Kurtka do biegania (tkzw. wiatrówka)
-
- Rozgrzewający Się
Witam.
Za nie długo zamierzam zakupić kurtkę do biegania. Dlatego bardzo Was proszę o rady. Chciałbym kupić coś nie drogiego a dobrego ( heh chyba jak każdy ). Mam na myśli coś lekkiego, cienkiego a zarazem ciepłego. Aby nie przyklejało się do ciała gdy jest ono spocone. Co polecacie? Szczerze widziałem już wg mnie super kurtkę jednak nie zapisałem sobie firmy. Spotkałem sie z nią na biegu na stoiskach z artykułami dla biegaczy. Cóż mogę powiedzieć była czarna :D i kosztowała 99zł. Miała regulowany dół na ściągaczach. Jak przypomnę sobie jak mniej więcej brzmiała nazwa to napisze, ale nie była to markowa typu Nike czy nawet New Balance.. Proszę o pomoc.
Za nie długo zamierzam zakupić kurtkę do biegania. Dlatego bardzo Was proszę o rady. Chciałbym kupić coś nie drogiego a dobrego ( heh chyba jak każdy ). Mam na myśli coś lekkiego, cienkiego a zarazem ciepłego. Aby nie przyklejało się do ciała gdy jest ono spocone. Co polecacie? Szczerze widziałem już wg mnie super kurtkę jednak nie zapisałem sobie firmy. Spotkałem sie z nią na biegu na stoiskach z artykułami dla biegaczy. Cóż mogę powiedzieć była czarna :D i kosztowała 99zł. Miała regulowany dół na ściągaczach. Jak przypomnę sobie jak mniej więcej brzmiała nazwa to napisze, ale nie była to markowa typu Nike czy nawet New Balance.. Proszę o pomoc.
- Piorz
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja kupiłem wiatrówke http://www.decathlon.com.pl/PL/wiatrowk ... -15041874/ i jestem zadowolony z zakupu :D
Plan 10 tygodniowy trzymajcie za mnie kciuki :D ( 3 tydzień rozpoczęty ;) )
GG. 10415660
GG. 10415660
-
- Rozgrzewający Się
O.o bardzo tania. A jest lekka i cienka? Nie przykleja się do ciała podczas wysiłku, gdy na rękach jest pot? Masz/macie jakieś uwagi dot. tej kurtki?
Jeżeli ktoś jeszcze mógłby mi cos polecić to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
Ja mogę polecić tą samą kurtkę. Za taką cenę jest to rewelacyjny produkt. Jest bardzo lekka, cienka i jak to wiatrówka dobrze chroni przed wiatrem. Biegałem w niej zimą (gdy było stosunkowo niewiele stopni poniżej zera), dobra jest także teraz gdy temperatura wynosi ok. 10 stopni Celsjusza.
Możesz także poszukać na forum informacji o kurtkach Dobsoma, są droższe, ale również bardzo praktyczne.
Możesz także poszukać na forum informacji o kurtkach Dobsoma, są droższe, ale również bardzo praktyczne.
- Piorz
- Dyskutant
$l@weq pisze:O.o bardzo tania. A jest lekka i cienka? Nie przykleja się do ciała podczas wysiłku, gdy na rękach jest pot? Masz/macie jakieś uwagi dot. tej kurtki?
Jest lekka i cienka naprawde super !
GG. 10415660
GG. 10415660
-
- Rozgrzewający Się
I jeszcze jedno pytanie.. Spotkalem sie z komentarzem do tej kurtki (na jakims forum biegowym,, nawet nie wiem czy nie na tym) i ktos pisal ze juz w sklepie go odstraszyla ta kurtka bo miala dziwne wywietrzniki i wygladal jak motyl.. cos w tym stylu.. moglby to ktos sprostowac ? O co chodzi? Dziekuje i pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42:04
- Życiówka w maratonie: 04:09:36
No to chodzi o te wywietrzniki białe na tym zdjęciu. CZytałem tego posta, nie wiem kto to pisał i gdzie, też nie pamiętam. Ale nie jestem pewien czy to o tej kurtce, to była chyba inna.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
Problem koloru siateczki pod pachami można łatwo rozwiązać wybierając model kurtki, gdzie te wstawki są czarne (ja właśnie taki posiadam).
Inna sprawa, jeżeli problemem nie jest kolor, ale w tym przypadku już nie pomogę. U mnie jest wszystko w porządku, a nawet mogę stwierdzić, że ta specjalna siateczka dobrze spełnia swoje funkcje.
Inna sprawa, jeżeli problemem nie jest kolor, ale w tym przypadku już nie pomogę. U mnie jest wszystko w porządku, a nawet mogę stwierdzić, że ta specjalna siateczka dobrze spełnia swoje funkcje.
-
- Stary Wyga
ja biegam właśnie w tej kurtce i polecam 
zapewnia dobrą ochronę przed wiatrem i mrozem (oczywiście nie tylko kurtka) - ale spisuje się dobrze...
a te wywietrzniki też dobrze się spisują bo odprowadzją pot dzięki czemu nie przykleja się ta kurtka do ciała ....
polecam- a co ważne jest niedroga

zapewnia dobrą ochronę przed wiatrem i mrozem (oczywiście nie tylko kurtka) - ale spisuje się dobrze...
a te wywietrzniki też dobrze się spisują bo odprowadzją pot dzięki czemu nie przykleja się ta kurtka do ciała ....
polecam- a co ważne jest niedroga

bieganie- to jest to !
minął roczek ;-)
minął roczek ;-)
- Piorz
- Dyskutant
Tak na wieszaku troche słabo wygląda ale jak założysz o niebo lepiej.$l@weq pisze:I jeszcze jedno pytanie.. Spotkalem sie z komentarzem do tej kurtki (na jakims forum biegowym,, nawet nie wiem czy nie na tym) i ktos pisal ze juz w sklepie go odstraszyla ta kurtka bo miala dziwne wywietrzniki i wygladal jak motyl.. cos w tym stylu.. moglby to ktos sprostowac ? O co chodzi? Dziekuje i pozdrawiam
Moje wywietrzniki sa czarne i ich nie widać

GG. 10415660
GG. 10415660
-
- Rozgrzewający Się
Ja też swojego czasu mocno szukałem takiej kurtki.
Oglądałem wszystko w Decathlon, Adidasie, Nike itp.
We wszystkich markowych sklepach były bardzo fajne kurtki, ale niestety też za niezłą kasę. Te w Decathlon były dużo tańsze, ale znowu ich jakość pozostawiała wiele do życzenia. (wg mojej osobistej opinii)
No i całkiem przypadkowo trafiłem do dziwnego sklepu Tchibo w Outlecie w Piasecznie. Dziwny sklep, bo niby producent kawy, a jednak było tam sporo fajnych produktów w naprawdę super cenach. A najważniejsze, że w naprawdę wysokiej jakości.
No i tutaj ku mojemu zdziwieniu wypatrzyłem lekką kurtkę do biegania, jakiej nawet w markowych sklepach nie widziałem. A najlepsze jest to że była w cenie tej z Decathlonu.
Kurtka jest pomarańczowa. Ściągacze na szyji i w pasie. Rzepy na rękawach. Przód z wiatroszczelną i oddychającą membraną teflonową, tył z polaru. W środku lekka, bawełniana podszewka. Parę razy w niej biegałem i jest poprostu mega. Szczerze polecam.
P.S. Przy okazji wizyty w tym miejscu warto zachaczyć o markowe outlety typu Adidas, Nike itp. Można tam trafić w super produkty za mniej niż połowę ceny. W Adidasie to mają nawet dział Running.
Oglądałem wszystko w Decathlon, Adidasie, Nike itp.
We wszystkich markowych sklepach były bardzo fajne kurtki, ale niestety też za niezłą kasę. Te w Decathlon były dużo tańsze, ale znowu ich jakość pozostawiała wiele do życzenia. (wg mojej osobistej opinii)
No i całkiem przypadkowo trafiłem do dziwnego sklepu Tchibo w Outlecie w Piasecznie. Dziwny sklep, bo niby producent kawy, a jednak było tam sporo fajnych produktów w naprawdę super cenach. A najważniejsze, że w naprawdę wysokiej jakości.
No i tutaj ku mojemu zdziwieniu wypatrzyłem lekką kurtkę do biegania, jakiej nawet w markowych sklepach nie widziałem. A najlepsze jest to że była w cenie tej z Decathlonu.
Kurtka jest pomarańczowa. Ściągacze na szyji i w pasie. Rzepy na rękawach. Przód z wiatroszczelną i oddychającą membraną teflonową, tył z polaru. W środku lekka, bawełniana podszewka. Parę razy w niej biegałem i jest poprostu mega. Szczerze polecam.
P.S. Przy okazji wizyty w tym miejscu warto zachaczyć o markowe outlety typu Adidas, Nike itp. Można tam trafić w super produkty za mniej niż połowę ceny. W Adidasie to mają nawet dział Running.