Kto biega w adidas energy boost ? Jak wrażenia ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ktoś na forum posiada Energy Boost 2 ESM i ma problem z uwieraniem? Chciałbym w tych butach pobiec kwietniowy maraton, lecz co jakiś czas na treningu, gdy w nich biegam boli mnie górna część stopy ( jakbym za mocno wiązał buty ). Z tego co czytałem osoby w wysokim sklepieniem mogą mieć właśnie taki problem w tych butach. Czy ktoś wie jak można go rozwiązać np. poprzez specjalne sznurowanie, żeby buty służyły jak najlepiej?
- n0mad
- Wyga
Ból mogą powodować (lub się do niego przyczynić) sztywne plastikowe elementy opasujące stopę. Dodatkowo model ten ma bardzo krótkie sznurówki. U siebie też zauważyłem że sznurując buty w sposób do którego jestem przyzwyczajony czuję ucisk i dyskomfort podczas biegu. Teraz sznuruję je bardzo luźno i na ostatnią najwyższą dziurkę. Od tej pory jest ok. Zastanawiam się też nad wymianą sznurowadeł na dłuższe.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Zrobiłem w butach 2 treningi. Na drugim cos delikatnie poczulem w tym miejscu co mówisz ale mi to nie przeszkadzało, nie mam wysokiego podbicia. Moim zdaniem zbyt mocne sznurowanie do tego się przyczynia, ja z reguły nie ściskam mocno wiązań.kamilk pisze:Czy ktoś na forum posiada Energy Boost 2 ESM i ma problem z uwieraniem? Chciałbym w tych butach pobiec kwietniowy maraton, lecz co jakiś czas na treningu, gdy w nich biegam boli mnie górna część stopy ( jakbym za mocno wiązał buty ). Z tego co czytałem osoby w wysokim sklepieniem mogą mieć właśnie taki problem w tych butach. Czy ktoś wie jak można go rozwiązać np. poprzez specjalne sznurowanie, żeby buty służyły jak najlepiej?
- szubert
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:06
- Życiówka w maratonie: 03:09:11
Hey, dla zainteresowanych wrzucam fotki moich butów o przebiegu równo 1500 km. Dodam, że to jedyne buty, w których biegam od jesieni 5-6x/tydz.(80-100 km/tydz). Tylko twarda nawierzchnia. Biegam wszystko, tj interwały, progowe, tempo maratońskie, rytmy. Jak dla mnie to po wielu próbach w końcu dobrze dobrane buty. Mam wysokie podbicie i szeroką stopę. Buty nie oszczędzałem w żadną pogodę, tj przeszły wszystko, deszcz, śnieg, błoto, itp. Pytanie najważniejsze czy pianka boosst straciła na amortyzacji t?? tego nie wiem bo nie mam jak i z czym porównać. Biega mi się dobrze. Puki co planuję dociągnąć do Orlenu na koniec kwietnia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Biegam od 08-2012
● 5 km: 20:12
● 10 km: 40:29
● Półmaraton: 01:29:31
● Maraton: 03:06:43
● 5 km: 20:12
● 10 km: 40:29
● Półmaraton: 01:29:31
● Maraton: 03:06:43
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Banan85:
Czy kupiłeś energy boost'y oferowane na allegro?
Cena wydaje się podejrzanie niska. Niedawno oglądałem boost'y w outletowym sklepie Adidasa w Gdańsku i o ile pamiętam kosztowały ponad cztery stówy.
Cena wydaje się podejrzanie niska. Niedawno oglądałem boost'y w outletowym sklepie Adidasa w Gdańsku i o ile pamiętam kosztowały ponad cztery stówy.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
KrzysiekJ pisze:Banan85:
witaj
Nie nie kupiłem. Dostałem od znajomych na 30 urodziny bony do miejscowego sklepu sportowego. Sklep niby duży, ale za wielkiego wybory butów do biegania nie było. Zakupilem Adidas Supernova Glide. Mam nadzieje, ze będę zadowolony.
-
- Wyga
Ja kupiłem. Jutro, albo w środę powinna dotrzeć przesyłka. Cena skoczyła już do 300 zł na tej stronie. 19 osób kupiło już te buty i nikt nie wystawił negatywnego komentarza. Rozmawiałem z nimi i but bardzo dobrze się im sprzedaje. Niektóre rozmiary zostały już wyprzedane np. 44. Nie mają więc jakiejś super dużej ilości tych butów. Wydaje mi się, że to dobrze, inaczej byłoby to podejrzane. 300 zł jak za but z 2013 roku to moim zdaniem rozsądna cena. Tym bardziej, że koszt produkcji takiego buta to na pewno nie więcej niż 50 zł. Jak otrzymam paczkę, zrobię kilka fotek, przebiegnę się i powiem co na ten temat sądzę. No chyba, że od razu będę widział, że podróba to nie będę biegał tylko zwrócę towar. Swoją drogą nigdy nie miałem założonych na nogach energy boost. Miałem energy boost 2, ale to nie to samo. Jak tu na pierwszy rzut oka odróżnić czy to oryginały. Żeby się nie okazało, że pójdę pobiegać 5- 10 km odpadnie podeszwa, a zwrócić ich już nie będę mógł. Ma ktoś jakiś pomysł.
-
- Wyga
Przyszła paczka. Buty oryginalne. Nie ma sensu dołączać zdjęć, bo wyglądają identycznie jak te na ich stronie. Dobra amortyzacja, biega się bardzo dobrze. Jedyny mankament to fakt, że mogłyby być 0,5 cm większe. Na ich stronie napisane jest, że but 43 1/3 ma wkładkę długości 28,5 cm. W rzeczywistości jest to 28. Na razie nie miałem z tym problemów, są dopasowane. Być może na długim wybieganiu, wyjdzie jednak że są delikatnie za małe.
-
- Stary Wyga
Też tak miałem, jak je początkowo zakładałem, dość mocno wiązałem, po kilometrze, no może dwóch robił się jakoś samo-zacisk, ale drogą prób i błędów opanowałem to, biega się w nich bardzo dobrze, pianka faktycznie działa, robię wybiegania 10-cio , 14-sto km i przynajmniej narazie ( przebieg ok 100 km) nic mnie nie obciera.kamilk pisze:Czy ktoś na forum posiada Energy Boost 2 ESM i ma problem z uwieraniem? Chciałbym w tych butach pobiec kwietniowy maraton, lecz co jakiś czas na treningu, gdy w nich biegam boli mnie górna część stopy ( jakbym za mocno wiązał buty ). Z tego co czytałem osoby w wysokim sklepieniem mogą mieć właśnie taki problem w tych butach. Czy ktoś wie jak można go rozwiązać np. poprzez specjalne sznurowanie, żeby buty służyły jak najlepiej?
- kadoel
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:28:07
Też miałem problem z uwieraniem, wykorzystałem wiązanie pokazane na poniższym filmiku (ostatnie) i pomogło. Pozdrawiamkamilk pisze:Czy ktoś na forum posiada Energy Boost 2 ESM i ma problem z uwieraniem? Chciałbym w tych butach pobiec kwietniowy maraton, lecz co jakiś czas na treningu, gdy w nich biegam boli mnie górna część stopy ( jakbym za mocno wiązał buty ). Z tego co czytałem osoby w wysokim sklepieniem mogą mieć właśnie taki problem w tych butach. Czy ktoś wie jak można go rozwiązać np. poprzez specjalne sznurowanie, żeby buty służyły jak najlepiej?
youtube.com/watch?v=PtCe_h7EVto
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:28:01
Podpisuję się pod większością opinii na temat tego modelu - jest moim zdaniem idealnym połączeniem rozsądnej amortyzacji z dynamiką (do tempa 4:00 mogę się wypowiedzieć).
Cena zaporowa ale od czego są wyprzedaże - ja za swoje dałem 299 pln (od lat najdroższe buty jakie kupiłem).
Ważne - ich konstrukcja wewnętrzna jest (co widać już na pierwszy rzut oka) zupełnie inna niż reszty modeli Adidasa w których biegam (Supernova/ Response) i są wyraźnie mniej przestronne niż wymienione. Zwykle w moim rozmiarze 45 1/3 mam 1,5 cm przepisowego luzu a w nich udało mi się po raz pierwszy od 5 lat odbić paznokieć na treningu.
Cena zaporowa ale od czego są wyprzedaże - ja za swoje dałem 299 pln (od lat najdroższe buty jakie kupiłem).
Ważne - ich konstrukcja wewnętrzna jest (co widać już na pierwszy rzut oka) zupełnie inna niż reszty modeli Adidasa w których biegam (Supernova/ Response) i są wyraźnie mniej przestronne niż wymienione. Zwykle w moim rozmiarze 45 1/3 mam 1,5 cm przepisowego luzu a w nich udało mi się po raz pierwszy od 5 lat odbić paznokieć na treningu.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
-
- Stary Wyga
[quote="hatek"
Ważne - ich konstrukcja wewnętrzna jest (co widać już na pierwszy rzut oka) zupełnie inna niż reszty modeli Adidasa w których biegam (Supernova/ Response) i są wyraźnie mniej przestronne niż wymienione. Zwykle w moim rozmiarze 45 1/3 mam 1,5 cm przepisowego luzu a w nich udało mi się po raz pierwszy od 5 lat odbić paznokieć na treningu.[/quote]
Też uprzedzam, normalnie biegam w 45, tutaj dopiero w 46 mam komfort, no ale przed zakupem przemierzyłem kilka par.
Ważne - ich konstrukcja wewnętrzna jest (co widać już na pierwszy rzut oka) zupełnie inna niż reszty modeli Adidasa w których biegam (Supernova/ Response) i są wyraźnie mniej przestronne niż wymienione. Zwykle w moim rozmiarze 45 1/3 mam 1,5 cm przepisowego luzu a w nich udało mi się po raz pierwszy od 5 lat odbić paznokieć na treningu.[/quote]
Też uprzedzam, normalnie biegam w 45, tutaj dopiero w 46 mam komfort, no ale przed zakupem przemierzyłem kilka par.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Kupiłem i z żalem musiałem odesłać.
Zamówiony rozmiar okazał się za mały (niestety największy z dostępnych), a na dodatek chyba mam zbyt szeroką stopę do tego obuwia.
Zamówiony rozmiar okazał się za mały (niestety największy z dostępnych), a na dodatek chyba mam zbyt szeroką stopę do tego obuwia.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:40
- Życiówka w maratonie: 3:28:08
Ja też zamówiłem, niestety mam ten sam problem. Zazwyczaj biegam w rozmiarze 46, a Energy Boosty 46 2/3 są dla mnie za małe. Szkoda.KrzysiekJ pisze:Kupiłem i z żalem musiałem odesłać.
Jeśli ktoś z Wawy byłby zainteresowany to mogę je odsprzedać po kosztach. Jeśli nie to we wtorek odsyłam buty.