Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
F1 był na początku roku po wielu aktualizacjach bardzo stabilny i nie wydziwiał jak F2, nie wiem co tam teraz siedzi w nowych aktualizacjach w F1... Tak mi w nim brakowało basenu a odkąd mam F2 jeszcze z nim nie pływałemrad111 pisze:A czy są tutaj użytkownicy F1, ew. co sądzą właściciele F2 o jakości F1 z ostatnimi aktualizacjami (które wniosły sporo do zestawu realizowanych funkcji).

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
Czy komuś w ogóle działa to kombinacja? Mi nie. Za to znalazłem w internecie kombinacje gdzie przy wyłączonym zegearku wciskasz po prostu i trzymasz Light + Down i działa.qzder pisze:Dostałem odpowiedź na mój kiepski gps:Kod: Zaznacz cały
Zalecalbym zresetowanie urzadzenie do ustawien fabrycznych. Ta operacja usunie Pana aktywnosci jak rowniez personalne ustawienia fenixa. Prosze: 1. Wylaczyc fenixa. 2. Wcisnac przyciski Dol (Strzalka w dol), Back i Power (Wlacznik) 3. Jak uslyszysz pierwszy dzwiek (bip) zwolnik przyciski Dol i Power. 4. Jak uslyszysz drugi dzwiek (bip) zwolnij przycisk Back Zostaw urzadzenie na zewnatrz ze swobodnym dostepem do nieba na minimum 20 min by zlapalo sygnal satelit.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Pytanie techniczne. Fenix pierwszej generacji też miał Mediateka na pokładzie czy jeszcze SiRFstar'a?jedz_budyn pisze:F1 był na początku roku po wielu aktualizacjach bardzo stabilny i nie wydziwiał jak F2, nie wiem co tam teraz siedzi w nowych aktualizacjach w F1... Tak mi w nim brakowało basenu a odkąd mam F2 jeszcze z nim nie pływałemrad111 pisze:A czy są tutaj użytkownicy F1, ew. co sądzą właściciele F2 o jakości F1 z ostatnimi aktualizacjami (które wniosły sporo do zestawu realizowanych funkcji).
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie nie pamietam a nie mogę znaleźć informacji.... Z ciekawostek dziś w gęstym lesie biegnąc miałem dokładność 15-43 metry, a po południu jadąc rowerkiem ta samą trasą dokładność już była na poziomie 9-22 metry. I jak to ugryźć?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Skąd wy bierzecie informacje o dokładności?jedz_budyn pisze:No właśnie nie pamietam a nie mogę znaleźć informacji.... Z ciekawostek dziś w gęstym lesie biegnąc miałem dokładność 15-43 metry, a po południu jadąc rowerkiem ta samą trasą dokładność już była na poziomie 9-22 metry. I jak to ugryźć?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w zegarku możesz sobie na wybranym polu ustawić opcję "accuracy" czyli "dokładność" z zakładki "inne"
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
można tez zerknąć w trakcie aktywności w settings-tools-satellite i tam widać jaka dokładność itd..
Przy okazji zapytam o BaseCamp, działa wam wersja 4.3.3?
BO mi odkąd zaktualizowałem z wersji 4.2.2 nie daje się uruchomić, niby nie nie mam jakiegoś .dll
Przy okazji zapytam o BaseCamp, działa wam wersja 4.3.3?
BO mi odkąd zaktualizowałem z wersji 4.2.2 nie daje się uruchomić, niby nie nie mam jakiegoś .dll
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Basecamp zarówno na laptopie jak i na desktopie w wersji 4.3.3 działa normalnie (Windows 7). Pobierz brakujący dll i wrzuć na dysk.
A jeśli chodzi o GPS w Fenixie1 to z tego co mi się udało ustalić, że w nim też siedzi Mediatek.
A jeśli chodzi o GPS w Fenixie1 to z tego co mi się udało ustalić, że w nim też siedzi Mediatek.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Piechu pisze:Basecamp zarówno na laptopie jak i na desktopie w wersji 4.3.3 działa normalnie (Windows 7). Pobierz brakujący dll i wrzuć na dysk.
Poproszę o jakiś tutorial z tym .dll

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
Na oficjalnym forum Garmina odezwał się koleś podający się za betatestara naszego Fenixa i mówi, że problem z dokładnością GPS'a jest związany z software'em, a nie hardware'em. Jest nadzieja na przynajmniej lepsze działanie

Hello, in my experience as a beta tester, I can say that I have found that the inaccuracy of the gps is NOT a hardware problem but a software problem. In fact, I noticed that the performance of GPS, but also other features such as vertical speed and instantaneous speed, first during fw update is improved, then the firmware 3 is again worsened. Thinking of having a hardware problem, and thinking that the loss of GPS precision is due to the increase in coverage of leaves in the woods, these days, exasperated by preposterous gps data, I decided to downgrade to a previous firmware and: surprise! I tried the F2 both by bike and in a mountains running race, under a thick forest cover, and the accuracy of the GPS is back to excellence! Today, in a race to the mountains and rocks on the trail, making 2 times the same round, the distance value from the F2 was the first 4.17km and the second 4.15km..excellent ... nothing to do with errors even 6-7% I had with the Fw3.3. So I think it still serves a little bit of patience, evidently to add additional functions (f.e. to use the bluetooth) has taken performance to the functions of "sports watch". I think it's only a matter of time to find the right balance in programming F2.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
tak jak zauważyłem, liście na drzewach miażdżą cały system...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:10
- Życiówka w maratonie: 3:08
Nie tylko w Fenixe bo w każdym nowym Garminie, czyli w 220/620 jest to samo.
Na marginesie, Beta testerem został każdy użytkownik nowego modelu
Garmina.
Najpierw coś sprzedają a pózniej ulepszaja
Dziwi mnie ze firma która nie bez powodu bryluje w tej branży, ma renomę, pozwala sobie na taki babol, bo jak to nazwać inaczej.
Taki jakby strzał w stopę.
Na marginesie, Beta testerem został każdy użytkownik nowego modelu

Najpierw coś sprzedają a pózniej ulepszaja

Dziwi mnie ze firma która nie bez powodu bryluje w tej branży, ma renomę, pozwala sobie na taki babol, bo jak to nazwać inaczej.
Taki jakby strzał w stopę.