nie mam duzych doświadczeń z róznymi modelami telefonów, ale biznesowy przeciez SE C905, wykonany z super materiałów, z wi-fi itd., naprawde solidny na codzien, jesli chodzi o GPS to totalna porażka
w dlugi majowy weekend bylem nad morzem, i porównałem z zakupioną tylko do biegania Nokią 6220C na symbianie i GPS na plazy w Nokii łapał za kazdym razem po 2-5sek, a w SE po pół minuty - minuta. do tego program endomondo pokazal pierwsze chyba sto metrów spaceru (w sumie 1,5km) i predkosc, po czym stanął, mimo, iż GPS miał niby cały czas w zasięgu, z kolei uruchomiona rownolegle Nokia pokazywala caly czas na bieżąco predkosc i odleglosc w programie Nokia sports Tracker.
aaa, no i dostalem rachunek za abonament za SE za kwiecien i za same tylko dosłownie proby połączenia przy uzywaniu endomondo (kilkanascie razy - z czego "działał" kilka minut i zawsze miał problemy, wszystko w centrum poznania w roznych okolicach) mam za internet do zaplacenia ok 17zł.
w nokii wykupilem za 5zł pakiet 25mb i po lacznym uzywaniu przez ladnych parę godzin jeszcze mam sporo do wykorzystania, tak ze szacuje min. miesiąc - półtora za 5zł.
tak ze podsumowujac zgadzam sie z przedmówcą ze chyba SE są jednak slabe jesli chodzi o GPS, a symbian to chyba dobry system, bawilem sie wczoraj Nokią żony 5230 i działa sprawnie, nie bylem z nią na treningu co prawda, bo mi na razie nie pozwala

, ale może sie nadać
a jesli chodzi o opaskę na rękę, to mi takie bajery przeszkdzają, wystarczy dobra (nie za duża, zamykana) kieszen w leciutkiej odblaskowej kamizelce (mam taką z decathlonu

), i telefon zawsze mozna normalnie wziąść do ręki i szybko schować z powrotem