Czy wybrałem dobre buty?

kubawn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Postanowiłem kupić sobie buty biegowe. Wczoraj byłem w Decathlonie w Lublinie. Ponieważ mam płaskostopie poprzeczne i pronację zaczął się problem. W końcu wybrałem Mizuno Wave Mustang. I teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem. Na szerokość buty są trochę za długie (nr 47 czyli jakieś 31-32 cm, długość mojej stopy 28 cm, czyli jakieś 2-3 cm za dużo) natomiast mogły by być szersze. Czuję że chyba są odrobinę za luźne. Nie wiem co teraz zrobić-biegać w nie do końca dobranych butach czy oddać je do sklepu i zaryzykować kupno butów przez internet bo inaczej już chyba nie znajdę. A może wepchać papier w czuby? :D Dodatkowo mam jakieś 15-20 kg za dużo :P

Ps. jak długo można zwracać towar w decathlonie?
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na pewno bez problemu wymienią Ci na mniejsze. W 2 numery za dużych nie ma co biegać.
prz3m3k
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wymień je. Buty to jedna z najważniejszych rzeczy w bieganiu. Buty które Ci przeszkadzają odbiorą Ci przyjemność z biegania :-(
[url=http://runmania.com/rlog/?u=prz3m3k][img]http://runmania.com/f/95860032d3b29879c0c637b0f21adf98.gif[/img][/url]
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zwróć te buty , bez problemu do 30 dni
Tomek
kubawn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba trzeba tak zrobić. Do Lublina mam prawie 100 km- ale co tam :P.
Podobno na Krakowskim Przedmieściu jest sklep New Balance. Był tam ktoś? Mają buty w różnych szerokościach? Jak z cenami?

Ps. te mizuno to była prawdziwa okazja, 100 złotych, ale cóż.

------
W poniedziałek byłem w Lublinie. zwróciłem Mizuno, w sklepie na krakowskim przedmieściu kupiłem New Balance 847 (?)- idealne.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ