Odzież do biegania z marketów.

Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam od piątku. Trudno mi się odnieść do ich parametrów kompresyjnych (mniej uciskają niż compressporty czy cepy), ale wersja dobrze leży na nodze i wygodna jest, a dodatkowe wzmocnienia na stopie dają radę (skarpetka z własną amortyzacją :) ). Za mniej niż 20 zł można brać.
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
PKO
LucioWisla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:02:27
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jabbur pisze:Mam od piątku. Trudno mi się odnieść do ich parametrów kompresyjnych (mniej uciskają niż compressporty czy cepy), ale wersja dobrze leży na nodze i wygodna jest, a dodatkowe wzmocnienia na stopie dają radę (skarpetka z własną amortyzacją :) ). Za mniej niż 20 zł można brać.
Dzięki za informację, o taką właśnie mi chodziło:) Miałem troszkę problemów mięśniowych i jakoś lepiej czuję się, jak łydkę mam opiętą skarpetą. Myślałem o Kalenji, ale patrząc na cenę to Lidlowe warto przetestować.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ja kupiłem dziś w Lidlu skarpetki i muszę powiedzieć, że po pierwszym treningu wrażenia są bardzo pozytywne
Awatar użytkownika
mirass
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jak jest z rozmiarówką tych skarpet kompresyjnych? Brać takie jak mam normalne buty czy rozmiar większe?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ma być kompresyjna, czy nie?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
krzychooo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brać normalne, a jak jesteś z pogranicza rozmiarów to wg mnie te mniejsze.
Ja mam "cywilne" buty w rozmiarach 44-44.5 a biegowe 44.5 - 45 a skarpety wziąłem 43-44 (wybór jest 43-44 i 45-46.
Wczoraj zrobiłem w nich pierwszy trening, akurat trafiły się interwały 5x1,2km, ale to w sumie chyba nie ma znaczenia.
Wrażenia mam takie: nigdy przedtem nie miałem żadnych innych skarpet kompresyjnych (cep'ów itp.), zakładając te z lidla spodziewałem się, że będą ciaśniejsze i zdecydowanie bardziej opinające, tak się bynajmniej naczytałem o tych cepach. Te lidlowskie natomiast zakłada się prawie jak normalną skarpetę. Po założeniu czuć, że opinają ale jakiegoś wielkiego ucisku nie czułem. Śmiało jednak mogę powiedzieć, że są wygodne, bardzo przyjemne uczucie kiedy są na nodze. W trakcie biegania także fajny komfort, łydka faktycznie jakby mniej podskakuje, w końcu jest bardziej opięta. Po powrocie jak je zdjąłem to zauważyłem lekkie odciśnięcia struktury skarpety na łydce czyli coś tam jednak uciska, pewnie nie tak "mądrze" jak cepy.
Generalnie wg mnie za 16pln warto chociażby ze względu na wygodę, nawet jakby żadna magiczna kompresja w niej nie była.
5k.....19:16- IV 2015
10k.....39:40 - IX 2018
21,1k.....1:29:31 - IX 2018
42,2k.....3:17:19 - X 2019
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ktoś ma doświadczenie z rozmiarówkami koszulek z tego rzutu? Czy są to normalne rozmiary, jak w innych markach? Czy może, jak to często w lidu bywa trzeba kupić rozmiar mniejszą?
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aktywny12 pisze:Ktoś ma doświadczenie z rozmiarówkami koszulek z tego rzutu? Czy są to normalne rozmiary, jak w innych markach? Czy może, jak to często w lidu bywa trzeba kupić rozmiar mniejszą?
Wczoraj oglądałem i przymierzałem - i jak ZAWSZE W LIDLU (:)) wszystko za duże.
W przypadku koszulek najmniejsza M jest dla mnie za duża, a mam 185 cm, 82 kG, ca. 98 cm w klacie.
Oj nie dla mnie ty Lidlu , nie dla mnie ! :)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jarjan pisze: Wczoraj oglądałem i przymierzałem - i jak ZAWSZE W LIDLU (:)) wszystko za duże.
W przypadku koszulek najmniejsza M jest dla mnie za duża, a mam 185 cm, 82 kG, ca. 98 cm w klacie.
Oj nie dla mnie ty Lidlu , nie dla mnie ! :)
Dzięki. W takim razie ja mogę zapomnieć o nich, bo budową to przypominam Szosta :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oj bez przesady.

paczyłem, kurtka (biała z kapturem) wyglądała przednio. prawie nie dąło się jej przedmuchać. imho brrrrrać! sam bym kupił (nawet już miałem w koszyku), ale żona mi zwróciła uwagę, że mam już 4 kurtki przeciwwiatrowe.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja sobie nalałem na nią wodę z kranu. Trzymała. Inszość, że pot od środka też będzie trzymać...
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak każda. mowisz, że trzymała? to kupię.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Til
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 3:30:05

Nieprzeczytany post

jabbur pisze:Ja sobie nalałem na nią wodę z kranu. Trzymała. Inszość, że pot od środka też będzie trzymać...
W obie strony trzymała? Bo może jest już "magiczna" i od wewnątrz choć trochę "przecieka" a od zewnątrz nie wpuszcza wody?
Wtedy bym sobie taką sprawił ;-D
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Czyli typowa plandeka pod którą można się nieźle zaparzyć. Nic tylko brać :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a skąd to wiesz?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ