Garmin 920xt
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanie. Jak wam się zachowuje GPS w mieście.
Wczoraj biegałem w Pradze i w terenie między budynkami powyżej 5-6 pięter strasznie się gubił.
Dwa razy nawet w czasie biegu wszedł mi w autopause.
Ścieżka wygląda fatalnie.
Na bardziej otwartym terenie jest spoko.
Wczoraj biegałem w Pradze i w terenie między budynkami powyżej 5-6 pięter strasznie się gubił.
Po co ja biegam?
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Rzadko biegam w gęstej zabudowie, ale kilka razy się zdarzyło i nie przypominam sobie jakichś większy historii z tym związanych. Pogoda była OK?javai pisze:Mam pytanie. Jak wam się zachowuje GPS w mieście.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

- javai
- Zaprawiony W Bojach
Było słonecznie, żadnej chmurki.Marc.Slonik pisze:Rzadko biegam w gęstej zabudowie, ale kilka razy się zdarzyło i nie przypominam sobie jakichś większy historii z tym związanych. Pogoda była OK?javai pisze:Mam pytanie. Jak wam się zachowuje GPS w mieście.
Po co ja biegam?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:26
- Życiówka w maratonie: 3:32:15
Jeśli chodzi o rysowanie śladu to ja nie mam wiekszych zastrzeżeń, jest ok. Bardziej zależało mi na prawidlowych wskazaniach dystansu i tu po wymianie też nie mam zastrzeżeń. Wczesniej zegarek zaniżał faktyczną odległość. Biegam bez GLONASS. Wczoraj na Monte Kazura zmierzył idealnie 5,03km natomiast przyczepić się mogę do pomiaru przewyzszenia. Tutaj wskazał tylko 200m czyli gdzieś zgubił 50m. Czy ten barometr da się jakos skalibrować? Mimo, że serwis bez problemu wymienia sprzęt to wolalbym tego uniknąć.
- javai
- Zaprawiony W Bojach
Tak, ale jeżeli ślad nie jest równy to i dystans nie będzie poprawny.rolo pisze:Jeśli chodzi o rysowanie śladu to ja nie mam wiekszych zastrzeżeń, jest ok. Bardziej zależało mi na prawidlowych wskazaniach dystansu i tu po wymianie też nie mam zastrzeżeń. Wczesniej zegarek zaniżał faktyczną odległość. Biegam bez GLONASS. Wczoraj na Monte Kazura zmierzył idealnie 5,03km natomiast przyczepić się mogę do pomiaru przewyzszenia. Tutaj wskazał tylko 200m czyli gdzieś zgubił 50m. Czy ten barometr da się jakos skalibrować? Mimo, że serwis bez problemu wymienia sprzęt to wolalbym tego uniknąć.
Nie wiem czy jest sens to reklamować.
Zobaczę inne przypadki w miastach z wysokimi budynkami i gęstą zabudową.
Po co ja biegam?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:27
- Życiówka w maratonie: 4:10:29
- Kontakt:
Proszę o informacje jak szybko połączyć Garmina 920 z telefonem. Mam już urządzenia sparowane, ale one nie łączą się same. Muszę za każdym razem wejść na telefonie w Garmin Connect Mobile i z menu wybrać urządzenie i szykać Garmina. Dopiero po kilku minutach urządzenia są sparowane. Ale trwa to długo, trzeba dużo klikać a myślałem, że po pierwszym sparowaniu każde kolejne będzie działo się automatycznie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:51
- Życiówka w maratonie: 2:51
U mnie działa. Chwilkę trwa, ale działa.
Uważam że jednak wygodniejsze jest przesyłanie przez WiFi. Wystarczy przytrzymać lewy dolny przycisk i wybrać opcję. I mieć skonfigurowane WiFi w zasięgu. Poza tym, po zakończeniu treningu zegarek sam przez chwile usiłuje to zrobić.
Uważam że jednak wygodniejsze jest przesyłanie przez WiFi. Wystarczy przytrzymać lewy dolny przycisk i wybrać opcję. I mieć skonfigurowane WiFi w zasięgu. Poza tym, po zakończeniu treningu zegarek sam przez chwile usiłuje to zrobić.
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Dziwne... ja nawet nie pamiętam już którym przyciskiem się łączy. Jak raz ustawilem wifi i BT tak zawsze jest natychmiastowa synchronizacja. A mam 920 ponad rok i trzy tel w międzyczasie, choć zawsze z najnowszym Androidem. Oczywiście BT po uruchomieniu aplikacji GC bo tak to działa ale synchronizuje sam i natychmiast. Musi mieć stałe połączenie choćby do powiadomień z tel o polaczeniach czy sms'ach. Coś może raczej z telefonem?
-
- Wyga
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o zgranie treningu to nic nie robię, po powrocie do domu automatycznie trening bez mojej wiedzy zrzuca się na stronę Garmina. Chodzi mi tylko o automatyczne połączenie przez BT z telefonem, nie dzieje się to samo, muszę wymusić z poziomu aplikacji GC Mobile w telefonie. Dodam, że podczas biegów nie zabieram telefonu, ale na wycieckę rowerową czy na górski trening z plecakiem to zabieram telefon i przydałoby się szybkie połączenie a nie grzebanie w ustawieniach. Używam Lumii 730 z WM 10.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:26
- Życiówka w maratonie: 3:32:15
Z tego co wiem, aplikacja Garmin Connect Mobile nie jest kompatybilna z systemem Windows Phone i pewnie dlatego masz problemy.
Z innej beczki, to przetestowałem garmina w biegu górskim na Wielkiej Prehybie i chyba spisał się nieźle. Dystans się zgadza (wyłączyłem jakieś 50m za metą i na drugim punkcie kontrolnym trochę pokręciłem się przy stolikach z szamą i wodopojem:)), pomiary przewyższeń również akceptowalne. Jak dla mnie rysowanie śladu jest ok.
Tu możecie luknąć
https://connect.garmin.com/modern/activity/1138589811
Tutaj to samo wyeksportowane na endo
https://www.endomondo.com/users/6242659 ... /711963798
A btw, wiecie może dlaczego na endo w punktach kontrolnych odpowiednio 13,5km, 25,5km i 35km mam dokładny ślad jak się zatrzymałem i łaziłem po jedzenie i picie, a na GC tego nie widać? To szczegół, ale mnie zastanawia, bo to z GC był eksport na endo, a nie odwrotnie :/
Z innej beczki, to przetestowałem garmina w biegu górskim na Wielkiej Prehybie i chyba spisał się nieźle. Dystans się zgadza (wyłączyłem jakieś 50m za metą i na drugim punkcie kontrolnym trochę pokręciłem się przy stolikach z szamą i wodopojem:)), pomiary przewyższeń również akceptowalne. Jak dla mnie rysowanie śladu jest ok.
Tu możecie luknąć
A btw, wiecie może dlaczego na endo w punktach kontrolnych odpowiednio 13,5km, 25,5km i 35km mam dokładny ślad jak się zatrzymałem i łaziłem po jedzenie i picie, a na GC tego nie widać? To szczegół, ale mnie zastanawia, bo to z GC był eksport na endo, a nie odwrotnie :/
- javai
- Zaprawiony W Bojach
Widzę, że w górach zachowanie lepsze niż w mieście z budynkami powyżej 10pięter.rolo pisze:Z tego co wiem, aplikacja Garmin Connect Mobile nie jest kompatybilna z systemem Windows Phone i pewnie dlatego masz problemy.
Tu możecie luknąć
Mi zawsze robi zygzaki gdy biegnę pomiędzy takimi budynkami, nawet na szerokich ulicach.
Po co ja biegam?
-
- Wyga
- Kontakt:
Kiedyś Garmin podawał tylko platfomy iOS i Android a od pewnego czasu podaje również WM a aplikację znalazłem w Sklepie więć ściągnąłem i działa dobrze poza tym łączeniem. Zastanwiam się czy nie ma gdzieś w ustawieniach zegarka automatycznego łączenia. Na drugą część Twojego pytania nie znam odpowiedzi, Gratuluję ukończenia Wielkiej Prehyby.
- zarazqa
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48:11
Ktoś wie czego dotyczyła aktualizacja 7.0?
This is ten percent luck, twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name.
GarminConnect / Instagram
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name.
GarminConnect / Instagram
- javai
- Zaprawiony W Bojach
https://www8.garmin.com/support/downloa ... sp?id=7249zarazqa pisze:Ktoś wie czego dotyczyła aktualizacja 7.0?
Change History
Changes made from version 6.20 to 7.10:
Added Connect IQ 1.2.6 SDK support.
Improved pool swim distance algorithm.
Added support for pool swim workouts.
Added a Multisport Time data field.
Fixed an issue in which the virtual partner pace could get set to 4:00/mile when switching between activity profiles.
Fixed an issue in which a footpod could be used for speed and distance in the Bike Indoor profile.
Various Activity Tracking improvements.
Various improvements and bug fixes.
Po co ja biegam?
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
pytanie techniczne czt 920 ma te wszystkie funkcje ktore maja najnowsze gremliny 630 i 735?
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)