Garmin 920xt
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
- Życiówka w maratonie: brak
Po restecie do ustawień fabrycznych jest juz ok.javai pisze:Dziś znowu GPS zaszalał w jednym miejscu.
Czy wam też się to dzieje?
Coś te ostatnie upgrady firmware czy co?
Po co ja biegam?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:59
Changes made from version 9.20 to 9.30:
Fixed an issue which could cause wellness information to be lost in some cases.
Fixed an issue in which a cadence value set in a Garmin Connect workout was not displayed correctly on the watch.
Fixed the ordering of the front and rear gears listing in the sensors settings menu to align with standard industry terminology.
Added a menu item to sensor settings to trigger a reset of Vector install angles.
Fixed an issue which could cause wellness information to be lost in some cases.
Fixed an issue in which a cadence value set in a Garmin Connect workout was not displayed correctly on the watch.
Fixed the ordering of the front and rear gears listing in the sensors settings menu to align with standard industry terminology.
Added a menu item to sensor settings to trigger a reset of Vector install angles.
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)
blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)
blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Mam pytanie odnośnie kursów w 920xt. W serwisie garmin connect tworze kurs np. 93,89 km, srednia predkość 28km/h, czas 3:21:11.
Po przesłaniu kursu na zegarek wszystko jest ok poza czasem ukończenia, pokazuje 1:08:24 czyli średnia predkość ok 82km/h. Pozatym zegarek nie widzi początku ani końca kursu ale mape pokazuje normalnie. Próbowałem przywracać ustawienia fabryczne i robiłem hard reset ale nic nie pomaga. Miał ktoś z was taką przypadłość????
Po przesłaniu kursu na zegarek wszystko jest ok poza czasem ukończenia, pokazuje 1:08:24 czyli średnia predkość ok 82km/h. Pozatym zegarek nie widzi początku ani końca kursu ale mape pokazuje normalnie. Próbowałem przywracać ustawienia fabryczne i robiłem hard reset ale nic nie pomaga. Miał ktoś z was taką przypadłość????
- Daniell
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43
- Życiówka w maratonie: 3:41
Znów potrzebuje Waszej pomocy.
Problem jest strasznie uciążliwy bowiem chodzi o synchronizacje przez Wifi. Zegarek w ogóle nie dokonywał mi automatycznej synchronizacji przez WiFi to też usunałem wszystkie sieci w Garmin Express i próba ponownego dodania sieci kończy się brakiem znalezienia jakiejkolwiek. Od razu proponuje mi dodanie ręcznie.
Załamany, uszkodzenie karty sieciowej ?
Problem jest strasznie uciążliwy bowiem chodzi o synchronizacje przez Wifi. Zegarek w ogóle nie dokonywał mi automatycznej synchronizacji przez WiFi to też usunałem wszystkie sieci w Garmin Express i próba ponownego dodania sieci kończy się brakiem znalezienia jakiejkolwiek. Od razu proponuje mi dodanie ręcznie.
Załamany, uszkodzenie karty sieciowej ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:27
- Życiówka w maratonie: 4:10:29
- Kontakt:
Od pewnego czasu mam ten sam problem z łączeniem z domowym wi-fi. Konfigurowałem ponownie i nadal nie działa. Też myślałem, że to moduł wi-fi w zegarku nawalił, ale po konfiguracji z wi-fi jako hotspot z telefonu łączy się bez problemu. Jednak z domowym wi-fi nadal są problemy.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Zmień kanał w routerze
-
- Wyga
- Kontakt:
Jak to u Was jest z ustawieniami zegarka i żywotnością akumulatora? Wyłączyłem oznaczanie trasy co 1 sek., wyłaczyłem GLONASS, i włączyłem UltraTrac. Nie sprawdziłem pełnej żywotności akumulatora, ale zapewne wydłużyła się, jednak na pięciu pętlach ok. 2100 m każda w lesie każda była innej długości, ślady latały po całym lesie. Myślałem, że GLONASS znacznie zużywa prąd a kolega znalazł zapis w instrukcji o maksymalizacji żywotności akumulatora. Jeden z punktów mówi: Włącz fukcję GLONASS. Jak to u Was wygląda? Mam zamiar zaliczyć bieg 15h i chciałbym aby ślady trasy były też w miarę rzeczywiste. Co ustawić?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Juz nie pamiętam jak jest w 920 ale wyłącz glonass i wyłącz ultra track. Ten tryb łączy się z satelitami chyba co minutę a więc nie dziwne że ślad był rozjechany. Najlepiej sprawdza się w chodzeniu.
Ustaw pośredni pomiędzy 1s a ultra track.
Ustaw pośredni pomiędzy 1s a ultra track.
-
- Wyga
- Kontakt:
Czy testowałeś kiedyś na takich ustawieniach ile wytrzyma w godzinach zegarek w lesie? Dziękuję za podpowiedź. Dzisiaj pobiegłem na takich ustawieniach albo podobnych i ślad ok, ale nie wiem jak akumulator.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie pamiętam niestety ale ultra 12 h powinien wytrzymać, ewentualnie podładujesz powerbankiem.