Kto biega w adidas energy boost ? Jak wrażenia ?

krzysi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 2:56:56

Nieprzeczytany post

Ja właśnie zamówiłem energy boosty 2 esm w rozmiarze 46 2/3. Ja mierzyłem wcześniej w sklepie i wiem, zę powinny być okej.
Ale piszę dlatego, że przed chwilą wyczaiłem że na stronie adidas.pl do dzisiaj do 23:59 jest rabat 20% na te buty. Mi koszt za parę wyniósł 403zł z dostawą. Także mega się cieszę, hehe. Może ktoś zdąży bo cena jest 50zł niższa niż w sklepach i jest dostępny w 5 różnych kolorystykach (w naszych sklepach są te blado pomarańczowe i ciemno niebieskie)
PKO
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

W sklepie Adidasa warto podłubać w Outlecie - tam bywają bardzo fajne obniżki nawet do 70%.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Może kogoś zainteresuje.
Na allegro można znaleźć ofertę:

http://allegro.pl/buty-do-biegania-adid ... 09050.html

Niestety wysyłka z USA, więc raczej trzeba być pewnym co do rozmiaru.
toran
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53:28
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Super wątek, kupiłem Energy Boost (pierwszą wersję). Mam jedną stopę dłuższą od drugiej. Podczas mierzenia po odbiorze czułem ucisk na podbiciu i dzięki Wam już wiem jak wiązać buty żeby nie uwierały podbicia :)
Martwi mnie trochę kwestia dopasowania samego buta, mam luz na szerokość kciuka (rozmiar 46), przy 46 2/3 luz był tak duży że mogłem podnieść duży palec i luz był za duży. Aktualnie mam trochę sfatygowane palce więc nie wiem czy buty nie pozbawią mnie paznokci.
Biała podeszwa nie pozwala przetestować ich i ew, odesłać bo na bank się pobrudzą :( Waham się, zostawić czy odesłać ?
Chcę uspokoić wszystkich którzy chcą kupić buty na allegro. Sprzedawany za 299 pln but jest oryginalny. Wg mnie, nie jest w dystrybucji PL ale z pewnością to Adidas. Kod kreskowy na pudełku sugeruje że to buty z Niemiec (prefix 405).
bapacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:48
Życiówka w maratonie: 3:09:32

Nieprzeczytany post

Mam pytanie: Czym różnią się wersje Adidas Energy Boost 2.0, Adidas Energy Boost 2 ATR i Adidas Energy Boost 2 ESM. Muszę na szybko kupić jakieś buty bo moje Mizuno Wave Rider 16 pomału się kończą. Myślicie że po Mizuno będę zadowolony z Adidasów? Czy warto inwestować w drugą wersję, czy śmiało można brać o stówę tańszą jedynkę? Niestety nie mam w tej chwili możliwości przymierzenia i pomacania, więc za wszystkie rady będę wdzięczny.
Wzrost 184
Waga 83
Przebieg tygodniowy 60-80km 80% asfalt
Tempa od 3:50 do 5:30min/km
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mogę się mylić ale:
ATR - wersja zimowa
ESM - wersja z meshową cholewką
2.0 - nowszy model niż 1, występuje jako 2 ESM lub ATR
ztomas22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z racji mojego pierwszego wpisu na forum, witam wszystkich :)
Chciałbym prosić o poradę. Zainteresowałem się butami Energy Boost pierwszej generacji i chciałbym je nabyć. Problem polega na tym, że nie mam możliwości przymiarki i mam dylemat jaki rozmiar wybrać. Stopę mam 26cm i aktualnie biegam w Nike Pegasus rozm. 43 (wkładka 27,5cm wg producenta, po dokładnym zmierzeniu 28cm). Jeśli ktoś z Was posiada te buty w rozmiarze 42 2/3 lub 43 1/3 i nie byłby to kłopot proszę o napisanie jaka stopa i jaka faktycznie wkładka i ogólnie jakie odczucia. Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To też możesz brać rozmiar 43.
Możesz skorzystać z aplikacji shoeftr np tutaj: http://www.runningwarehouse.com/adidas_ ... MEB21.html
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiem że trochę zaśmiecam temat ale wszystkie adidasy mają takie same sznurówki? kurde mam glide boosty 6 i jakbym się nie ukombinował to zawsze mi się w trasie rozwiążą (nie ukrywam że jest to mega irytujące) :wrr:
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam w glide boostach i nie man takiego problemu. Sznuruje dosc mocno
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Moze po zawiazaniu buta wciagaj sznurówki drucikiem pod poziomo przechodzące sznurówki.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak własnie robie ale jest irytujące, w innych butach nie miałem z tym problemu. Zastanaiwam się czy nie kupić innych sznurówek albo nie przełożyć z starych butów :ble:
mally
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:37
Życiówka w maratonie: 3:13:59

Nieprzeczytany post

Moje również lubią się rozwiązać, ale jak "przykładam się bardziej" do wiązania to czuć poprawę.

A może wiązanie na dwa razy?
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po co na dwa razy jak wystarczy przełożyć zawiązaną kokardkę pod poprzeczną sznurówką. Tak robie w EB2 bo rozwiązały mi sie kilka razy a mocno nie lubię ściskać.
Jak dla mnie Puma robi rewelacyjne w modelu faas 1000, 300
mally
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:37
Życiówka w maratonie: 3:13:59

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Po co na dwa razy jak wystarczy przełożyć zawiązaną kokardkę pod poprzeczną sznurówką. Tak robie w EB2 bo rozwiązały mi sie kilka razy a mocno nie lubię ściskać.
Jak dla mnie Puma robi rewelacyjne w modelu faas 1000, 300
Po co przełożyć zawiązaną kokardkę pod poprzeczną sznurówką, skoro można zawiązać na dwa razy. Ja tak robię. :spoko:

Puma rzeczywiście ma te sznurówki sporo lepsze. Kiedyś nawet pochwaliłem przed znajomym sznurówki w 300 i tak się złożyło, że przez następne 5km biegu musiałem buty wiązać jeszcze 3 razy. :)
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ