Zegarek do 400zł

midun93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!!!

Szukam zegarka z tętnem i innymi pierdółkami jego kwota nie może przekraczać 400 zł. Trenuje bieganie.

Z góry dzięki za pomoc!!!
PKO
Awatar użytkownika
rybull
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

polar RS 100 cena 360 zl
opis funkcji:
http://polar.sportkonsulting.pl/index.p ... 135&tp=102
my dream is to fly over the rainbow so high

http://tio.blox.pl
http://welodrom.pl
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja już prawie jestem pewien na polara tylko jeszcze nie wiem na którego. Waham się między polarem rs100 i polarem rs200. Doradzcie coś bo jak czytam funkcje tych pulsometrów na stronie to powiem szczerze ze nie za wiele mi to na dzień dzisiejszy mówi. RS200 jest droższy i ma więcej funkcji, tylko czy te funkcje które ma rs200 a nie ma rs100 są jakieś bardzo ważne lub przydatne?
AdekPOL
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam mam do sprzedania POLARA RS200 jeszcze na gwarancji w bardzo przystępnej cenie. :)
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam model RS200 bardzo go sobie chwalę. Nie pamiętam już ile za niego płaciłem, ale cena oscylowała w granicach 400zł.

Porównując modele RS100 i RS200 ze sobą, najpierw należy zwrócić uwagę na to, czego wymagamy od takiego zegarka. Czy ma on służyć tylko do pomiaru tętna i prostego pomiaru czasu? Czy też może sprzęt ma dodatkowo pozwolić nam na zaplanowanie treningu, przechowywanie tych treningów przez dłuższy czas itp. itd.?

Na pierwszy rzut oka widać, że funkcje pierwszego modelu są bardzo okrojone w porównaniu z RS200. Dlatego też ja sugerowałbym zakup właśnie "dwusetki". Nigdy nie wiadomo, jak nas bieganie wciągnie i czego w późniejszym czasie będziemy od siebie wymagali, dlatego warto poświęcić tą dodatkową stówkę i kupić od razu porządny sprzęt, w którym chyba prócz GPS i kilku innych drobiazgów mamy wszytko, co potrzebuje biegacz.
Rapacinho pisze:czy te funkcje które ma rs200 a nie ma rs100 są jakieś bardzo ważne lub przydatne?
Postaram się to jakoś opisać poniżej.

Funkcje treningowe:

RS100 w funkcjach treningowych posiada jedynie cztery pozycje. Pulsometr ten może mierzyć tętno całego treningu, tętno maksymalne treningu oraz tętno maksymalne użytkownika wg Polar Fitness Test (wg mnie nie warto się tym kierować). Dodatkowo dostępna jest funkcja OwnCode, która zapobiega odczytowi pulsu z innych nadajników.

W porównaniu z powyższym model RS200 posiada oczywiście wszystkie funkcje z RS100 oraz dodatkowo kilka innych, w tym: średnie tętno ćwiczenia (bardzo przydatne wg mnie), automatyczny zapis okrążeń, interwały i alarm przekroczenia wyznaczonych stref (wszystkie funkcje na stronie producenta).

Liczba plików treningowych:

W pierwszym modelu mamy tylko 1 plik, natomiast w drugim aż 16. Dla mnie jest to dość istotna sprawa, gdyż nie zawsze mam czas po treningu przepisać dane z zegarka w przerwie pomiędzy ćwiczeniami.

Docelowe strefy wysiłku z alarmem dźwiękowym:

RS100 - 1; RS200 - 3. Ja tego alarmu nie używam, ale dla początkujących biegaczy może to być bardzo istotne i przydatne.

Funkcje transmisji danych:

Przekaz ustawień dźwiękiem - UpLink (RS 100) i Przekaz logo do odbiornika dźwiękiem - UpLink, Przekaz ustawień użytkownika dźwiękiem - UpLink, Transmisja danych z odbiornika do Polar Personel Trainer (przez Polar WebLink), UpLink (RS200).
Generalnie chodzi o możliwości przesyłania danych z zegarka do komputera. Mnie się to znudziło; zależy od użytkownika :)

Funkcje zegarka:

Podobne w obu modelach. RS200 posiada tylko dodatkowe możliwości w postaci skonfigurowania układu w zegarku, tzn, że możemy zmienić układ wyświetlania danych - fajna sprawa.

Poza tym warto zwrócić na poniższe możliwości, które znajduję w RS200, a których chyba nie ma RS100. Mogą one być bardzo przydatne i ułatwiające użytkowanie:

Docelowe strefy wysiłku z alarmem (dźwiękowym i wizualnym)
Easy start
Graficzny wskaźnik miejsca w strefie
HR (wyświetlane jako % HR amx.)
HR (wyświetlane jako bpm)
KeyLock - blokada przycisków
Powiększony wyświetlacz
Zmiana układu wyświetlacza
Zoom wyświetlacza

To chyba ogólnie tyle.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za w 100% wyczerpującą odpowiedz. Chyba jednak zdecyduję się na rs200 tylko trzeba trochę jeszcze kasy uzbierać :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ