Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

Awatar użytkownika
tomhusky
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mi udało się użytkować V800 bez problemów, treningi i kadencja ok, chociaż nie używam go 24h i do wszystkiego tak jak niektórzy, jednak te ograniczenie funkcjonalności poniżej 10% jest zastanawiające.

Aktualizacja widzę, że dziś poprawiona i udostępniona, miejmy nadzieję że tym razem poprawiono wszystkie niedociągnięcia.
http://updates.polar.com/2016/01/polar- ... tribution/
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Coś źle doczytałeś ;) nie wydali nowej aktualizacji a tłumaczą się z tego, że zrypali ostatnią i dlaczego ją wycofali.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55:21

Nieprzeczytany post

Chwalę V800 za precyzję GPS ale reszta to jakiś koszmar. Tyle ludzi prosi ich o to co sami obiecali czyli wgrywanie map i dalej tego nie ma a wprowadzają jakieś inne 'udogodnienia' i to zwykle z problemami!
A co do czasu pracy baterii to mi wytrzymal kiedys 11h bez dodatkowych czujników zasygnalizował niski poziom i wyłączył GPS, czas nadal był rejestrowany!
Awatar użytkownika
tomhusky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

#keiw Tak to jest jak tylko rzuci się okiem, dzięki :-)
Też nie rozumiem poczynań Polara, większą dbałością zamiast flagowy model otaczają model M400 który miałem wcześniej. My mamy słupki regeneracji, tam wprowadzono wtedy obciążenie treningu które jest prawie tym samym, kadencja też wprowadzona, itd. Do tego jakaś waga za kupę kasy zamiast profesjonalnych rozwiązań i udogodnienień jakie są w A3 lub F3, chyba że wytłumaczeniem jest dla nich połowa ceny za jaką można kupić V800 w porównaniu do innych flagowców.
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

tomhusky pisze:#keiw Tak to jest jak tylko rzuci się okiem, dzięki :-)
Też nie rozumiem poczynań Polara, większą dbałością zamiast flagowy model otaczają model M400 który miałem wcześniej. My mamy słupki regeneracji, tam wprowadzono wtedy obciążenie treningu które jest prawie tym samym, kadencja też wprowadzona, itd. Do tego jakaś waga za kupę kasy zamiast profesjonalnych rozwiązań i udogodnienień jakie są w A3 lub F3, chyba że wytłumaczeniem jest dla nich połowa ceny za jaką można kupić V800 w porównaniu do innych flagowców.
Wg mnie nie ma wytłumaczenia do braku możliwości wgrania map. Ogłaszali, że będzie to już dawno i przy którejś aktualizacji (połowa zeszłego roku) przepraszali za opóźnienie w tym temacie. Chyba liczą na przedawnienie :) Swoją drogą jeżeli liczą, że wyjdzie jakiś nowszy "bardziejszy" Polar to wielu ludzi może go nie kupić po obecnych doświadczeniach.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak szczerze wgrywanie map nie jest tak bardzo potrzebne, lepiej żeby poprawili że trasę da sie zacząć od środka albo jakiegokolwiek punktu w trasie.

Trasę zaplanowaną da się wgrać do v800 nieoficjalnym sposobem. Wgrywałem kilka razy. Tzn mogliby dodać ale bardziej by mi zależało własnie bardziej nawigowaniu od części trasy a nie tylko od startu
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:Trasę zaplanowaną da się wgrać do v800 nieoficjalnym sposobem. Wgrywałem kilka razy. Tzn mogliby dodać ale bardziej by mi zależało własnie bardziej nawigowaniu od części trasy a nie tylko od startu
Możesz dać jakieś namiary na to wgrywanie?
36:20 1:19:45 2:53:10
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a pewnie, instrukcja na szybko:

1.tworzymy sobie trasę w jakiejś online mapie , nie pamiętam w czym tworzyłem ale chyba http://www.gpsies.com/ również stava, navime osm chyba mają takie opcje i exportujemy do pliku GPX. Ważne aby punkt początkowy był punktem początkowym bo inaczej cały czas będzie nas kierował v800 do punktu startu.

2. JAk już mamy gotowy plik gpx wchodzimy sobie w endomndo(strava chyba też ma taką opcje), wgrywamy sobie trening(dodaj z pliku). i edytujemy date np na 2010.1.1 aby nie wliczał się do aktualnych statystyk

3. odpalamy sobie na androidzie aplikacje syncmytrack (wystarczy wersja free) i synchronizujemy sobie nasz wgrany trening do polarflow (wybieramy dany dzień, czyli nie wszytko a ten jeden konkretny)

4.Wchodzimy w polarflow znajdujemy nasza trase po dacie i dodajemy ja do ulubionych dzięki temu mamy trasę do navigowania.

Często organizatorzy biegów również udostępniają gpx trasy to tak samo możemy go sobie wrzucić, opis długi ale naprawdę jest to banalnie proste i zajmuje nie dłużej niż 2 minuty (nie licząc rysowania mapy)
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:a pewnie, instrukcja na szybko:

1.tworzymy sobie trasę w jakiejś online mapie , nie pamiętam w czym tworzyłem ale chyba http://www.gpsies.com/ również stava, navime osm chyba mają takie opcje i exportujemy do pliku GPX. Ważne aby punkt początkowy był punktem początkowym bo inaczej cały czas będzie nas kierował v800 do punktu startu.

2. JAk już mamy gotowy plik gpx wchodzimy sobie w endomndo(strava chyba też ma taką opcje), wgrywamy sobie trening(dodaj z pliku). i edytujemy date np na 2010.1.1 aby nie wliczał się do aktualnych statystyk

3. odpalamy sobie na androidzie aplikacje syncmytrack (wystarczy wersja free) i synchronizujemy sobie nasz wgrany trening do polarflow (wybieramy dany dzień, czyli nie wszytko a ten jeden konkretny)

4.Wchodzimy w polarflow znajdujemy nasza trase po dacie i dodajemy ja do ulubionych dzięki temu mamy trasę do navigowania.

Często organizatorzy biegów również udostępniają gpx trasy to tak samo możemy go sobie wrzucić, opis długi ale naprawdę jest to banalnie proste i zajmuje nie dłużej niż 2 minuty (nie licząc rysowania mapy)
sprytnie ;) dzięki
36:20 1:19:45 2:53:10
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:Tak szczerze wgrywanie map nie jest tak bardzo potrzebne, lepiej żeby poprawili że trasę da sie zacząć od środka albo jakiegokolwiek punktu w trasie.

Trasę zaplanowaną da się wgrać do v800 nieoficjalnym sposobem. Wgrywałem kilka razy. Tzn mogliby dodać ale bardziej by mi zależało własnie bardziej nawigowaniu od części trasy a nie tylko od startu
Obie opcje są niezbędne. Bez sensu jest ograniczanie użytkowników do kombinacji na androidzie jeżeli mają iOS i komputer.
Poza tym zawsze można liczyć na łut szczęścia i dodać do ulubionych trasę zrobioną przez innego użytkownika polara ;)
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie macie problemów z nadajnikiem h7 odnośnie sygnału bluetooth? Ostatnimi czasy znów zaczął zanikać w trakcie treningów i tętno wyświetla w mniejszym kontraście na zegarku. W trybie przedtreningowym wyświetlają się tylko kreski od tętna, bez jego wskazania. Jest to dość irytujące. Pasek elektrod moczę dość obficie przed treningiem dość ciasno umiejscawiam na ciele, moduł na pasku zawsze umieszczony napisami do góry.
Często bywa tak, że przed treningiem sygnał złapie, wszystko się ładnie wyświetla, a po jakiś 15 min lipa.
Kiedyś kilkakrotnie próbowałem udostępnić sygnał dla innego urządzenia, robiłem tak jak instrukcja mówi, na stronie zaznaczone, zsynchronizowane, ale bez powodzenia.
Obrazek
ijon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:39:21
Życiówka w maratonie: 03:01:54

Nieprzeczytany post

smoła pisze:Nie macie problemów z nadajnikiem h7 odnośnie sygnału bluetooth? Ostatnimi czasy znów zaczął zanikać w trakcie treningów i tętno wyświetla w mniejszym kontraście na zegarku. W trybie przedtreningowym wyświetlają się tylko kreski od tętna, bez jego wskazania. Jest to dość irytujące. Pasek elektrod moczę dość obficie przed treningiem dość ciasno umiejscawiam na ciele, moduł na pasku zawsze umieszczony napisami do góry.
Często bywa tak, że przed treningiem sygnał złapie, wszystko się ładnie wyświetla, a po jakiś 15 min lipa.
Kiedyś kilkakrotnie próbowałem udostępnić sygnał dla innego urządzenia, robiłem tak jak instrukcja mówi, na stronie zaznaczone, zsynchronizowane, ale bez powodzenia.
Być może bateria zaczyna padać.
Obrazek
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wymienię i sprawdzę. Dzięki.
Obrazek
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam problemy i się zastanawiam czy to nie wina ostatniej nieszczęśliwej aktualizacji. Wymiana baterii u mnie nie pomogła.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u mnie na tej nieszczęsnej aktualizacji pasek działa normlanie, reszta już nie :wrr:
ODPOWIEDZ