Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
- Życiówka w maratonie: brak
Nie podlanczalem jeszcze zegarka do komputera. Lapie mi fixa przez 2 minuty nawet po wylaczeniu i wlaczeniu bez zmiany miejsca. Ale tak jak pisze - dla mnie to nie stanowi problemu i tak zanim zaczynam biec rozciagam sie i rozgrzewam przez kilkanascie minut. Filmiku nie chce i sie krecic - musisz uwierzyc na slowo. Po co mialbym klamac?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Wychodzi więc na to, że "problem" z fixem leży po stronie użytkownika a nie zegarka 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- bumbo
- Stary Wyga
Jezeli chodzi o pomiar odleglosci to jest on bardzo dokladny, zarowno z GPSa jak i czujnika. Jezeli chodzi o asystenta odpoczynku - to wg mnie to gaget. Co prawda zegarek pokazuje mi wiele parametrow jak przedzial tlenowy, rytmy, czas kontaktu z podlozem itp - ale na co mi to potrzebne? No i fixa lapie mi bardzo wolno ok 2 minuty - moze trafilem na wadliwy egzemplarz. I jeszcze jedna wada - gdy na ekranie sa wyswietlane cztery wartosci to stoper po przeskoczeniu na 1 godz nie pokazuje sekund - nie mieszcza sie.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
sugerujesz wychodzenie na trening z lapkiem pod pachą? bo na przykład mój biegowy plecaczek jest za małyPiechu pisze:Wszak 220 i 620 po podłączeniu do kompa mają "ładowane" z netu informacje dot. położenia satelitów co ma zdecydowanie przyspieszać łapanie fixa.

Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
podobno z laptopami nie gada. Garmin sugeruje podłączanie tylko do desktopów więc warto by było sobie zmajstrować jakiś wózek samobieżny czy coś w ten deseń z zamontowanym odpowiednim źródłem zasilania. Jednak ostatnio Garmin na blogu zasugerował, że lada dzień pojawi się łatka, która ma ten "problem" naprawić - w każdym zestawie 220 i 620 HRM (tylko) ma się znaleźć bardzo mały i poręczny wózek rozkładany. Ciekawe jak to zagra. Kupujący 220 i 620 bez paska będą musieli kupić wózek osobno.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Jesli twój SIII nie obsługuje sprzętowo/programowo BT Smart to nie.
- bumbo
- Stary Wyga
BT Smart to Bluetooth Smart - rodzaj transmisji danych, ktore Garmin zastosowal w swoich nowych zegarkach. Wedlug niektorych zegarek nie polaczy sie ze smartfonem ktory nie posiada BT Smart - a posiadaja je tylko najnowsze iPhony; a wedlug innych problem tkwi w braku oprogramowania dla Androida nad ktorym ponoc trwaja prace i w ciagu miesiaca takie uaktualnienie ma byc dostepne ( taka wiadomosc dostalem od serwisu ). W sumie to nikt w Garminie nie potrafi tego wyjasnic. Mam nadzieje ze ze to zostanie poprawione i Garmin 620 zacznie wspoldzialac ze smartfonami z Androidem.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
BT Smart (zwany inaczej 4.0 LE) ma sporo nowych telefonów z androidem. Problem w tym, że jego obsługę w androidzie wprowadza dopiero wersja 4.3. No i pozostaje jeszcze jego obsługa przez aplikacje. Więc musi być wszystko: sprzęt, system i obsługująca aplikacja.
- bumbo
- Stary Wyga
Z tym BT Smart to popieprzona sprawa. Dla mnie bluetooth to bluetooth - powinien byc kompatybilny z wczesniejszymi wersjami i taka otrzymalem informacje od serwisu przed zakupem zegarka, po zakupie gdy pytalem ich dlaczego zegarek nie widzi sie z moim samsungiem odpowiedzieli ze to kwestia aktualizacji Garmin Connect i ze prace nad nim trwaja i ze po aktualizacji bedzie mozliwe sparowanie zegarka z telefonem z Androidem.