Leginsy

dyr82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowym użytkownikiem i chciałbym się was poradzić. Interesują mnie spodnie do biegania. Zastanawiałem się nad kupnem leginsów z kalenji i teraz mam pytanie. Co będzie bardziej uniwersalne leginsy isolate czy deefuz. Najlepszym rozwiązaniem pewnie by były spodnie bo jakoś nie jestem na 100! procent przekonany do leginsów. Co wy byście polecili. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
PKO
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja tez nie byłem przekonany do legginsów zwłaszcza ze jestem (jeszcze) troche przygrubawy i obawialem sie o to jak bede w nich wygladał ale od tygodnia biegam w legginsach i wiem ze na 100% juz nigdy nie bede biegał w spodniach.Jesli chodzi o legginsy kalenji to wydaje sie ze model isolate jest bardziej zimowy jednak cena i jednych i drugich jest wysoka na allegro mozna za 50 zl znalesc juz ocieplane legginsy i takie bym ci polecal zwlaszcza ze nie jestes jeszcze przekonany
http://allegro.pl/item520910308_spodnie ... paska.html
dyr82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wiem, że leginsy isolate są bardziej na zimne, ale może ktoś ma już takie i biegał w nich na wiosnę i zimę. Dlatego moje pytanie czy kupić serię deefuz czy isolate, jeśli chodzi o uniwersalność spodni, gdyż nie chciałbym kupywać dwóch par na razie. A może kupić serię deefuz i najwyżej podczas zimy nakładać na nie jakieś spodnie dresowe?
dyr82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wiem, że leginsy isolate są bardziej na zimne, ale może ktoś ma już takie i biegał w nich na wiosnę i zimę. Dlatego moje pytanie czy kupić serię deefuz czy isolate, jeśli chodzi o uniwersalność spodni, gdyż nie chciałbym kupywać dwóch par na razie. A może kupić serię deefuz i najwyżej podczas zimy nakładać na nie jakieś spodnie dresowe?
Awatar użytkownika
jasiekpol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 35:00:02
Życiówka w maratonie: 2:56:23
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj w Decathlonie centrum Reduta widziałem isolate 4000 przecenione na 89 zł ;)
Don`t walk if you can RUN GG 3600898
dyr82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To jakie spodnie proponujecie? Seria Isolate 4000 wydaje mi się, że byłaby zbyt ciepła. Ja zastanawiam się nad isolate 2000 lub deefuz. Czekam na opinie
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

deefuzz to zwykłe cienkie getry (takie babskie lycry;)), używałem takie za kolano do temperatury ok, 3-5 stopni na plusie, na niższe zakładam isolate, które sa z mesh'em od środka (taki b. cienki polar) i są naprawde ciepłe,

ktoś pisał, ze są drogie...
i jedne i drugie w wersji 1000 kosztują coś koło 54 pln :hej: dla amatora w zupełności wystarczą.
a jezeli isolate4000 są w cenie 2000 to trzeba brac a nie sie zastanawiac - chyba ze to jest taka sama plastikowa kupa jak koszulka deefuz3000, którą kiedyś kupiłem w przecenie za 29 pln a biegaś iew tym nie da, w niczym sie tak nie poce jak właśnie w tej koszulce. za to deefuzy1000 to moje ulubione koszulki ;)

edit,
to nie tak ze 1000 jest zimniejsze od 3000 a 2000 od 4000. w każdych z tych rajtek pobiegacie z przyjemnoscią na mrozie ale w jednych będziecie mieli lepszy materiał pod kolanami, w innych inny material w kroku, w 3000 juz nawet suwaki w nogawkach i takie pierdoły.załośenie jest takie, ze czym wyższy numer tym rajtki bardziej zaawanowane technologicznie i bardziej odbajerowane + cena x1,5 do modelu niższego. ale to nie jest tak ze isolate4000 to dopiero od -30 :hejhej:
Awatar użytkownika
jasiekpol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 35:00:02
Życiówka w maratonie: 2:56:23
Kontakt:

Nieprzeczytany post

i ładniejsze wzorki w 4000, warstwa ocieplająca jest tak samo cienka czy gruba jak kto woli jak i w 1000 czy 2000, 4000 mają więcej bajerów.
Don`t walk if you can RUN GG 3600898
Awatar użytkownika
tomek87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegam w Isolate 2000 i bardzo je sobie chwalę. Dziś rano, kiedy temperatura odczuwalna była nieco poniżej -10 zaraz po wyjściu(z powodu braku rozgrzewki wewnątrz) było troszkę zimno w nogi, jednak po 5 minutach biegu już były bardzo komfortowe. Można w nich biegać spokojnie w nieco wyższej temperaturze, więc na jesień/zimię/wiosnę jak najbardziej się nadają. A właściwościoch Isolate 4000 nic nie wiem. Mam też bluze Isolate 2000 i wypowiadam się o niej w równie ciepłych słowach.
dyr82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czyli wynika z tego, że polecacie jednak leginsy isolate. To mam jeszcze takie pytanie czy ktośbiegał w takich spodniach przy temperaturze + 10-15 stopni Celsjusza? Jasiekpol mógłbyś zakupić takie spodnie dla mnie. Posłałem Ci wiadomośc na pw.
Awatar użytkownika
tomek87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przy 10 z tego co pamiętam zdarzyło mi się. Przy 15 to już w krótkich, 15 to już przecież gorąco.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dyr82 pisze:Czyli wynika z tego, że polecacie jednak leginsy isolate. To mam jeszcze takie pytanie czy ktośbiegał w takich spodniach przy temperaturze + 10-15 stopni Celsjusza? Jasiekpol mógłbyś zakupić takie spodnie dla mnie. Posłałem Ci wiadomośc na pw.
myślę ,że Twój dylemat polega na niezdecydowaniu
z tego co przeczytałem w Twoich postach dotychczas idealnym rozwiązaniem dla Ciebie będzie kupno legginsów z serii deefuz + nałożenie na nie jakichś spodni lużnych bo w ten sposób te deefuzy będziesz mógł wykorzystać w cieplejsze dni a w isolate 2000 się zagotujesz

tak jak pisze tomek78 , ja przedczoraj przy minus 7 dawałem radę w isolate 2000 ,przy plus 5 będzie w nich za gorąco

pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
tomek87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze: tak jak pisze tomek78 , ja przedczoraj przy minus 7 dawałem radę w isolate 2000 ,przy plus 5 będzie w nich za gorąco
To zasadniczo też kwestia mocno zależna od organizmu danego biegacza. Niektórym będzie za ciepło przy 5, inni z kolei nie będą odczuwać wtedy dyskomfortu.

Jedyny sposób to wypróbować samemu, ale jeżeli Twój dylemat to legginsy-spodnie to przynajmniej moim zdaniem legginsy są wiele wygodniejsze, nie wspominając o właściwościach termicznych.

Pozdrawiam
dyr82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Moje niezdecydowanie polega na tym, że chciałbym na razie kupić jedne leginsy w których mógłbym biegać przez cały rok. I dlatego chciałem się dowiedzieć czy w leginsach isolate nie będzie mi za ciepło na wiosnę i czy lepiej kupić serię deefuz i zakładać jeszcze teraz spodnie jakieś cieplejsze. Poza tym leginsy za 89 zł z serii isolate 4000 to warto się nad tym zastanowić
Awatar użytkownika
tomek87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W moim przypadku jak jest za ciepło na Isolate to już ubieram krótkie i na razie, żadnych innych specjalnie poświęconych bieganiu spodni/legginsów nie mam. Tylko tyle mogę napisać bo jak wcześniej wspomniałem, nie wiem jak Ty w isolate będziesz się czuł.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ