Jakie buty dla kobiety?

Mery
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie biegaczy. Biegam od 14 lat, teraz miałam 2-letnią przerwę na ciążę i małe dziecko. Zawsze biagałam w markowych, lecz przypadkowych butach.Uprzejmie proszę o pomoc w wyborze butów do biegania przy możliwie najniższej cenie (tak do 260 zł). Byłabym naprawdę zobowiązana za podanie modeli dla biegaczki b iegającej po chodnikach bez specjalnej supinacji lub pronacji. Muszą być bardzo ładne , niestety... Za podanie adresów sklepów internetowych byłabym ogromnie wdzięczna.
Znalazłam idealne, ale trekkingowe. Wiem że to na miękkie podłoże. Czy nadałyby się też na chodniki? Moi drodzy, za pomoc będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie . Marta.
New Balance but biegowy
airda

Nieprzeczytany post

Mery, bylo wiele watkow na podobny temat, dlatego pewnie nikt nie odpowiada. Po prostu skorzystaj z funkcji 'szukaj'.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nie airda, nie zgodzę się, że było wiele wątków na podobny temat.
Nikt nie prosił do tej pory, że muszą być bardzo ładne.

Tu jest lista butów wraz z cenami.

http://bieganie.pl/?show=1&cat=4&id=551

Nie ma zdjęć.
Ale ładne są wg mnie niestety te droższe niż 260 zł, chyba, że są teraz jakieś sezonowe obniżki.
airda

Nieprzeczytany post

Masz racje, nie doczytalam, ze musza byc bardzo ladne i prawda jest, ze nie pamietam by ktokolwiek pisal, iz takie wlasnie ma potrzeby.
To jednak nie zmienia postaci rzeczy, iz przed zapytaniem, warto sprawdzic, czy ktos juz o to samo nie pytal. Czy Mery sprawdzila? Jak sadzisz?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Pewnie nie, ale byłbym wyrozumiały.
Awatar użytkownika
Behemotka2579
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pozwolicie że się podepnę pod temat, bo właśnie szukam ładnych ;-) butów do biegania po asfalcie/betonie i szczerze mówiąc z tej tabelki podanej wyżej w weekend obejrzałam prawie wszystkie modele (w necie) i jak na mój gust ładne to są tylko Salomony (tylko trochę trzeba zwiększyć budżet).
Ale mam wątpliwości czy one aby nadają na bieganie po twardym. Staram się biegać po ubitej ziemi (bieżnia), ale nie zawsze mam możliwość, więc muszę mieć buty też na beton/asfalt, a pumy cell coś tam w których obecnie biegam się do tego zupełnie nie nadają (ból kolan po takiej przebieżce).
Mam w sumie 3 typy:
1. Wizualnie najbardziej podobają mi się czarne SALOMON SPEED COMP i w opisie stoi: "W odróżnieniu do modelu SPEEDCROS 2 model SPEED COMP ma podeszwę przystosowaną bardziej do biegania po twardym równym podłożu (np asfalt, beton, ubita ziemia)." - prawda li to?
2. SALOMON XT WINGS - mniej ładne, ale też "Jest to model z linii butów przeznaczonych do uprawiania biegów górskich i rajdów terenowych . Może być używany również do biegania po twardym podłożu (asfalt, beton itp.)"
3. Trzeci typ to zachwalane tu często SALOMON XA PRO 3D ULTRA - też dość ładne, ale tu już nie ma nic w opisie o bieganiu po betonie.
Czy ww modele nadają się dla kobiety (bo są niestety męskie) - waga ok 70 kg, stopa raczej neutralna, bieganie rekreacyjne (8-10 km) po twardej nawierzchni?
Z góry dziękuję za wskazówki!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Modele Speed wogóle odpadają - miękkie i mało trwałe.

XT Wings - dla biegaczy neutralnych i raczej lekkich.

XA Pro 3D - najtwardsze z nich i teoretycznie powinny przynieść najmniej szkód dla nowozaczynających biegać, na asfalcie problemów być nie powinno, choą mam jakies takie niejasne odczucie, że jeśłi ktoś zaczyna od biegania w Salomonach to jego stopa wogóle oducza się normalnie pracować.

Wiem że większość firm produkujących buty robi z nich jakieś Cepeliowskie makatki ale taka jest niestety ta biegowa estetyka, PUMA uważam, że na tym tle generalnie wychodzi dobrze (Salomon ogólnie ma inną stylistykę). Ale pełnej oferty PUMY narazie łatwo nie dostaniecie.

Zastanówcie się nad modelem AdiStar Control, po obniżkach pewnie gdzieś da się go taniej dostać.
ksylwia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szukam butów na asflat i chodniki. Przeceny są tylko do jutra więc prosilabym o szybką reację :oczko:
Waga 55 kg
Stopa nautralna moze z lekka supinacją.

Myślę o asics tn 874 bo sa w dobrej cenie tylko nigdzie nie moge znaleźć ich dokładnego opisu, nawet na str asics.pl :niewiem:
Awatar użytkownika
Behemotka2579
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

AdiStar Control można dostać w wersji damskiej na allegro za 249 zł (2 rozmiary) - może akurat przypasujesz dla siebie Mary. Wygląd nie festynowy nawet.
Dla mnie niestety jedynym słusznym kolorem jest czarny, więc jednak chyba Salomony. Sprzedawca mówi, że XT WINGS lepsze od XA PRO 3D ULTRA. Ciężka sprawa taki wybór butków :-)
powerhouse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czesc Mery,

Moze spodobają się Tobie Saucony?
www.bartoszak-biegi.pl
Duzy wybór damskich modeli.
Pozdrawiam
PAIN IS TEMPORARY , PRIDE IS FOREVER
airda

Nieprzeczytany post

Salomony mnie nie zachwycily, jesli chodzi o wlasciwosci biegowe - twarde, sztywne z niewielka amortyzacja (pewnie sila kontrastu z adistarami control). Wszystko poza tym bez zarzutu, z tym, ze ja mam GTX. Cieplo, milo i sucho. Kolor czarny, wiec teraz swietne do latania na co dzien.

Adistar controle - do nich wrocilam po powyzszych salomonach i innej, 'pumowej' przygodzie. Nastepne to beda zapewne nowe controle i ew. rioty, slowem produkty adidasa.
Mery
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam. Zaskoczyło mnie bardzo mile tyle interesujących wypowiedzi! i to w tak krótkim czasie! Za wszystkie uprzejmie dziękuję. Co do wertowania podobnych wątków - rzeczywiście nie sprawdzałam, nie mam na to wogóle czasu, ledwo miałam czas zalogować się do Was. Ale przewertuję. Muszę kończyć, dziecko mi się obudziło. Jeszcze się odezwę. Narazie bardzo dziękuję i pozdrawiam. Mery.
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Ale ładne są wg mnie niestety te droższe niż 260 zł, chyba, że są teraz jakieś sezonowe obniżki.
ja odnosze zupełnie inne wrażenie - im wyższa cena butów, tym mniejsza ochota na ich założenie. Chodzi mi o te treningowe, nie startowe.
concerto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To ja też się podepnę.

Czy jest jakieś niebezpieczeństwo w tym że facet biega w damskich butach, gdy waga jest odpowiednia? mam na mysli niebezp zdrowotne a nie np. wyzwiska:)
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A takie buty w ogóle się czymś różnią oprócz koloru? Dziewczyny bierzcie różowe i tyle :hahaha:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
ODPOWIEDZ