Komentarz do artykułu Nike Alphafly - rewolucja czy marketing?
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
będziecie zwiększać objętość treningową czy zostajecie na obecnej (ok 60km/tydz?)?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wszyscy, z którymi ścigał się we Włocławku Sebastian, realizują średnio dwukrotnie większy kilometraż. Seba był w środku stawki tych liczących się zawodników, czyli łamiących 15 minut. Nie ma więc jasnej korelacji kilometraż-wynik. Na razie nie widzę konieczności biegania nawet 80km/tydz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Tak trochę od 5 lat :PSiedlak1975 pisze:U Sebastiana jakaś chyba stagnacja na 5000m.
Oczywiście pół żartem (kontuzje), pół serio (mimo wszystko 5 lat temu przed erą yacoola miał lepsze wyniki)
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
5 lat temu było na piątkę 10 sekund szybciej niż obecnie. Z kilometrażu podchodzącego pod 200/tydz. Czy gra jest warta świeczki i czy to kilometraż jest tu kluczowy? Jeśli tak, to ile trzeba by robić żeby biegać minutę szybciej, czyli tyle ile najlepsi triathloniści? A może rower?
Wszystkie te dywagacje stawiają w kłopotliwym świetle cały system treningowy w PL.
Wszystkie te dywagacje stawiają w kłopotliwym świetle cały system treningowy w PL.
-
- Zaprawiony W Bojach
wszystkie te dywagacje stawiają w kłopotliwym świetle także Twoje sukcesy, ponieważ fakty są takie, że chłopak osiągał znacznie lepsze rezultaty przed rozpoczęciem współpracy z Tobą. A z tego co czytałem ta współpraca trwa już 5 lat (mogę się mylić, tak czy siak wystarczająco długo). Jeżeli mierzyć efekt stoperem - to jak na razie 5 lat bez efektu. Z tego co widzę to wszystkie rekordy jakie ma, ma z czasów juniorskich. Zatem od juniora nie poprawił swoich rezultatów będąc seniorem pod Twoimi skrzydłami.
Ja wiem, że tutaj inne czynniki mocno wchodzą w grę, ale mimo wszystko miernikiem biegacza jest stoper, a nie na jakim paluszku ląduje nóżką. To nie skoki narciarskie, tutaj telemark nie jest ważny, jeśli wynik nie jest taki jaki być powinien.
Ja wiem, że tutaj inne czynniki mocno wchodzą w grę, ale mimo wszystko miernikiem biegacza jest stoper, a nie na jakim paluszku ląduje nóżką. To nie skoki narciarskie, tutaj telemark nie jest ważny, jeśli wynik nie jest taki jaki być powinien.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zgadza się, masz prawo się mylić.khorne pisze:mogę się mylić
-
- Zaprawiony W Bojach
hehe czyli (nie)zgrabnie uciekłeś z puenty, że Twoje wieloletnie trenowanie nie przyniosło żadnego efektu w wynikach
I ta technika nie pozwoliła pobić rezultatów zrobionych jeszcze w czasach juniorskich
I ta technika nie pozwoliła pobić rezultatów zrobionych jeszcze w czasach juniorskich
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Znasz moje zdanie na twój temat. Po co chcesz to ciągnąć?
-
- Zaprawiony W Bojach
ale jakie znaczenie ma Twoje zdanie o mnie, skoro mówimy o wynikach Twojego najlepszego podopiecznego, które po wieloletnich treningach z Tobą niestety dalej są gorsze od wyników Sebastiana z czasów juniorskich
Niektórzy mogą sobie nie zdawać sprawy, że Sebastian już 5 lat temu potrafił nabiegać 14:18 na 5000m - bez wysubilmowanego treningu yacoolowego.
Niektórzy mogą sobie nie zdawać sprawy, że Sebastian już 5 lat temu potrafił nabiegać 14:18 na 5000m - bez wysubilmowanego treningu yacoolowego.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2020, 15:13 przez khorne, łącznie zmieniany 1 raz.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Męczysz.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie chce mi się.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Na bieżni Sebastian niestety nic nie będzie miał z Alpha. Zabronione. Proponuje Dragonfly.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dragonfly są równie niedostępne jak alfy.
-
- Zaprawiony W Bojach
W ogóle rozważaliście (rozważacie?) jakieś modele konkurencji, czy Alphafly i żaden inny?