witam serdecznie,
od 2 tygodni bawię się w plan 10-cio tygodniowy... i biegam w tym co miałem w szafie - reebokach do...tenisa. biegam w szklarskiej porębie... trochę asfaltu, trochę bruku, trochę górskimi ścieżkami...
mam pytanie - czy te buty mogę uznać za w miarę odpowiednie czy powinienem kupić coś konkretnego... pytam bo nie mam o tym pojęcia a zawodowcem nie jestem więc i nie potrzebuję jakiś super wyszukanych butów... chodzi tylko o to że buty d tenisa są z zasady twarde i tym samym nie wiem czy nie powinienem ich jednak odstawić...
może ktoś poleci mi jakieś w miarę uniwersalne dobre buty... (mam 183cm i ok 76kg)
pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość
BUTY... CZY POWINIENEM KUPIĆ COŚ KONKRETNEGO???
- pawel777
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
poczytaj w dziale sprzęt o butach. buty do tenisa nadają się do gry w tenisa. jak najszybciej kup buty do biegania, jeśli dłużej masz zamiar kontynuować przygodę z bieganiem.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
-
- Zaprawiony W Bojach
Najbardziej popularne i uniwersalne są buty NIKE PEGASUS. W pełni cię zadowolą! Określ tylko jaki masz rodzaj stopy (supinująca, neutralna z tendencją do supinacji, neutralną, neutralną z tendencją do pronacji, pronującą lub mocno pronującą). Odpowiedź w dziele sprzęt na stronie głównej bieganie.plpawel777 pisze:
może ktoś poleci mi jakieś w miarę uniwersalne dobre buty... (mam 183cm i ok 76kg)
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- pawel777
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
kupilem buty JOMA TITANIUM o których przeczytałem w dziale "buty"... cena 100zł.
kiedy włożyłem nogę i stanąłem mocno na pięcie zrozumiałem co to są buty biegowe i co to jest amortyzacja... nie przypuszczałem że to aż tak działa...
buty do tenisa nie nadają się do biegania;)
pozdrawiam i dziękujęza pomoc
kiedy włożyłem nogę i stanąłem mocno na pięcie zrozumiałem co to są buty biegowe i co to jest amortyzacja... nie przypuszczałem że to aż tak działa...
buty do tenisa nie nadają się do biegania;)
pozdrawiam i dziękujęza pomoc
-
- Zaprawiony W Bojach
jakbyś włożył jeszcze Nimbusa i wtedy stanął na pięcie to byś zrozumiał jaka jest różnica między Jomą a Asicsem
niestety w cenie też olbrzymia
niestety w cenie też olbrzymia
Tomek