jaki model Asics:D?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam:D chciałem kupić buty do biegania po asfalcie;D średniak polecał mi modele Asicsa Kayano,2120,1120:D który model będzie odpowiedni dla mnie;D? czy bez różnicy będzie jaki model kupię;D? mam 25 lat z testu wodnego wyszło że mam pronację:D waga 65 kg:D biegam teraz w modelu Adidasa Allegra;D biegam głównie po leśnych ścieżkach:D biegam co drugi dzien i chciałbym biegać jednego dnia po lesie a drugiego po asfalcie;D czy tak będzie dobrze;D? pozdrawiam wszystkich biegaczy:D
-
- Zaprawiony W Bojach
Z tego co kojarze to te modele róznią sie tylko rokiem produkcji. 2120 jest chybaz kolekcji z tego roku. Średniak dobrze poleca. a To czy będa do Ciebie pasowały to poczytaj o nich to sie dowiesz dla jakiego rodzaju stopy. a po co Ci bieganie po asfalcie? Biegaj cały czas po lesie:)
gg 3305061
-
- Dyskutant
a tak sobie pomyślałem że taka zmiana nawierzchni będzie dobrym pomysłem:D tak to jest jak się nie zna;D a jakie buty Ty byś polecał na leśne ścieżki:D? bo to w sumie dobry pomysł żeby biegac tylko w lesie:D lasów w Chocianowie nie brakuje;D w którą stronę bym nie pobiegł mam lasy:D takze byłbym Ci Browser wdzięczny za pomoc:D a jeszcze pytanko dotyczące imprez biegowych w Lubinie:D jak jest z nimi:D?są organizowane:D? pozdro i dzięki za pomoc;D
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Dyskutant
dzięki Wysek za pomoc;D na pewno wybiorę jakiś model z tych które mi poleciłeś:D bo bolą mnie stopy po bieganiu w starych butach:D jeszcze raz dzieki i pozdrawiam:D
-
- Dyskutant
już się pogubiłem:D ale chyba mogę też w nich biegać po lesie i polnych ścieżkach:D? chyba nic sie nie stanie;D przecież leśne ścieżki też są powierzchniami twardymi:D może nie tak jak asfalt ale jednak:D pozdro;D
Pewnie, że tak. Buty na asfalt są po prostu lżejsze, i bardziej podatne na deformację. Nie usztywniają tak, i nie chronią przed kontuzją (skręcenie kostki) jak krosowe. Są z mniej wytrzymałych materiałów, i bardziej czułych na uszkodzenia mechaniczne. Po prostu buty do krosu są świetne do biegania w ekstremalnych warunkach.
Ja miałem przez rok buty typowo w teren. Po asfalcie biegać w nich nie polecam, zdecydowanie za twarde, za masywne. Sprawdzały się w zimie, na jesień – kiedy biegałem po błocie, po śliskim, po krzakach i chaszczach, po kamieniach i innych wymyślnych miejscach.
Teraz mam Asics 1120 – nie narzekam. Biegam wszędzie. Asfalt, las, łąka, miękko, twardo. Polecam. Jeśli jesteś lekkim promotorem, to polecam.
Ja miałem przez rok buty typowo w teren. Po asfalcie biegać w nich nie polecam, zdecydowanie za twarde, za masywne. Sprawdzały się w zimie, na jesień – kiedy biegałem po błocie, po śliskim, po krzakach i chaszczach, po kamieniach i innych wymyślnych miejscach.
Teraz mam Asics 1120 – nie narzekam. Biegam wszędzie. Asfalt, las, łąka, miękko, twardo. Polecam. Jeśli jesteś lekkim promotorem, to polecam.
-
- Dyskutant
rozumiem Tomku że 1130 to następca 1120:D? własnie zastanawiam sie powaznie nad kupnem tych bucików;D napisz coś więcej jeśli możesz o 1120:D żeby nie zrobił takiego błędu jak wcześniej kiedy chciałem kupić buty za wszelką cenę:D no i kupiłem a teraz bolą mnie stopy po bieganiu:D jesli wiesz tez coś na temat 1130 to też możesz napisać;D bo ja za bardzo nie orientuję sie w temacie;D pozdro i dzięki:D
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Asics Gel 1120 - http://startfitness.co.uk/acatalog/Asic ... 4-0195.jpg
Asics Gel 1130 - http://startfitness.co.uk/acatalog/Asic ... 3-0192.jpg
Wlasciwie to roznia sie tylko detalami i cena. No i waga te pierwsze waza - 330g, a drugie 354g. Technologie praktycznie te same, zreszta poczatkujacego nie powinny one zbytnio obchodzic bo i po co? Dobre, wygodne buty do biegania.
Asics Gel 1130 - http://startfitness.co.uk/acatalog/Asic ... 3-0192.jpg
Wlasciwie to roznia sie tylko detalami i cena. No i waga te pierwsze waza - 330g, a drugie 354g. Technologie praktycznie te same, zreszta poczatkujacego nie powinny one zbytnio obchodzic bo i po co? Dobre, wygodne buty do biegania.
-
- Zaprawiony W Bojach
bardzo dobre buty , możesz w nich spokojnie po lesie biegać ile chcesz, nie kupując wcale butów krosowych , mają dobry system stabilizacyjny i stopa jest bardziej stabilna podczas kroku, masz 65 kg więc amortyzacja z łatwością Ci wystarczy a mają jej sporo bo i z tyłu i z przodu
Tomek