Garmin Fenix 3/3HR
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
hej.
tak w GC wszystko bylo ustawione i wyswietlane dobrze.
dziwne jest to ze pozniej odpalilem treningi -> interwaly i bylo to samo po pierwszym odcinku wyswietlalo sie podadkowo "przywroc bieg 100m. i tak lecialo caly czas totalnie rozwalone.
Wlasnie przed chwila zrobilem przywrocenie domyslne i wykasowalo mi wszystko z zegara odpalilem probnie trening interwalowy i o dziwo poszlo wszystko dobrze.
Co to w ogóle jest ta predkosc 3d bo dystans 3d to ze w gorach tak?
tak w GC wszystko bylo ustawione i wyswietlane dobrze.
dziwne jest to ze pozniej odpalilem treningi -> interwaly i bylo to samo po pierwszym odcinku wyswietlalo sie podadkowo "przywroc bieg 100m. i tak lecialo caly czas totalnie rozwalone.
Wlasnie przed chwila zrobilem przywrocenie domyslne i wykasowalo mi wszystko z zegara odpalilem probnie trening interwalowy i o dziwo poszlo wszystko dobrze.
Co to w ogóle jest ta predkosc 3d bo dystans 3d to ze w gorach tak?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Prędkość i dystans 3d niby mają uwzględnić nachylenie, które wydłuża troszkę drogę, co nie jest uwzględniane przez GPS. Twierdzenie Pitagorasa.
W praktyce niewiele daje, no chyba że jakieś naprawdę ostre góry, może realnie na nartach...

.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Naładowałem z sieci, nie przez USB. 24h później po całej nocy i dniu z BT, śledzeniem aktywności itd. oraz po 2h treningu widzę wskazanie 84%. Generalnie wychodzi na to, że przy moim trybie używania zegarka ładowanie czeka mnie co 5-6 dni. Apple Watch zielenieje z zazdrościCrazyfly pisze:No własnie z USB jest OK - tylko z ładowarki dostarczonej z zegarkiem jest lipa, szukam dalej rozwiazaniamarcinnek_ pisze:1. Jak na razie ładowałem tylko dwa razy, za każdym razem z USB i nie zauważyłem szybkiego spadku prądu. W niedzielę po odpięciu zegarka od kompa wyszedłem na 90min trening z zapisem 1sek i odpalonym BT (sterowanie Spotify z F3 - BAJKA!!) i na koniec miałem 93%.Crazyfly pisze:Mam do uzytkowników F3 2 pytania techniczne:
pzdr
2. Ja to rozumiem i widzę tak: jak nie idzie w tle żadna aktywność a ty wracasz do tarczy zegarka to GPS, HR i inne czujniki przestają być aktywne. Jak chcesz rozpocząć kolejną aktywność to F3 musi je wszystkie na nowo odszukać i odnaleźć pozycję GPS. I tak to pokazuje na wyświetlaczu.
odnosnie drugiego tak własnie myslalem ze jest
Ale jakbys ladował przez zasilacz - bede wdzieczny za uwagi w przyszłosci
pzdr

Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- anatom
- Wyga
- Kontakt:
z ta predkoscia to strzal w 10, faktycznie zrobilem kilka testowych przejsc, pierwsze przejscie z ustawionym treningiem w GC i po pierwszym odcieciu odcinka treningowego zrobilo sie to co na moim ostatnim treningu, czyli zniknelo tempo i ilosc km.Bosman.Zorz pisze:Dla treningów programowalnych jest taki błąd jak się ma włączone 3D speed. Ustaw normalnie i będzie ok. Zgaduję, że w GC wszystko się dobrze Ci pokazuje, problem jest tylko w trakcie treningu?
Drugi raz ten sam trening w wylaczona predkosci ai dystansem 3d i poszlo wszystko elegancko

przyznam, ze nigdy bym na to nie wpadl. Mozna to gdzies wyczytac w jakiejs instrukcji??
bo to w sumie jest bardzo wazna informacja, ze przy skonstruowanych treningach w GC nie beda one dzialaly dobrze przy ustawionych wlaczonych 3D.
DZIEKI WIELKIE ZA POMOC!!! wisze piwko :-P
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Cześć, mnie też ta przypadłość spotkała i znalazłem rozwiązanie na forum Garmina. Mam nadzieję, że wyeliminują ten błąd w miarę szybko przy okazji dystrybucji nowego firmware.
.
- anatom
- Wyga
- Kontakt:
Pomijajac ten maly z grzyt z 3d to jestem mega zadowolony z fenixa.
Swietny kombajn no i cieszy fakt, iz mozna go uzywac jako zegar codzienny.
Zastanawiam sie tylko czy jest gdzies na stronach garmina, moze na ichnim forum jakis opis jak "glebiej" analizowac fazy podczas snu w tym trybie?
Pozdrawiam
Zastanawiam sie tylko czy jest gdzies na stronach garmina, moze na ichnim forum jakis opis jak "glebiej" analizowac fazy podczas snu w tym trybie?
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
anatom pisze:Pomijajac ten maly z grzyt z 3d to jestem mega zadowolony z fenixa.
Pozdrawiam
Jeszcze powinni mu aparat fotograficzny dodać.

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:50:16
Napiszcie mi bo albo jestem nietryb jakiś albo tam tego nie ma.
Próbuję wgrać do Fenixa3 track gps i lipa. Nie widzę opcji importu w garmin connect
Wcześniej mialem Ambita 2 i tam było to bezproblemowe. Dodam - nie żałuję przesiadki
)))
Próbuję wgrać do Fenixa3 track gps i lipa. Nie widzę opcji importu w garmin connect

Wcześniej mialem Ambita 2 i tam było to bezproblemowe. Dodam - nie żałuję przesiadki

- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Pasikonik, samo wgranie do Fenix3 ogarniasz za pomocą przycisku Wyślij do Urządzenia, które znajdziesz po prawej stronie ekranu.Pasikonik454 pisze:Napiszcie mi bo albo jestem nietryb jakiś albo tam tego nie ma.
Wcześniej mialem Ambita 2 i tam było to bezproblemowe. Dodam - nie żałuję przesiadki)))
Import plików .gpx działa i nie działa. Jeżeli narysowałeś trasę w Garmin Connect to nie będzie problemów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
-
- Dyskutant
No własnie chcę wrzucić track z przed zawodami, nie jest z garmina a mówiąc szczerze nie chce mi się tego przepisywać.
Gdzie jest ta opcja importu ?
Gdzie jest ta opcja importu ?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
A to nie mozna zbudowac trasy i wgrac je przez basecamp? Słabo.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Oczywiście można
Preferuje przez BaseCamp pytanie chyba dotyczyło Garmin Connect

Preferuje przez BaseCamp pytanie chyba dotyczyło Garmin Connect
-
- Dyskutant
Kurcze, jakkolwiek byle wgrać. Może być i Basecamp jeżeli tam mogę zaimportować dowolny plik w formacie gpx a potem wysłać to do fenixa.
Podpowiedzcie jak

Zegarek mam od kilku dni a jest to pierwszy garmin jakiego kupiłem więc obycia mi brak.
Podpowiedzcie jak

Zegarek mam od kilku dni a jest to pierwszy garmin jakiego kupiłem więc obycia mi brak.
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
A masz plik .gpx ? Czy będziesz od początku rysował ?
-
- Dyskutant
Mam gotowy z suunto.
Teraz mi znajomy podpowiedział że można w garmin connect dodać trening ręcznie, zapisać ślad jako własny i usunąć trening.
Teraz mi znajomy podpowiedział że można w garmin connect dodać trening ręcznie, zapisać ślad jako własny i usunąć trening.