okulary korekcyjne

majo777oi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy, czy ktoś z Was może podpowiedzieć gdzie kupić okulary do biegania. Interesują mnie okulary korekcyjne -0,5. Najlepiej antyodblask, ochrona twarzy przed kurzem, silikonowe zauszniki, antyrefleks itd. Na allegro jest dużo fajnych ofert, nawet takich - odczepiane
zauszniki, wymienne na pasek - http://www.allegro.pl/item493267290_arc ... e_2w1.html , ale to wszystko są 0, może macie Szanowni biegacze jakąś podpowiedz. Biegam z reguły o 5 rano, przy obecnej pogodzie po 3 kilometrach to jest po prostu dramat. Pozdro
majo777oi
PKO
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja biegam w okularach i czapce z daszkiem w deszcz i wiatr i jakoś daje rade, jedyne co mnie wkurza to fakt, ze zaparowują od oddechu. ostatnio próbuje w szkłach kontaktowych i też jest dobrze, grunt to nastawienie. napisz na czym dokładnie polega ten twój dramat.

do tego -0,5 to nie wada ;) na pewno można z tym biegać bez okularów :chrap:

takich okularów jak dałeś link nie znajdziesz w Polsce korekcyjnych, a jak znajdziesz to pls przyślij namiary, sam byłbym zainteresowany
Awatar użytkownika
svether
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przy - 2,5 dioptrii grałem amatorsko w nogę bez okularów i jakoś dawałem sobie radę bez najmniejszych problemów, więc przy tak znikomej wadzie radziłbym biegać bez okularów, to naprawdę nie ma sensu. Poza tym okularów korekcyjnych poza optykiem bym nie kupował, a na pewno nie na Allegro.
Obrazek
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

svether pisze:. Poza tym okularów korekcyjnych poza optykiem bym nie kupował, a na pewno nie na Allegro.
ja kupiłem jeszcze w dekatlonie okularki korekcyjne do pływania, rewelacja, zupełnie nowa jakość pływania :hej:
ArekK
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja ma większą wadę i biegam po prostu bez okularów. Jedyny problem to wiatr. Oczy są przyzwyczajone do osłony i lekki wiaterek wystarcza. żeby zaczęły łzawic, chociaz ostatnio jest coraz lepiej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ