Buty dla pronatorów - duże rozmiary

321konio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na wstępie witam wszystkich. To mój pierwszy Post:)

Mój problem polega na trudności w znalezieniu butów.. Ogromnej trudności.
Mój rozmiar to 48. Do tego jestem pronatorem. Aktualnie biegam w Asics'ach model GT-2120. Ostatnio postanowiłem nabyć kolejną parę butów. Padło na Nike Air Structure Triax+ 10. Zainteresował mnie ten model, jak i współpracy z Nike+. Ale niestety zdobycie w/w numeru jest przeogromnie trudne. Nie wiem czy w ogóle to osiągnę..
W Legnicy, Zielonej Górze, Wrocławiu modele kończą się na rozmiarze 46. W internecie to samo. Napisałem do dystrybutora Nike w Polsce i czekam na odpowiedź, może tu się uda.
Jeśli chodzi o takie rozmiary, to jedynie mogę znaleźć coś w Decathlon'ie (tam kupiłem Asics'y. Modelu Triax nie ma. Z tego co pamiętam z Nike był tylko Pegasus+. Z innych butów dla pronatorów też ciężko coś dostać w takim rozmiarze.
Modeli dla pronatorów jest mało, dużych rozmiarów jest jeszcze mniej. A dużych rozmiarów dla pronatorów to już jest taka kumulacja nieszczęścia, że szkoda gadać.. Czy tak mało jest biegaczy z dużą stopą?:)

Może ktoś zna miejsca gdzie mógłbym dostać takie rozmiary? W internecie, w w/w miastach lub w okolicach.

I jeszcze jedno pytanie. chcę kupić również buty do biegania w terenie. I jak to jest, szukać modeli dla pronatorów, czy w terenie to nie ma znaczenia. Czytałem, że w terenie trzymanie pronacji może bardziej zaszkodzić niż pomóc, ale z drugiej strony widziałem modele Trail'owe dla pronatorów.

Pozdrawiam!
PKO
powerhouse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czesc Konio,

Posiadam buty dla pronatora w rozmiarze US 14 ( 49 europa ).Saucony wychodza troche mniejsze wiec to bedzie nr 48.
Te buty to Saucony Omni 5 TR oraz Saucony Trigon 3 Guide.

Pozdrawiam
PAIN IS TEMPORARY , PRIDE IS FOREVER
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ