Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze: Do tego dochodziły częste problemy z połączeniem ANT+ zegarek-PC ale mogło to wynikać z faktu, że w moim zestawie był jeszcze starego typu klucz USB. W aktualnie sprzedawanych egzemplarzach jest już zminiaturyzowany kluczyk, który obsługuje więcej kanałów.
Mogę potwierdzić, że aktualnie z nowym mini ant+ stickiem problem komunikacji nie wystąpił :)
To odnośnie 310XT.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziś kopnął mnie zaszczyt i dostałem nowe GC.... kurde, mam nadzieję, że się przyzwyczaję bo nowy layout wcale nie jest fajny ale segmenty są miłym dodatkiem - jeśli ktoś korzystał/korzysta ze stravy to wie o co chodzi.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:dziś kopnął mnie zaszczyt i dostałem nowe GC.... kurde, mam nadzieję, że się przyzwyczaję bo nowy layout wcale nie jest fajny ale segmenty są miłym dodatkiem - jeśli ktoś korzystał/korzysta ze stravy to wie o co chodzi.

no ja tez :) marudy dostały wstęp :)
No segmenty juz tworzę, akurat super pomysł tylko że jeszcze pracują nad tym.
Inna sprawa musza koniecznie zrobić w F2 żeby szło je tam wysłać i żeby zegarek informował o zbliżającym się segmencie, jego przebiegu itd :)
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:dziś kopnął mnie zaszczyt i dostałem nowe GC.... kurde, mam nadzieję, że się przyzwyczaję bo nowy layout wcale nie jest fajny ale segmenty są miłym dodatkiem - jeśli ktoś korzystał/korzysta ze stravy to wie o co chodzi.
Mnie też. Nie mam pojęcia, jak importować trening ze swojego FR 210. Musiałem przełączyć się na stary widok (mam Ubuntu więc oficjalne pluginy Garmina nie działają).
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fajnie opcja segmentów wyglądała w materiałach promocyjnych nowego Edge 1000 :) szkoda, że to cholerstwo takie drogie

@norkun
rozumiem, że Garmin Express'a na linuxa także nie ma?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zapomnij.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

to trzeba ich gonić :) to dyskryminacja :hej:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

żeby ręcznie przesłać aktywność musisz kliknąć na "zębatkę" w prawym górnym rogu widgeta "aktywności", później klikasz "przejdź do pełnej strony" i tam już możesz wgrać ręcznie plik
nie wiem tylko czy to zadziała z 210, spróbować warto
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:rozumiem, że Garmin Express'a na linuxa także nie ma?
na Mac OS jest ;P BTW - nie wiem czy GC w nowej wersji nie zależy od używanych produktów Garmina. W marcu miałem okazję "obracać" Vivofit i już wtedy miałem nowy interfejs - fakt kulał. Ale obecnie tragedii nie ma - taki kafelkowy - Windows 8 - sajt.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

posiadacze vivofita dostawali dostęp w pierwszej kolejności
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:żeby ręcznie przesłać aktywność musisz kliknąć na "zębatkę" w prawym górnym rogu widgeta "aktywności", później klikasz "przejdź do pełnej strony" i tam już możesz wgrać ręcznie plik
nie wiem tylko czy to zadziała z 210, spróbować warto
Wielkie dzięki, działa. Używam tej wtyczki: http://www.andreas-diesner.de/garminplugin/doku.php Ubuntu wykrywa zegarek tak jak w Windows. Może autorowi będzie się chciało zaktualizować do współpracy z nową stroną?
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

norkun pisze:Może autorowi będzie się chciało zaktualizować do współpracy z nową stroną?
Tu bardziej chodzi o nowe produkty - bo i tak na stronę leci GPX lub FIT z dodatkowymi informacjami. IMHO nie powinno być problemów. Bo to tylko kwestia interfejsu WWW nic więcej.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Dziś GPS w lesie działał idealnie. Być może to wczorajszy firmware, co miał poprawiać wskaźnik baterii?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jaki firmware? wczoraj nie było żadnej aktualizacji... ba od 3 tygodni nie było żadnej aktualizacji.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:jaki firmware? wczoraj nie było żadnej aktualizacji...
Może chodzi o update Garmin Express... przynajmniej dla Mac OS zrobili kilka poprawek. Dotyczą one jednak FR15 oraz zegarka golfowego. Na pewno nic to nie wnosi do dokładności GPS ;D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ