Odzież do biegania z marketów.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Mam od piątku. Trudno mi się odnieść do ich parametrów kompresyjnych (mniej uciskają niż compressporty czy cepy), ale wersja dobrze leży na nodze i wygodna jest, a dodatkowe wzmocnienia na stopie dają radę (skarpetka z własną amortyzacją :) ). Za mniej niż 20 zł można brać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:02:27
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za informację, o taką właśnie mi chodziło:) Miałem troszkę problemów mięśniowych i jakoś lepiej czuję się, jak łydkę mam opiętą skarpetą. Myślałem o Kalenji, ale patrząc na cenę to Lidlowe warto przetestować.jabbur pisze:Mam od piątku. Trudno mi się odnieść do ich parametrów kompresyjnych (mniej uciskają niż compressporty czy cepy), ale wersja dobrze leży na nodze i wygodna jest, a dodatkowe wzmocnienia na stopie dają radę (skarpetka z własną amortyzacją :) ). Za mniej niż 20 zł można brać.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
ja kupiłem dziś w Lidlu skarpetki i muszę powiedzieć, że po pierwszym treningu wrażenia są bardzo pozytywne
- mirass
- Stary Wyga
Jak jest z rozmiarówką tych skarpet kompresyjnych? Brać takie jak mam normalne buty czy rozmiar większe?
-
- Zaprawiony W Bojach
A ma być kompresyjna, czy nie?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- krzychooo
- Zaprawiony W Bojach
Brać normalne, a jak jesteś z pogranicza rozmiarów to wg mnie te mniejsze.
Ja mam "cywilne" buty w rozmiarach 44-44.5 a biegowe 44.5 - 45 a skarpety wziąłem 43-44 (wybór jest 43-44 i 45-46.
Wczoraj zrobiłem w nich pierwszy trening, akurat trafiły się interwały 5x1,2km, ale to w sumie chyba nie ma znaczenia.
Wrażenia mam takie: nigdy przedtem nie miałem żadnych innych skarpet kompresyjnych (cep'ów itp.), zakładając te z lidla spodziewałem się, że będą ciaśniejsze i zdecydowanie bardziej opinające, tak się bynajmniej naczytałem o tych cepach. Te lidlowskie natomiast zakłada się prawie jak normalną skarpetę. Po założeniu czuć, że opinają ale jakiegoś wielkiego ucisku nie czułem. Śmiało jednak mogę powiedzieć, że są wygodne, bardzo przyjemne uczucie kiedy są na nodze. W trakcie biegania także fajny komfort, łydka faktycznie jakby mniej podskakuje, w końcu jest bardziej opięta. Po powrocie jak je zdjąłem to zauważyłem lekkie odciśnięcia struktury skarpety na łydce czyli coś tam jednak uciska, pewnie nie tak "mądrze" jak cepy.
Generalnie wg mnie za 16pln warto chociażby ze względu na wygodę, nawet jakby żadna magiczna kompresja w niej nie była.
Ja mam "cywilne" buty w rozmiarach 44-44.5 a biegowe 44.5 - 45 a skarpety wziąłem 43-44 (wybór jest 43-44 i 45-46.
Wczoraj zrobiłem w nich pierwszy trening, akurat trafiły się interwały 5x1,2km, ale to w sumie chyba nie ma znaczenia.
Wrażenia mam takie: nigdy przedtem nie miałem żadnych innych skarpet kompresyjnych (cep'ów itp.), zakładając te z lidla spodziewałem się, że będą ciaśniejsze i zdecydowanie bardziej opinające, tak się bynajmniej naczytałem o tych cepach. Te lidlowskie natomiast zakłada się prawie jak normalną skarpetę. Po założeniu czuć, że opinają ale jakiegoś wielkiego ucisku nie czułem. Śmiało jednak mogę powiedzieć, że są wygodne, bardzo przyjemne uczucie kiedy są na nodze. W trakcie biegania także fajny komfort, łydka faktycznie jakby mniej podskakuje, w końcu jest bardziej opięta. Po powrocie jak je zdjąłem to zauważyłem lekkie odciśnięcia struktury skarpety na łydce czyli coś tam jednak uciska, pewnie nie tak "mądrze" jak cepy.
Generalnie wg mnie za 16pln warto chociażby ze względu na wygodę, nawet jakby żadna magiczna kompresja w niej nie była.
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj oglądałem i przymierzałem - i jak ZAWSZE W LIDLU (:)) wszystko za duże.aktywny12 pisze:Ktoś ma doświadczenie z rozmiarówkami koszulek z tego rzutu? Czy są to normalne rozmiary, jak w innych markach? Czy może, jak to często w lidu bywa trzeba kupić rozmiar mniejszą?
W przypadku koszulek najmniejsza M jest dla mnie za duża, a mam 185 cm, 82 kG, ca. 98 cm w klacie.
Oj nie dla mnie ty Lidlu , nie dla mnie !

Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
-
- Stary Wyga
Dzięki. W takim razie ja mogę zapomnieć o nich, bo budową to przypominam Szostajarjan pisze: Wczoraj oglądałem i przymierzałem - i jak ZAWSZE W LIDLU (:)) wszystko za duże.
W przypadku koszulek najmniejsza M jest dla mnie za duża, a mam 185 cm, 82 kG, ca. 98 cm w klacie.
Oj nie dla mnie ty Lidlu , nie dla mnie !

-
- Zaprawiony W Bojach
oj bez przesady.
paczyłem, kurtka (biała z kapturem) wyglądała przednio. prawie nie dąło się jej przedmuchać. imho brrrrrać! sam bym kupił (nawet już miałem w koszyku), ale żona mi zwróciła uwagę, że mam już 4 kurtki przeciwwiatrowe.
paczyłem, kurtka (biała z kapturem) wyglądała przednio. prawie nie dąło się jej przedmuchać. imho brrrrrać! sam bym kupił (nawet już miałem w koszyku), ale żona mi zwróciła uwagę, że mam już 4 kurtki przeciwwiatrowe.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
jak każda. mowisz, że trzymała? to kupię.
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 3:30:05
W obie strony trzymała? Bo może jest już "magiczna" i od wewnątrz choć trochę "przecieka" a od zewnątrz nie wpuszcza wody?jabbur pisze:Ja sobie nalałem na nią wodę z kranu. Trzymała. Inszość, że pot od środka też będzie trzymać...
Wtedy bym sobie taką sprawił ;-D
-
- Zaprawiony W Bojach
a skąd to wiesz?