Dlsczego tak duże różnice w cenie w Decathlonach???
- soprano99
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ktoś mi wytłumaczy dlaczego są róznice rzędu 30% w cenach butów w decathlonach w Polsce??? Przykłady:
asics gel 1130 - Kraków 149,95 Targowek 299,95
ka;enji kiprun 1000 Krakow - 199,95 Targówek 249,95
Mizuno Wave Fortis Kraków - 199,95 Targówek 299,95
Asics gel stratus Kraków 379 Targówek 299,95
tylko jakies sensowne wyjaśnienia prosz.e, nie typu bo tu sie kończą, do 2 pary zostały. W niektórych przypadlach nie ma róznicy w zapasach. Myślę i pojąć nie mogę
asics gel 1130 - Kraków 149,95 Targowek 299,95
ka;enji kiprun 1000 Krakow - 199,95 Targówek 249,95
Mizuno Wave Fortis Kraków - 199,95 Targówek 299,95
Asics gel stratus Kraków 379 Targówek 299,95
tylko jakies sensowne wyjaśnienia prosz.e, nie typu bo tu sie kończą, do 2 pary zostały. W niektórych przypadlach nie ma róznicy w zapasach. Myślę i pojąć nie mogę
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
yyy to chyba nie do nas pytanie
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
www.sklepbiegacza.pl - polecam
No to chyba oczywiste, ze rynkiem rzadzi popyt i podaz i ceny sie wszedzie roznia, bo te sklepy to calkiem odrebne jednostki. Taki jest swiat, popatrz, ze na przyklad na stacjach benzynowych nie tylko ceny sa rozne w obrebie tej samej sieci ale sie moga w ciagu doby zmieniac w zaleznosci od natezenia ruchu (cen konkurencji, itp.). To jest normalne.
-
- Zaprawiony W Bojach
Pichotnik :Każdy Decathlon to część sieci więc dowolność jest tam bardzo ograniczona ..
Co do cen to jakiś czas temu niektóre sieci przestały uważać się za centrum wszechświata i na części asortymentu czasami dostosowują się do lokalnej konkurencji..
Co do cen to jakiś czas temu niektóre sieci przestały uważać się za centrum wszechświata i na części asortymentu czasami dostosowują się do lokalnej konkurencji..
-
- Zaprawiony W Bojach
odpowiadam
wszyscy macie rację
Decathlon jako sklep to osobna samodzielna jednostka, każdy jest autonomiczny i podejmuje decyzje lokalnie
Decathlon to również sieć, więc polityka cenowa powinna być spójna
jeśli chodzi o Kraków to jak wrócę w poniedziałek to Wam odpowiem co się tam dzieje ale na dziś dzień te modele co są przecenione w Krakowie wychodzą już z kolekcji , niedługo pojawią się nowe jesień-zima 2008/2009 więc pewnikiem podjęli decyzję o obniżce cen aby mieć miejsce na nową kolekcję
wszyscy macie rację
Decathlon jako sklep to osobna samodzielna jednostka, każdy jest autonomiczny i podejmuje decyzje lokalnie
Decathlon to również sieć, więc polityka cenowa powinna być spójna
jeśli chodzi o Kraków to jak wrócę w poniedziałek to Wam odpowiem co się tam dzieje ale na dziś dzień te modele co są przecenione w Krakowie wychodzą już z kolekcji , niedługo pojawią się nowe jesień-zima 2008/2009 więc pewnikiem podjęli decyzję o obniżce cen aby mieć miejsce na nową kolekcję
Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
byłem osobiście w Krakowie , 3 pary zostały Asics 1130 , są po 199,95
co do pozostałych to tak jak przypuszczałem , modele wychodzące z kolekcji, będą zastępowane nowymi na nowy sezon, kierownik ma prawo obniżać cenę
co do pozostałych to tak jak przypuszczałem , modele wychodzące z kolekcji, będą zastępowane nowymi na nowy sezon, kierownik ma prawo obniżać cenę
Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
nie , nie , szkoliłem kierowników
jak zapewne zauważyliście na stronie internetowej jest taki trójkącik czerwony przy butach, np. tu
http://www.decathlon.com.pl/PL/gel-1130-28922653/
to oznacza ,że but już jest na etapie wycofania z oferty i będzie niebawem następca, niedługo nowa kolekcja jesień/zima, staramy się jak najszybciej mieć nowości na rynku
dla waszej informacji w lipcu są wyprzedaże więc "myśliwych" co polują na extra ceny zapraszamy , dam Wam znać kiedy i co będzie dobrego
jak zapewne zauważyliście na stronie internetowej jest taki trójkącik czerwony przy butach, np. tu
http://www.decathlon.com.pl/PL/gel-1130-28922653/
to oznacza ,że but już jest na etapie wycofania z oferty i będzie niebawem następca, niedługo nowa kolekcja jesień/zima, staramy się jak najszybciej mieć nowości na rynku
dla waszej informacji w lipcu są wyprzedaże więc "myśliwych" co polują na extra ceny zapraszamy , dam Wam znać kiedy i co będzie dobrego
Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
I to się nazywa "personal touch"Tomek Michałowski pisze:dla waszej informacji w lipcu są wyprzedaże więc "myśliwych" co polują na extra ceny zapraszamy , dam Wam znać kiedy i co będzie dobrego

Michał
10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
-
- Wyga
fajnie , że będą wyprzedaże ale czy te buty w tedy będą fizycznie w sklepie , czy trzeba będzie zamawiać ?
[url=http://runmania.com/rlog/?u=kanap][img]http://runmania.com/f/985c0ba58b60c4775016c80d94798e2e.gif[/img][/url]
- kryminalistyk
- Wyga
No cóż - mnie się udało upolować Asics'y 1130 (chyba nie pomyliłem numeru) za 249 zł. W sklepach netowych chodzą po 320-400 zł.
Faktycznie - poinformowano mnie, że będą obniżki cen w lipcu.
Lubię Decathlona
- przede wszystkim za dobre ceny, jakościowo dobry towar i atmosferę (dzieciaki skaczą na tych wszystkich "trampolinach", grają w piłkę, ludziska jeżdżą na rowerach po hali, no i można się przebiec na próbę w butach) 
Dzięki temu chodzą tam całe rodziny, no i zostawiają kasę, ale ... bez żalu
Mam nadzieję, że firma utrzyma ten "prorodzinny" kurs i dobre ceny.
P.S. Dzięki Kalenji za 50 zł
zacząłem biegać i mieć z tego radochę - za te pieniądze nie znajdzie się lepszych butów do biegania na planecie Ziemia 
Faktycznie - poinformowano mnie, że będą obniżki cen w lipcu.
Lubię Decathlona

Dzięki temu chodzą tam całe rodziny, no i zostawiają kasę, ale ... bez żalu

Mam nadzieję, że firma utrzyma ten "prorodzinny" kurs i dobre ceny.
P.S. Dzięki Kalenji za 50 zł

[url=http://runmania.com/rlog/?u=yacca][img]http://runmania.com/f/a8fe816431c32b319621955ea814a757.gif[/img][/url]