Garmin Forerunner 305 czy ktorys z Polarow?
- henley
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zdecydowanie polecam Polar RS800sd. W komplecie znajduje się inercyjny czujnik ruchu S3(nowej generacji) zakładany na but. Jeżeli z jakiś powodów chcesz używać czujnika GPS to możesz do tego modelu dokupić czujnik G3 (nie mierzy wtedy kadencji i długości kroku). Pozostałe Polary używają czujnika inercyjnego na but poprzedniej generacji (duży, nie liczy kadencji i długosci kroku) i zdaje się , że nie współpracują z czujnikiem GPS. W przypadku Garmina 305 zdany jesteś tylko na czujnik GPS.
Widziałem kiedyś prezentację Gramina 305 i zaskoczony byłem słabą jakością wykresów w porównaniu z Polarem. Może już coś w tym zakresie porawiono. Myślę ,że jakość dołączanego oprogramowania to osobna, bardzo niedoceniana przez wielu sprawa.
Widziałem kiedyś prezentację Gramina 305 i zaskoczony byłem słabą jakością wykresów w porównaniu z Polarem. Może już coś w tym zakresie porawiono. Myślę ,że jakość dołączanego oprogramowania to osobna, bardzo niedoceniana przez wielu sprawa.
pzdr
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
s625x to o ile sie nie myle model przeznaczony dla rowerzystów, moze byc troche ciezki
sd oznacza ze kupujesz jeszcze sensor o którym pisze henley
porównaj funckcje 200,400,800 i zastanów sie które sa dla ciebie ważne
O Garminie słyszazłem wiele dobrego. MichalJ powie ci wiecej szczegółow
Wada Rs800 (pewnie i RS400 bo sa podobnie zbudowane) sa klawisze
kiedy nie trenujsze czesto niechćacy włacza ci sie stoper. Dobra, od tego jest blokada klawiatury. Ale z kolei podczas treningu czasem jak klikam w czerwony przycisk miedzyczasu to zegarek nei zaskakuje, w ferworze zawodów jest to dla mnie wada
sd oznacza ze kupujesz jeszcze sensor o którym pisze henley
porównaj funckcje 200,400,800 i zastanów sie które sa dla ciebie ważne
O Garminie słyszazłem wiele dobrego. MichalJ powie ci wiecej szczegółow
Wada Rs800 (pewnie i RS400 bo sa podobnie zbudowane) sa klawisze
kiedy nie trenujsze czesto niechćacy włacza ci sie stoper. Dobra, od tego jest blokada klawiatury. Ale z kolei podczas treningu czasem jak klikam w czerwony przycisk miedzyczasu to zegarek nei zaskakuje, w ferworze zawodów jest to dla mnie wada
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- Bartosh
- Zaprawiony W Bojach
S625X i S725X to te same "zegarki", roznia sie tylko dodatkowym osprzetem, ktory zreszta pozniej mozna dokupic. S625X to model dla biegaczy (z czujnikiem inercyjnym), a 725 z czujnikiem predkosci do roweru i pewnie czyms tam jeszcze. Teraz nie pamietam. To sa modele sprzed ladnych paru lat.
Mi dzielnie sluzy S625X kupiony blisko 2 lata temu. Czujnik inercyjny jest wprawdzie wiekszy niz w RS800SD, ale nawet w lekkich butach go nie czuc na nodze.
Tak jak pisze Henley, do 625/725 nie mozesz zastosowac opcji GPS, czyjnik nie liczy tez kadencji/ilosci krokow.
B.
Mi dzielnie sluzy S625X kupiony blisko 2 lata temu. Czujnik inercyjny jest wprawdzie wiekszy niz w RS800SD, ale nawet w lekkich butach go nie czuc na nodze.
Tak jak pisze Henley, do 625/725 nie mozesz zastosowac opcji GPS, czyjnik nie liczy tez kadencji/ilosci krokow.
B.
-
- Wyga
Tu troche o 800tce:
http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.p ... highlight=
http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.p ... highlight=
-
- Dyskutant
Witajcie.
Nie chcę tworzyć nowego tematu, dlatego piszę tutaj.
Jestem zainteresowany kupnem używanego (najlepiej z aktualna gwarancją) Garmina Forerunnera 305 lub Polara rs200sd.
Jeżeli ktoś chce sprzedać któryś z tych pulsometrów to proszę o kontakt na maila lub gadu-gadu: 3673445
Nie chcę tworzyć nowego tematu, dlatego piszę tutaj.
Jestem zainteresowany kupnem używanego (najlepiej z aktualna gwarancją) Garmina Forerunnera 305 lub Polara rs200sd.
Jeżeli ktoś chce sprzedać któryś z tych pulsometrów to proszę o kontakt na maila lub gadu-gadu: 3673445
-
- Stary Wyga
Można jednak do Garmina dokupić footpoda. Nie jesteś zdany tylko na czujnik GPS. Poza tym Polar RS800SD jest zdecydowanie droższy. Jakby były w tej samej cenie wolałbym pewnie polara 800. Ale nie sąhenley pisze:Zdecydowanie polecam Polar RS800sd. W komplecie znajduje się inercyjny czujnik ruchu S3(nowej generacji) zakładany na but. Jeżeli z jakiś powodów chcesz używać czujnika GPS to możesz do tego modelu dokupić czujnik G3 (nie mierzy wtedy kadencji i długości kroku). Pozostałe Polary używają czujnika inercyjnego na but poprzedniej generacji (duży, nie liczy kadencji i długosci kroku) i zdaje się , że nie współpracują z czujnikiem GPS. W przypadku Garmina 305 zdany jesteś tylko na czujnik GPS.

[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]