Garmin 920xt

Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie. Jak wam się zachowuje GPS w mieście.
Wczoraj biegałem w Pradze i w terenie między budynkami powyżej 5-6 pięter strasznie się gubił.
Dwa razy nawet w czasie biegu wszedł mi w autopause.
Ścieżka wygląda fatalnie.
Na bardziej otwartym terenie jest spoko.
Po co ja biegam?
PKO
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

javai pisze:Mam pytanie. Jak wam się zachowuje GPS w mieście.
Wczoraj biegałem w Pradze i w terenie między budynkami powyżej 5-6 pięter strasznie się gubił.
Rzadko biegam w gęstej zabudowie, ale kilka razy się zdarzyło i nie przypominam sobie jakichś większy historii z tym związanych. Pogoda była OK?
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
javai pisze:Mam pytanie. Jak wam się zachowuje GPS w mieście.
Rzadko biegam w gęstej zabudowie, ale kilka razy się zdarzyło i nie przypominam sobie jakichś większy historii z tym związanych. Pogoda była OK?
Było słonecznie, żadnej chmurki.
Po co ja biegam?
rolo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43:26
Życiówka w maratonie: 3:32:15

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o rysowanie śladu to ja nie mam wiekszych zastrzeżeń, jest ok. Bardziej zależało mi na prawidlowych wskazaniach dystansu i tu po wymianie też nie mam zastrzeżeń. Wczesniej zegarek zaniżał faktyczną odległość. Biegam bez GLONASS. Wczoraj na Monte Kazura zmierzył idealnie 5,03km natomiast przyczepić się mogę do pomiaru przewyzszenia. Tutaj wskazał tylko 200m czyli gdzieś zgubił 50m. Czy ten barometr da się jakos skalibrować? Mimo, że serwis bez problemu wymienia sprzęt to wolalbym tego uniknąć.
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolo pisze:Jeśli chodzi o rysowanie śladu to ja nie mam wiekszych zastrzeżeń, jest ok. Bardziej zależało mi na prawidlowych wskazaniach dystansu i tu po wymianie też nie mam zastrzeżeń. Wczesniej zegarek zaniżał faktyczną odległość. Biegam bez GLONASS. Wczoraj na Monte Kazura zmierzył idealnie 5,03km natomiast przyczepić się mogę do pomiaru przewyzszenia. Tutaj wskazał tylko 200m czyli gdzieś zgubił 50m. Czy ten barometr da się jakos skalibrować? Mimo, że serwis bez problemu wymienia sprzęt to wolalbym tego uniknąć.
Tak, ale jeżeli ślad nie jest równy to i dystans nie będzie poprawny.
Nie wiem czy jest sens to reklamować.
Zobaczę inne przypadki w miastach z wysokimi budynkami i gęstą zabudową.
Po co ja biegam?
gmazur
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 4:10:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Proszę o informacje jak szybko połączyć Garmina 920 z telefonem. Mam już urządzenia sparowane, ale one nie łączą się same. Muszę za każdym razem wejść na telefonie w Garmin Connect Mobile i z menu wybrać urządzenie i szykać Garmina. Dopiero po kilku minutach urządzenia są sparowane. Ale trwa to długo, trzeba dużo klikać a myślałem, że po pierwszym sparowaniu każde kolejne będzie działo się automatycznie.
squarePants
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:51
Życiówka w maratonie: 2:51

Nieprzeczytany post

U mnie działa. Chwilkę trwa, ale działa.
Uważam że jednak wygodniejsze jest przesyłanie przez WiFi. Wystarczy przytrzymać lewy dolny przycisk i wybrać opcję. I mieć skonfigurowane WiFi w zasięgu. Poza tym, po zakończeniu treningu zegarek sam przez chwile usiłuje to zrobić.
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dziwne... ja nawet nie pamiętam już którym przyciskiem się łączy. Jak raz ustawilem wifi i BT tak zawsze jest natychmiastowa synchronizacja. A mam 920 ponad rok i trzy tel w międzyczasie, choć zawsze z najnowszym Androidem. Oczywiście BT po uruchomieniu aplikacji GC bo tak to działa ale synchronizuje sam i natychmiast. Musi mieć stałe połączenie choćby do powiadomień z tel o polaczeniach czy sms'ach. Coś może raczej z telefonem?
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
gmazur
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o zgranie treningu to nic nie robię, po powrocie do domu automatycznie trening bez mojej wiedzy zrzuca się na stronę Garmina. Chodzi mi tylko o automatyczne połączenie przez BT z telefonem, nie dzieje się to samo, muszę wymusić z poziomu aplikacji GC Mobile w telefonie. Dodam, że podczas biegów nie zabieram telefonu, ale na wycieckę rowerową czy na górski trening z plecakiem to zabieram telefon i przydałoby się szybkie połączenie a nie grzebanie w ustawieniach. Używam Lumii 730 z WM 10.
rolo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43:26
Życiówka w maratonie: 3:32:15

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem, aplikacja Garmin Connect Mobile nie jest kompatybilna z systemem Windows Phone i pewnie dlatego masz problemy.

Z innej beczki, to przetestowałem garmina w biegu górskim na Wielkiej Prehybie i chyba spisał się nieźle. Dystans się zgadza (wyłączyłem jakieś 50m za metą i na drugim punkcie kontrolnym trochę pokręciłem się przy stolikach z szamą i wodopojem:)), pomiary przewyższeń również akceptowalne. Jak dla mnie rysowanie śladu jest ok.

Tu możecie luknąć
https://connect.garmin.com/modern/activity/1138589811

Tutaj to samo wyeksportowane na endo
https://www.endomondo.com/users/6242659 ... /711963798

A btw, wiecie może dlaczego na endo w punktach kontrolnych odpowiednio 13,5km, 25,5km i 35km mam dokładny ślad jak się zatrzymałem i łaziłem po jedzenie i picie, a na GC tego nie widać? To szczegół, ale mnie zastanawia, bo to z GC był eksport na endo, a nie odwrotnie :/
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolo pisze:Z tego co wiem, aplikacja Garmin Connect Mobile nie jest kompatybilna z systemem Windows Phone i pewnie dlatego masz problemy.

Z innej beczki, to przetestowałem garmina w biegu górskim na Wielkiej Prehybie i chyba spisał się nieźle. Dystans się zgadza (wyłączyłem jakieś 50m za metą i na drugim punkcie kontrolnym trochę pokręciłem się przy stolikach z szamą i wodopojem:)), pomiary przewyższeń również akceptowalne. Jak dla mnie rysowanie śladu jest ok.

Tu możecie luknąć
https://connect.garmin.com/modern/activity/1138589811

Tutaj to samo wyeksportowane na endo
https://www.endomondo.com/users/6242659 ... /711963798

A btw, wiecie może dlaczego na endo w punktach kontrolnych odpowiednio 13,5km, 25,5km i 35km mam dokładny ślad jak się zatrzymałem i łaziłem po jedzenie i picie, a na GC tego nie widać? To szczegół, ale mnie zastanawia, bo to z GC był eksport na endo, a nie odwrotnie :/
Widzę, że w górach zachowanie lepsze niż w mieście z budynkami powyżej 10pięter.
Mi zawsze robi zygzaki gdy biegnę pomiędzy takimi budynkami, nawet na szerokich ulicach.
Po co ja biegam?
gmazur
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kiedyś Garmin podawał tylko platfomy iOS i Android a od pewnego czasu podaje również WM a aplikację znalazłem w Sklepie więć ściągnąłem i działa dobrze poza tym łączeniem. Zastanwiam się czy nie ma gdzieś w ustawieniach zegarka automatycznego łączenia. Na drugą część Twojego pytania nie znam odpowiedzi, Gratuluję ukończenia Wielkiej Prehyby.
Awatar użytkownika
zarazqa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:11

Nieprzeczytany post

Ktoś wie czego dotyczyła aktualizacja 7.0?
This is ten percent luck, twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name.

GarminConnect / Instagram
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zarazqa pisze:Ktoś wie czego dotyczyła aktualizacja 7.0?
https://www8.garmin.com/support/downloa ... sp?id=7249

Change History
Changes made from version 6.20 to 7.10:
Added Connect IQ 1.2.6 SDK support.
Improved pool swim distance algorithm.
Added support for pool swim workouts.
Added a Multisport Time data field.
Fixed an issue in which the virtual partner pace could get set to 4:00/mile when switching between activity profiles.
Fixed an issue in which a footpod could be used for speed and distance in the Bike Indoor profile.
Various Activity Tracking improvements.
Various improvements and bug fixes.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pytanie techniczne czt 920 ma te wszystkie funkcje ktore maja najnowsze gremliny 630 i 735?
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ