Brooks

MichalPL
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie do Jacka przedstawiciela Brooks w Warszawie. Na twojej stronie zero informacji o butach, popraw sie chlopie.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jacek przebudowuje stronę, nie miał czasu tego jeszcze zrobić, ale Brooksy ma.
MichalPL
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jesli tak to niech da na forum cennik napewno jest wielu chetnych aby porownac z innymi modelami.
lautern
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
podaję ceny obuwia firmy Brooks w sklepie "Świat Biegacza" w Poznaniu:
-Adrenaline GTS 8: 389,99
-Switch: 319,99
-Infiniti: 449,99
-Defyance: 339,99
-Burn 3: 250,00
-Radius 7: 299,99
-Glycerin 6: 399,99
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

No, przyznam, że jak na totalnie nieznaną w Polsce markę, to niezłe uderzenie cenowe. Jeśli do tego dorzucić brak marketingu, to przyznam, że sam bym się nie skusił na tak drogie buty firmy, o której nigdy w życiu nie słyszałem. Do tego, z tego co pamiętam, to w Stanach te Brooksy są śmiesznie tanie, ale mogę się mylić.

Oczywiście wiem,że to nie wina sklepu, a raczej centrali firmy, ale może warto byłoby im zwrócić na to uwagę?
medion
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

lautern pisze:Witam,
podaję ceny obuwia firmy Brooks w sklepie "Świat Biegacza" w Poznaniu:
-Adrenaline GTS 8: 389,99
-Switch: 319,99
-Infiniti: 449,99
-Defyance: 339,99
-Burn 3: 250,00
-Radius 7: 299,99
-Glycerin 6: 399,99
Pozdrawiam!
omijać szerokim łukiem sklep "Świat Biegacza" w Poznaniu ,powinni zmienić nazwe na "Świat Naciągacza".

porównajcie ceny amerykańskie

http://www.brooksrunning.com/cat.php?k=123195
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie chciałem być wcześniej posądzany o brak obiektywizmu ale ceny w Świecie Biegacza zawsze mnie odstraszały , w końcu siedzę w branży i jakoś nie wypadało , wiem natomiast co ile powinno kosztować
:bleble: przy okazji , jeśli ktoś z Was uważa ,że Decathlon ma na jakiś markowy model zbyt wysoką cenę w stosunku do konkurencji to proszę o info ,obnizymy cenę aby mieć najtaniej na rynku
Tomek
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Tomek, a tak z czystej ciekawości - czy Decathlon planuje sprowadzać do Polski Brooksy albo np. Saucony? A może np. współpraca z Woolfem (przyznam, że te buty zrobiły na mnie korzystne wrażenie)? Czy może bardziej chcecie iść w kierunku rozwoju Kalenji? Domyślam się, że takie Woolf czy Joma byłyby strzałem we własną stopę, zagrożeniem dla własnej marki?

I jeszcze zupełnie na marginesie - muszę pochwalić Pumy Infinitus. Naprawdę wygodne buty, ostatecznym testem było dla mnie rozbieganie 30km w lesie, w przemoczonych skarpetkach. Do tego są eleganckie, jak dla mnie to jeden z lepszych, prostych modeli biegowych. Nie widziałem tych butów w Arkadii, były tylko Tenosy, one są w ogóle jeszcze w sprzedaży?
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marcinie, nie planujemy wprowadzania ani Saucony ani Brooksa bo to są marki niszowe, chcemy docierać do najszerszego grona biegaczy , co do Woolfa również nie , naszą ambicją jest aby za jakiś czas buty Kalenji prezentowały technicznie i designersko poziom butów z najwyższej półki

cieszę się ,ze Puma się odbiła , co do dostępności ich oferty to pytanie raczej do Pawła Januszewskiego
Tomek
lautern
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Te ceny zostały ustalone przez dystrybutora Brooks na Polskę a nie przez sklep. Zdaję sobie sprawę ile kosztują buty w USA i nie tylko marki Brooks.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że te ceny Brooksa to wynik narzutu importera. Gdzie indziej raczej nie będzie taniej.
Widzę, że w tym samym momencie daliśy odpowiedź.
Tym co odsyłają do cen amerykańskich proponuję, żeby za amerykańskie ceny spróbowali sprzedawać buty w Polsce. Chętnie kupię.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Te ceny na Europę to w ogóle dziwna sprawa, podobnie jest np. z Nike. Teoretycznie nie powinno tak być, nawet jeśli doliczymy 22% Vat i jakieś koszty transportu. Już kiedyś pisaliśmy o tym, że firmy obuwnicze starają się naciągać polskich klientów. W Stanach to niemożliwe, bo konkurencja jest zbyt silna.

Co do Brooksa, to ja właśnie podejrzewam błąd w rozumowaniu firmy. Być może chcą się ulokować w Polsce jako marka prestiżowa i stąd te ceny. Wydaje mi się jednak, że na naszym rynku to się nie sprawdzi - marka jest totalnie nieznana i jak ktoś ma do wydania 450zł na buty, kupi sobie Nike czy Saucony. Z drugiej strony - podobno najlepiej u drobnych sprzedawców sprzedają się najdroższe modele.

W momencie, gdy Decathlon oferuje naprawdę niezłe ceny na niektóre modele, do tego dochodzi sprzedaż internetowa tanich marek, jedyną szansą sklepów takich jak Sklep Biegacza jest postawienie na fachowość - badania stóp, porady, dobieranie butów itd. W tym sensie zresztą wprowadzenie różnorodnych marek jest prestiżowe. Decathlon to hurtownia, mały sklepik ma większy wybór unikalnych butów.

Może zresztą się mylę co do Brooksa, nie mając do analizy danych sprzedaży poszczególnych modeli innych marek. Może oni celują w klienta, który chce się wyróżnić, nie chce mieć na nogach łyżwy czy trzech pasków?
medion
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:bleble: przy okazji , jeśli ktoś z Was uważa ,że Decathlon ma na jakiś markowy model zbyt wysoką cenę w stosunku do konkurencji to proszę o info ,obnizymy cenę aby mieć najtaniej na rynku[/quote]

czapka ,ktora na stronie kosztuje 19,99,we wroclawiu kosztuje 49 pln. chodzi o ta czapke

http://www.decathlon.com.pl/PL/nieprzew ... -20815041/
medion
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tym co odsyłają do cen amerykańskich proponuję, żeby za amerykańskie ceny spróbowali sprzedawać buty w Polsce. Chętnie kupię.[/quote]

wybacz mi prosze ale sam chciałem pobiegać w papciach brooksa, stad moje niezadowoleniei zlość. za 400 zł nie bede eksperymentowal, wybiore asicsa lub pozostane przy mizuno
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

medion pisze::bleble: przy okazji , jeśli ktoś z Was uważa ,że Decathlon ma na jakiś markowy model zbyt wysoką cenę w stosunku do konkurencji to proszę o info ,obnizymy cenę aby mieć najtaniej na rynku
czapka ,ktora na stronie kosztuje 19,99,we wroclawiu kosztuje 49 pln. chodzi o ta czapke

http://www.decathlon.com.pl/PL/nieprzew ... -20815041/[/quote]

ta czapka z daszkiem to kolekcja z zimy, na Targówku ją przecenili we Wrocku ,nie , powiedz ,że taka cena jest w Wawie to Ci sprzedadzą za 19,99, jak nie to zainterweniuję :hejhej:
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ