Zdecydowałem sie na wspomniany w temacie model i zaczęła się gehenna...
Odwiedziłem większość krakowskich centrów handlowych i guzik! Owszem, przymierzałem owe buty, lecz w rozmiarze 44, mnie natomiast potrzebna para o rozmiarze numer mniejszym.
Jakieś koncepcje, gdzie w Małopolsce można wyrwać parę w rozmiarze 43, ew. w jakimś zlokalizowanym w PL sklepie internetowym?
Ew., co możecie zaproponować alternatywnego względem tego (parametry, "wielosezonowość") ?
Supernova Trail, gdzie w PL ?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie ma alternatywy.

Ech, to jest właśnie problem z naszymi sklepami.
Jeśli w Krakowie nie ma tzw Outletu to jest trudno.
Mogę Ci ewentualnie zaproponować następujące rozwiązanie.
Zamawiasz w firmowym sklepie w Warszawie (w Złotych Tarasach) jeśłi jesteś pewny, że zamawiasz właściwy rozmiar.
I oni w ciągu kilku dni Ci sprowadzają.
Gdyby były jakieś problemy daj znać.

Ech, to jest właśnie problem z naszymi sklepami.
Jeśli w Krakowie nie ma tzw Outletu to jest trudno.
Mogę Ci ewentualnie zaproponować następujące rozwiązanie.
Zamawiasz w firmowym sklepie w Warszawie (w Złotych Tarasach) jeśłi jesteś pewny, że zamawiasz właściwy rozmiar.
I oni w ciągu kilku dni Ci sprowadzają.
Gdyby były jakieś problemy daj znać.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ewentualnie tu, ale oni pewnie też muszą sprowadzić.
http://www.runnersworld.pl/index.php?cPath=21_39
http://www.runnersworld.pl/index.php?cPath=21_39
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Y... Złote Tarasy?
Jak takie przedsięwzięcie wygląda, ale tak krok po kroku? Jakieś linki? Byłbym baaardzo zainteresowany.
Co do rozmiaru, mam pewną wątpliwość.
44 ewidentnie za duże.
Teraz mam parę (nike) o rozmiarze 43, niby dla stopy o długości 27,5cm - luz jest, imo nawet odrobinkę za duży, z tym, że te buty nie były kupowane z myślą o sportowym przeznaczeniu.
Tak czy inaczej, moja stopa ma 26cm więc po przemyśleniu sprawy skłaniałbym się ku rozmiarowi 42, tj. 27cm (ten 1cm luzu powinien być idealny).
Oczywiście wszystkie powyższe gdybania zakładają (nawinie?), że rozmiar wkładki podany przez producenta jest adekwatny do rzeczywistości i odpowiada numeracji.
Może ktoś ma stopę 26cm, używa podobnego modelu butów i pochwali się, jaki rozmiar buta wybrał. Byłbym wdzięczny
Jak takie przedsięwzięcie wygląda, ale tak krok po kroku? Jakieś linki? Byłbym baaardzo zainteresowany.
Co do rozmiaru, mam pewną wątpliwość.
44 ewidentnie za duże.
Teraz mam parę (nike) o rozmiarze 43, niby dla stopy o długości 27,5cm - luz jest, imo nawet odrobinkę za duży, z tym, że te buty nie były kupowane z myślą o sportowym przeznaczeniu.
Tak czy inaczej, moja stopa ma 26cm więc po przemyśleniu sprawy skłaniałbym się ku rozmiarowi 42, tj. 27cm (ten 1cm luzu powinien być idealny).
Oczywiście wszystkie powyższe gdybania zakładają (nawinie?), że rozmiar wkładki podany przez producenta jest adekwatny do rzeczywistości i odpowiada numeracji.
Może ktoś ma stopę 26cm, używa podobnego modelu butów i pochwali się, jaki rozmiar buta wybrał. Byłbym wdzięczny

[url=http://www.gmap-pedometer.com/?r=1477641][size=75][b][color=green]Pedometer[/color][/b][/size][/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Pójdź do sklepu Adidasa, przymierz jakiś inny but i w ten sposób wybierz właściwy rozmiar.
A zamówienie w Złotych Tarasach powinno być bezproblemowe (tak przynajmniej deklarowali).
Tel: (022) 222 02 10
e-mai;: SPCS.Warszawa@adidas.com
Spróbuj przejść ta drogę.
Łatwo dostępną na Polskim rynku alternatywą jest Nike Pegasus Trail (but zmienił swój profil i model trailowy jest teraz podobnie stabilizujący jak Supernova Trail).
Saucony Omni Trail (ale w Krakowie chyba nie ma przedstawiciela).
NB znam za mało żeby mógł coś doradzić.
Asics Trabucco ewentualnie ale mam osobiście złe z nim wspomnienia (z pierwszą wprawdzie wersją) więc jakos trudno mi go polecać.
A zamówienie w Złotych Tarasach powinno być bezproblemowe (tak przynajmniej deklarowali).
Tel: (022) 222 02 10
e-mai;: SPCS.Warszawa@adidas.com
Spróbuj przejść ta drogę.
Łatwo dostępną na Polskim rynku alternatywą jest Nike Pegasus Trail (but zmienił swój profil i model trailowy jest teraz podobnie stabilizujący jak Supernova Trail).
Saucony Omni Trail (ale w Krakowie chyba nie ma przedstawiciela).
NB znam za mało żeby mógł coś doradzić.
Asics Trabucco ewentualnie ale mam osobiście złe z nim wspomnienia (z pierwszą wprawdzie wersją) więc jakos trudno mi go polecać.