Garmin f305
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
ok. Może nie ale pytanie czy jeśli byłaby okazja kupić może nie 305 ale 310, to czy nie będzie problemów z gwarancją w Polsce. Brat chce kupić coś na rękę bo już mu się znudziło bieganie z telefonem.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Niezwykle rzadko można kupić u naszych zachodnich sąsiadów sprzęt tego typu taniej niż u nas. Ponadto FR305 nie jest już chyba produkowany więc pozostają końcówki serii i używki, a to może być problemem przy zakupie w Niemczech, bo może się okazać, że reklamować będziesz musiał za pośrednictwem sprzedawcy.
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Ok. Ja mam 305-kę i jestem mega zadowolony. Braciakowi się strasznie spodobała. Pewnie masz rację. Trzeba poszukać tutaj albo dołożyć do 310.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
z góry przepraszam jeśli odpowiedź na poniższe pytanie została już udzielona w tym 50-stronicowym wątku
czy stopując f305 w punkcie X i uruchamiając go w punkcie Y, aplikacje typu run-log i endomondo zawsze łączą X z Y w linii prostej (nie uwzględniając dystansu, tylko tworząc sztuczny ślad)?
czy stopując f305 w punkcie X i uruchamiając go w punkcie Y, aplikacje typu run-log i endomondo zawsze łączą X z Y w linii prostej (nie uwzględniając dystansu, tylko tworząc sztuczny ślad)?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No tak to wygląda, przed ponownym startem możesz zresetowac dystans, wtedy endo potraktuje to jak dwa treningi. Możesz też podzielić plik gps innym programem, np. Sport tracksem.Maurice pisze:z góry przepraszam jeśli odpowiedź na poniższe pytanie została już udzielona w tym 50-stronicowym wątku
-
- Zaprawiony W Bojach
słuchajcie, mam taką zagwozdkę, może możecie pomóc.
Dajmy na to, że biegłam 70 min. i w tym czasie zrobiłam 13 km. Chciałabym odczytać jaki miałam czas i tempo na 10 km. Da się w f305? I jak? Korzystam z oprogramowania garminowskiego (Garmin training center) i wzdłuż i wszerz to przeszukałam i nie umiem
Może w innych aplikacjach się da albo gdzieś w samym zegarku?
Dajmy na to, że biegłam 70 min. i w tym czasie zrobiłam 13 km. Chciałabym odczytać jaki miałam czas i tempo na 10 km. Da się w f305? I jak? Korzystam z oprogramowania garminowskiego (Garmin training center) i wzdłuż i wszerz to przeszukałam i nie umiem

- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Garmin sumuje całość treningu, chyba, że lapujesz (są to tzw ustawienia własne), które również w oprogramowaniu Garmina widać.
Jeśli chcesz podgląd poszczególnych km to już inne aplikacje temu służą. Ja mam Sporttracka.
Jeśli chcesz podgląd poszczególnych km to już inne aplikacje temu służą. Ja mam Sporttracka.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Zaprawiony W Bojach
jak mam zaplanowane zwykłe bieganie typu bieg ciągły 70 min. to nie lapuję, tylko włączam stoper i to mi wystarczało.
a który sporttrack to pokaże? Bo mam jeszcze takie coś: http://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/ ale to w ogóle słabe jest i zaprzestałam używania.
a który sporttrack to pokaże? Bo mam jeszcze takie coś: http://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/ ale to w ogóle słabe jest i zaprzestałam używania.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Tak jak i ja. Później łatwo weryfikować tempocza7rna pisze:Ja mam zawsze włączonego "auto lapa" co 1km.Ma_tika pisze:jak mam zaplanowane zwykłe bieganie typu bieg ciągły 70 min. to nie lapuję, tylko włączam stoper i to mi wystarczało.

- Polman Jersey
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:15
- Życiówka w maratonie: 2:56:21
Opcja Autolap ustawiona co kilometr.
Później po zgraniu treningów, w Garmin Training Center widać tempo i inne parametry biegu. Jedyna wada programu to brak konkretnych map żeby podejrzeć ślad (to co jest dostępne to jakieś słabiutkie szkice).
Mnie też Sporttracks nie przypadł do gustu. Mimo w miarę powszechnego zachwytu, nie mogłem się przekonać. I tak zostało.
Używam za to serwisu run-log jako dzienniczka biegowego. I tyle mi wystarcza. Program Garmina do ustawiania, układania i planowania treningów w fr305, a run-log do składowania i wszelkiego rodzaju statystyki.
Później po zgraniu treningów, w Garmin Training Center widać tempo i inne parametry biegu. Jedyna wada programu to brak konkretnych map żeby podejrzeć ślad (to co jest dostępne to jakieś słabiutkie szkice).
Mnie też Sporttracks nie przypadł do gustu. Mimo w miarę powszechnego zachwytu, nie mogłem się przekonać. I tak zostało.
Używam za to serwisu run-log jako dzienniczka biegowego. I tyle mi wystarcza. Program Garmina do ustawiania, układania i planowania treningów w fr305, a run-log do składowania i wszelkiego rodzaju statystyki.
P.