakie skrajne warunki
Najprawdopodobniej zainwestuje w Saucony Tangent 3, bo dwójka jest damksa(?):bum:. Chyba że jeszcze coś ciekawego zostanie zaproponowane...
dzięki Wam jeszcze raz
Z tym "lasem" miałem na myśli zwykłą drogę gruntową w lesie. Nie jakieś tam nie wiadomo jakie skrajne warunki

dzięki Wam jeszcze raz

- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak czy siak potzrebujesz buta na trening i na zawody, a skoro biegi są najczęsciej rozgrywane na asfalcie to musisz mieć but na asfalt.Trainer13 to dobre rozwiazanie ja bym jeszcze dorzucił Saucony Grid Tangent 3
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
www.sklepbiegacza.pl - polecam
-
- Zaprawiony W Bojach
adidas adizero tempo - ostatni krzyk mody w dziedzinie butów stabilnych i lekkich, idealne dla biegaczy poszukujących butów treningowo-startowych ale do szybkich treningów jak najbardziej , ma torsion system, formotion , może być drogi 
mizuno wave elixir - dla stopy neutralnej i lekkiej pronacji , biegacz poniżej 80kg szukający buta lekkiego ,stabilnego i comfortowego, taki właśnie mieszaniec leśno - uliczny, z przodu ma specjalną podeszwę zapewniającą lepszą dynamikę przy odbiciu
z Mizuno jeszcze Wave Nexus i Wave Rider 12
z New Balance 904 i 827 , mieszańce treningowo - startowe , lekkie , amotyzujące i dynamiczne, dla biegacza poniżej 75 kg, stopa uniwersalna w 827 , w 904 z lekką pronacją , 827 dla krótszego dystansu niż 904
z Nike Air zoom Elite , bardzo dynamiczny model, lekki i stabilny zarazem, dedykowany do treningu szybkiego oraz zawodów na szosie i ścieżce, polecany zawodnikom szukającym wyniku
z Pumy complete eutopia - dla biegaczy szukających amortyzacji i dynamiki, but responsywny, komfortowy, szybki, na zawody i treningi

mizuno wave elixir - dla stopy neutralnej i lekkiej pronacji , biegacz poniżej 80kg szukający buta lekkiego ,stabilnego i comfortowego, taki właśnie mieszaniec leśno - uliczny, z przodu ma specjalną podeszwę zapewniającą lepszą dynamikę przy odbiciu
z Mizuno jeszcze Wave Nexus i Wave Rider 12
z New Balance 904 i 827 , mieszańce treningowo - startowe , lekkie , amotyzujące i dynamiczne, dla biegacza poniżej 75 kg, stopa uniwersalna w 827 , w 904 z lekką pronacją , 827 dla krótszego dystansu niż 904
z Nike Air zoom Elite , bardzo dynamiczny model, lekki i stabilny zarazem, dedykowany do treningu szybkiego oraz zawodów na szosie i ścieżce, polecany zawodnikom szukającym wyniku
z Pumy complete eutopia - dla biegaczy szukających amortyzacji i dynamiki, but responsywny, komfortowy, szybki, na zawody i treningi
Tomek
-
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Cześć Ajron,
Saucony Tangent 2 w kolorze czerwonym i żółtym to buty męskie a w kolorze niebieskim (błękitnym ) - damskie.
Saucony Tangent 2 w kolorze czerwonym i żółtym to buty męskie a w kolorze niebieskim (błękitnym ) - damskie.
Michał