Buty w cenie do 250 zł

Thug
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy to dobre forum na moje pytanie, przypadkowo trafiłem.
W każdym razie - Witam wszystkich! :)

Pytanie: czy znacie się na butach, ich cenach, jakości etc. ? Wiem, że najpopularniejsze firmy, jak Nike, Adidas czy Reebok sprzedają się już bardziej jako marka, niż jakość. Kiedyś kupowało się raz na 2-3 lata parę Nike za 300 zł; bez odklejania się podeszwy, w ogólnie dobrym stanie można było w nich chodzić (w zimie też :P ) przez te 3 lata. Teraz? Kupuję Nike jakiś ładny model za 300 i przy regularnej konserwacji wytrzymują może ROK. Coś jest nie tak.

Czy są inne godne polecenia marki? Byle nie ta trójka. mam do nich lekką awersje ;) cena najlepiej do 250zł

z góry dzięki za pomoc
"...Said I sit away lonely
And I get away only in my mind
Said I sit away lonely
And I get away sometimes..."
PKO
moosacho
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moze zacznijmy od tego ze buty biegowe roznia sie tym od tych 'niebiegowych' iz posiadaja systemy amortyzacyjne. I maja one oczywiscie swoja wytrzymalosc, przebieg.
Przyjmuje sie ze swoje cechy zachowuja do przebiegu 800-1200km. Zalezy to oczywiscie od wagi biegacza, rodzaju podloza po ktorym sie przemieszcza.
W swoich ostatnich Nike Structure Triax zrobilem 1150km, procz startych podeszw na srodstopiu, wygladaja jak nowki, a ja nie cackam sie z butami. Nic sie nie odkleilo, nie podarlo. Z Asics roznie to bywalo, ale nie powiem, solidne paputy, desing co prawda maja slaby, moze procz Nimbusow, z tym ze to sprawa gustu.
Mysle ze jesli rozbilbym ten przebieg nie na kilka miesiecy tylko te dwa, trzy lata to chyba powinny wytrzymac. Ale ile wtedy bym biegal tygodniowo? :bleble:
gg 4817315
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no niestety ale co do jakosci dzisiejszych butów trudno sie z toba nie zgodzic moj brat do dzis ma pare nike'ów które kupił 10 lat temu w niemczech a grał w nich w piłke,chodził w nich w zimie,prał w pralce nieraz,dzis ze swieca szukac takich butów a najgorsze jest to ze sytuacja ma sie tak samo nie tylko z butami.
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja myślę ze kalenji powinny być super kupiłem 2 miesiące używam i nie widzę jakichś śladów użytkowania poza tym ze są brudne
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

buty mają biegać , nie wyglądać :)
Tomek
sklepbiegacza.pl
Dyskutant
Dyskutant
Lokalizacja: Bielsko-Biała,Gliwice, Katowice, Kraków, Poznań, Warszawa ...cdn.
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj więc Asicsa lub Saucony
Thug
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Te Saucony ładnie wyglądają :P Warto je kupić, dobra to jest marka?
"...Said I sit away lonely
And I get away only in my mind
Said I sit away lonely
And I get away sometimes..."
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sprawdz samemu.
gg 4817315
majo777oi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polecam osobiście buty firmy JOMA, zresztą są opisane na tej stronie szczegółowo. Ich cena to po prostu śmiech - 99 zł http://www.allegro.pl/item509861207_jom ... _rozm.html. Biegam 5 razy w tygodniu 3 - 3,6 km tak wiec w porównaniu z większością na tej stronie amatorsko, ale biegało się wyśmienicie. Na czas jesień zima zakupiłem Kalenji kapteren XT i są również super, biegłem dziś o 5 rano, deszcz ze śniegiem itd, ale się sprawdziły. Nie wiem ile wytrzymają, ale za te cenę to już na siebie zarobiły. Pozdro
majo777oi
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ