New Balance numeracja
-
- Rozgrzewający Się
Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś z posiadaczy butów new balance jak wygląda ich numeracja? Na stronie internetowej są rozmiary EU US i rozmiar wkładki w cm. Otóż mam rozmiar stopy 28,5 i jest odpowiedni dla mnie but z taką wkładką, oznaczany w US 10,5 i w EU 44,5. Jak kupowaliście swoje buty NB, dobieraliście to wychodziły wam buty w tej samej numeracji co macie na co dzień, czy też jakoś bardziej zaniżone czy zawyżone. Pytam się bo kupić buty mogę jedynie przez internet, zjeździłem miasto i nic u mnie nie ma. Będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam.
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
to jest sprawa osobnicza. ja kupuję buty do biegania o 1cm większe od długości stopy, bo takie mi najbardziej odpowiadają, ale znam biegaczy którzy kupują buty dopasowane do stopy, bez luzu.Tsirp pisze:Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś z posiadaczy butów new balance jak wygląda ich numeracja? Na stronie internetowej są rozmiary EU US i rozmiar wkładki w cm. Otóż mam rozmiar stopy 28,5 i jest odpowiedni dla mnie but z taką wkładką, oznaczany w US 10,5 i w EU 44,5. Jak kupowaliście swoje buty NB, dobieraliście to wychodziły wam buty w tej samej numeracji co macie na co dzień, czy też jakoś bardziej zaniżone czy zawyżone. Pytam się bo kupić buty mogę jedynie przez internet, zjeździłem miasto i nic u mnie nie ma. Będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam.
jeżeli to Twój pierwszy zakup butów do biegania, to pomysł "bez przymierzania" jest bardzo ryzykowny.
a może przyjedź na jakiś większy bieg, bedziesz miał możliwość przymierzyć buty biegowe nawet kilku firm i dokonać przemyślanego i udanego zakupu.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym