Pytanie do T.Michałowskiego z Decathlonu:
Jak jest różnica, poza ceną, między tymi dwoma modelami butów startowych:
http://www.decathlon.com.pl/PL/ispid-comp-62251204/
oraz
http://www.decathlon.com.pl/PL/ispid-comp-28926655/
Jaka jest różnica?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Hej,
Tomek jest na urlopie za granicą, więc ja postaram się odpowiedzieć:) Ten czerwony to po prostu nowa kolekcja, systemy te same, nieco inny krój. A że tańszy- najwidoczniej centrala we Francji uznała że Kalenji miało za drogie startówki.
pozdrawiam
Tomek jest na urlopie za granicą, więc ja postaram się odpowiedzieć:) Ten czerwony to po prostu nowa kolekcja, systemy te same, nieco inny krój. A że tańszy- najwidoczniej centrala we Francji uznała że Kalenji miało za drogie startówki.
pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki!
Mają też inny bieżnik na podeszwie. Nie wiem jak w tych nowych czerwonych, ale w tych żółtych przyczepność na ubitym sniegu a nawet na lodzie była dskonała.
Mają też inny bieżnik na podeszwie. Nie wiem jak w tych nowych czerwonych, ale w tych żółtych przyczepność na ubitym sniegu a nawet na lodzie była dskonała.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Rozgrzewający Się
a jaka jest różnica między takim butem startowym, a treningowym? waga? grubość podeszwy? można trenować w bucie startowym, a startować w treningowym?
w sensie, czy wpływa to znacząco na efekty?
dla jasności - pyta laik w temacie obuwia sportowego
edit.: tak przy okazji, choć nie do końca na temat
Dzięki temu tematowi, pierwszy raz miałam okazję przyjrzeć się odzieży i akcesoriom z Decathlonu. Wcześniej miałam styczność jedynie z markami typu Nike, Adidas, Puma i muszę przyznać, że się miło zaskoczyłam, w szczególności jeżeli chodzi o ceny produktów. Jeżeli jakość idzie w parze z cenami, to na pewno pozostanę wierną fanką

dla jasności - pyta laik w temacie obuwia sportowego

edit.: tak przy okazji, choć nie do końca na temat

Dzięki temu tematowi, pierwszy raz miałam okazję przyjrzeć się odzieży i akcesoriom z Decathlonu. Wcześniej miałam styczność jedynie z markami typu Nike, Adidas, Puma i muszę przyznać, że się miło zaskoczyłam, w szczególności jeżeli chodzi o ceny produktów. Jeżeli jakość idzie w parze z cenami, to na pewno pozostanę wierną fanką

- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
Różnica jest głównie w wadze, a różnica w wadze spowodowana różnicą w jakości amortyzacji oraz wytrzymałości materiałów. Wyścigówka, jak w formule 1, jest przygotowana na krótką, intensywną eksploatację. Bieganie ciągle w startówkach nie jest niczym złym, ale dla osób o słabych mięśniach kończy się szybko kontuzją.
-
- Zaprawiony W Bojach
Najgorsze jest to, że ciężko się odzwyczaić. Ja dotąd biegałem w jakimś starszym i ciężkim modelu NB (420gr/rozm43). Założyłem te żólte startówki (240gr/rozm43), kilka razy pobiegłem i nie mogę teraz przestać. na dodatek odkryłem, że świetnie się trzymają ubitego śniegu i lodu! Różnica jest niebotyczna! Nogi same lecą. Wiem, że to tak jak pisze Nagor - niezdrowo, ale co tam
Robię dłuższe rociąganie i na razie nic mi nie jest. Jednak ze względu na ostrzeżenia nie polecam takich praktyk! U mnie jest to spowodowane tym, że czekam na porządne buty treningowe a na te stare to już patrzeć nie mogę 

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot