zegarek do biegania

Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

przy ustawionym tempie średnim FR10 cały czas pokazuje średnie z całego przebytego dystansu, a dodatkowo co 1km pokazuje średnie za ostatni lap/km.
można też wyświetlać sobie chwilowe (jeżeli tak się zdefiniowało przed biegiem), a co 1 km będzie wyświetlał i tak przez kilka sekund średnie z ostatniego lapa.

oczywiście najlepiej byłoby, aby na jednym ekranie Garmin FR10 wyświetlał średnie, a na drugim chwilowe - ale tak niestety nie jest.
klancyk3 pisze: VP - będę jeszcze testował czy piszczy wg średniego czy wg chwilowego...
tego nie sprawdzałem sam jeszcze, ale kiedyś Garmin FR10 uwzględniał przy VP tempo chwilowe i na to skarżyli się użytkownicy. po zmianie softu i wprowadzeniu tempa średniego do FR10 być może VP też działa wg średniego - sam muszę sprawdzić.
kiedyś to było tak dla VP (przy liczeniu wg chwilowego) - można było np. kilka km lecieć wyraźnie szybciej i FR10 słusznie awanturował się, że za szybko. po kilku km zwalniało się gwałtownie i FR10 zaczynał się awanturować, ze za wolno - chociaż i tak miało się zapas z poprzednich km i ciągle było się przed czasem. odwrotnie - biegnięcie na negative split z funkcją VP też więc nie miało sensu. funkcja ta miała więc wyłącznie sens przy w miarę równym pokonywaniu kolejnych km.
Go Hard Or Go Home
PKO
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

hm to może na zawody ustawię sobie średnie tempo a lapy wielkości 10m żeby symulowało mi chwilowe :)

edit parę dni później:
nie da się ustawić mniejszych lapów niż jeden km ale spoko co kilometr mam info o tempie z ostatniego kilometra i dźwięk sygnalizujący - co jest fajne
długo łapał satelity - przed chwilą zrobiłem twardy reset i mam nadzieje że pomogło - złapał szybciej ale jeszcze nie trenowałem więc nie wiem (jak będzie zobaczymy przy następnych próbach..)
virtual pacera nie zamierzam wcale używać - średnie tempo daje więcej informacji
Dżek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jak się ma sprawa z zegarkami używanymi ? Ktoś sprzedawał z Was czy nie ? Nie widać właściwie używek na allegro.
Mam telefon z Badą i żadne aplikacje nie wchodzą w grę.
Z jednej strony fajnie mieć ale wydać na OnMove700 520pln to niezły kesz. :lalala:

Byłem wczoraj w decathlonie na targówku i mieli ostatnią sztukę bez pudełka, ładowarki i całej reszty - oczywiście cena normalna.
Podobno jest w dec. na Mszczonowskiej ale się nie wybrałem jeszcze.

Podczas mojej rozmowy z pracownikiem sklepu pojawił się jakiś Pan i coś wspomniał o forum - jeśli to przeczyta to Pozdrawiam. :oczko:
mefiu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A pytales o mozliwosc sprowadzenia z innego Deca?
Dżek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mefiu pisze:A pytales o mozliwosc sprowadzenia z innego Deca?
Nie pytałem bo mieszkam pomiędzy jednym a drugim decathlonem. :hejhej:
mefiu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dżek pisze:
mefiu pisze:A pytales o mozliwosc sprowadzenia z innego Deca?
Nie pytałem bo mieszkam pomiędzy jednym a drugim decathlonem. :hejhej:
Nie za bardzo rozumiem. Chodzilo mi bardziej o sprowadzenie z innego miasta. Moj przyjechal do Poznania z Gliwic. Trwalo to co prawda 3 tygodnie, ale bardzo mila Pani z Decathlonu na Franowie, ktora w tym miejscu pozdrawiam, zrekompensowala ta niedogodnosc zgrabnym upustem.
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po resecie dzisiaj dalej długo szukał satelit... jeszcze dam mu tydzień szansy i jak bedzie dalej to chyba będę reklamował...
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klancyk3 pisze:po resecie dzisiaj dalej długo szukał satelit... jeszcze dam mu tydzień szansy i jak bedzie dalej to chyba będę reklamował...
a ile to jest długo?
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48m15s

Nieprzeczytany post

a ja już się gubię co kupić. Kusi 310XT ale szukam dla niego konkurencji. Kusi zakup z GPSem ale z drugiej strony kupiłbym coś bez GPS by trochę oszczędzić. I tak biegam z telefonem więc ten GPS jest mniej potrzebny.

Jakie modele są bardzo dobrymi pulsometrami?
majeranek15
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58 min

Nieprzeczytany post

Ktory z tych co podam jest najlepszy bo jednego z nich raczej wybiore. Garmin forerunner 210, 405 czy moze 410?
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam 405 i jeśli mam być szczery, to jestem całkiem zadowolony. Gps w miarę dokładny, zegarek posiada podtsawowe funkcje, w tym interwały. Latem wkurzało mnie gdy się zawieszał jak spociła mi się ręka, ale wystarczyło zablokować ramkę. Na minus czas lokalizowania satelitów przy pochmurnej pogodzie, zdarza się 5min i więcej. Na pewno za tą cenę warto.
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maciaz91 pisze:Mam 405 i jeśli mam być szczery, to jestem całkiem zadowolony. Gps w miarę dokładny, zegarek posiada podtsawowe funkcje, w tym interwały. Latem wkurzało mnie gdy się zawieszał jak spociła mi się ręka, ale wystarczyło zablokować ramkę. Na minus czas lokalizowania satelitów przy pochmurnej pogodzie, zdarza się 5min i więcej. Na pewno za tą cenę warto.
Testowałem swoją 405 w różnych warunkach, choć od niedawna, i pięciu minut na fixa nie czekałem, ale fakt, że łapanie satelitów to słaba strona tego zegarka - przed każdym treningiem muszę stać pod blokiem 2-3 minuty, żeby złapał satelity.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
garmin.sklep.pl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3,32

Nieprzeczytany post

Jeżeli mogę coś polecić w tej chwili to właśnie forerunnera 310XT HRM w bardzo dobrej cenie 981zł http://garmin.sklep.pl/garmin-forerunne ... 30-59.html
Awatar użytkownika
ShootTheRunner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Słuchajcie zastanawiam się nad zegarkiem Tom Toma z czujnikiem na nogę Nike. Miał ktoś? Wybrałem ten, bo ma funkcję trenera. Chce na poważnie zacząc biegać i myslę ze to mnie zmotywuje. Mam na mysli ten model: http://www.nawigacja-samochodowa.com.pl ... ieski.html. Zegarek ma sporo bajerów między innymi, między innymi śledzi trasę. Jak myślicie, czy warto? Czy to się rzeczywiscie przydaje?
Moja przygoda z bieganiem dopiero się zaczyna :)
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
klancyk3 pisze:po resecie dzisiaj dalej długo szukał satelit... jeszcze dam mu tydzień szansy i jak bedzie dalej to chyba będę reklamował...
a ile to jest długo?
potrafię przebiec i 500m zanim złapie, ale bywa że szybciej, dziś pierwszy raz użyłem w zawodach i info o prędkości było bardzo pomocne - rekord życiowy pobity o parę minut
a raz nie mógł złapać i pokazało się info że wchodzi w tryb oszczędzania bo nie może złapać... no ale jak ponaciskać tu i ówdzie to w końcu zatrybi...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ