Cześć
Wiem, tematów o butach dla ciężarnych jest kilka, ale nie znalazłem tam interesujących mnie kwestii...
Mierzę 191 cm wzrostu, masa ~100kg, stopa raczej neutralna.
Biegam kilka razy w tygodniu zarówno po asfalcie, jaki i też sporo po leśnych ścieżkach czy w ogóle w terenie.
I teraz zrodziło się pytanie, czy przy kupnie kolejnych butów warto zainteresować się ofertą Salomona i zainwestować w te buty?
- konkretnie model XA Comp albo XA Pro [ niekoniecznie warianty z membranami]
Nie ukrywam, że zależy mi na dobrym trzymaniu stopy oraz zadowalającej/dobrej amortyzacji z racji masy.
I jeszcze jedno pytanie do potencjalnych użytkowników/czek Salomonów... jak spisują się na dajmy na to na nawierzchniach bitumicznych? Sporo ustępują 'klasycznym' butom biegowym na asfalcie?
Z góry dzięki za wszelkie info.
Pozdrawiam
Jakub
[ buty] waga ciężka - salomon?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
zdecydowanie polecam model NB z najnowszej kolekcji zaprojektowany wlasnie z myslą o ciezkich osobach, maja maksymalna amortyzacje wszystkie mozli technologie wsparcia i sa idealne dla Ciebie.i radzilbym nie oszczedzac na butach do biegania szczegolnie osobie o takiej wadze.mozesz po jakims czasie miec powazne problemy z przebiegnieciem kilometra!albo siądą Ci plecy albo kolana albo wszystko naraz.nie oszczedzaj na butach do biegania!i kup buty z najwyzszej pólki jezeli chcesz sie cieszyc treningami.a model 1062 napewno Ci przypasuje.jest dla stopy neutralnej i lekko supinującej.pozdrawiam.aha ten model dostepny na tronie sklepbiegacza.pl inne modele jakie bym polecił to kayano 14 lub 13 albo nimbusy VIII.
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
www.sklepbiegacza.pl - polecam