Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powtórz aż... co? Jest opcja do wciśnięcia międzyczasu, więc może o coś takiego Ci chodzi?
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

np. aż osiągniesz założone tętno - przynajmniej tak jest w 310XT a to bardzo podobne zegarki jesli chodzi o funkcjonalność (310 i 610)
czyli np. robisz sobie odpoczynek po mocnym akcencie i biegniesz tak długo aż zegarek nie zakomunikuje Ci, że tętno osiągnęło odpowiednio niski poziom lub robisz sobie BNP aż do osiągnięcia odpowiednio wysokiego tętna
generalnie możliwości ustawiania treningów w 310XT i jak podejrzewam w 610 są znacznie bardziej rozbudowane niż to co jest dostepne na GC
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
szfagir
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:19
Życiówka w maratonie: 04:42:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W poprzednim zegarku ustawiłem sobie:
1) rozgrzewka do naciśnięcia "lap"
2) bieg: 6 minut
3) trucht: 1 minuta
4) potwórz aż: 15km powrót do kroku "2"
5) ochłodzenie
W czymś takim krok 2 i 3 są powtarzane aż nie przebiegnę 15km, a następnie normalnie przechodzi do kroku "5". Dla mnie osobiście to super sprawa, a na GC idzie ustawić powtórkę X razy:/ Może kiedyś Garmin to zmieni, bo obecnie to ustawienia treningów najlepiej wychodzą z poziomu zegarka w poprzednich modelach.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Moze ktos napisac jak dziala bluetooth w zegarku przy komunikacji z Iphonem? Wiem ze na Anroida nie ma jeszcze aktualizacji Garmin Connect, ale na IPhona wiem ze jest, ciekawy jestem czy to dziala. Zegarek mam dzisiaj pierwszy dzien i rzeczywiscie wyglada jak plastikowa zabawka no i nie laczy sie z moim Androidem.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

A jak ma wyglądać plastikowy zegarek :) jak metalowa, drewniana zabawka?
waw102
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46,57

Nieprzeczytany post

bumbo pisze:Moze ktos napisac jak dziala bluetooth w zegarku przy komunikacji z Iphonem? Wiem ze na Anroida nie ma jeszcze aktualizacji Garmin Connect, ale na IPhona wiem ze jest, ciekawy jestem czy to dziala. Zegarek mam dzisiaj pierwszy dzien i rzeczywiscie wyglada jak plastikowa zabawka no i nie laczy sie z moim Androidem.
Miałem ten sam problem.
Cytuję odpowiedź z serwisu Garmina:
Typ polaczenia bluetooth wystepujacy w Forerunner 620 to Bluetooth Smart (lub smart Bluetooth/BT).
Urzadzenie (telefon/laptop) musi posiadac taki profil bluetooth by mozliwe bylo przesylanie danych/nawiazanie polaczenia.
Niestety obecnie profil ten czy sama technologia jest dosyc nowa wiec duza czesc urzadzen moze nie byc w niego wyposazona.
Na urzadzeniu(telefon/itp.) powinno byc oznaczenie/logo Bluetooth Smart Ready.

Poza tym jak dla mnie zegarek super.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Waw102 - dzieki za odpowiedz, slyszalem o czyms takim ale w serwisie Garmina powiedzieli mi ze Bluetooth Smatr ktory jest w zegarku jest kompatybilny w dol ze wszystkimi wersjami bluetooth i problem jest tylko w uaktualnieniu oprogramowania pod Androida, i teraz nie wiem ktora wersja jest prawdziwa. Moze wypowie sie ktos kto ma wieksza wiedza. To taka troche glupia sprawa, zeby zegarek nie byl kompatybilny z 99% smartfonow.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Generalnie jest tak, że najnowsze telefony z Androidem sprzętowo bardzo często już mają BT Smart, niestety problem jest w samym Androidzie, który ma programowo problem z obsługą tego standardu. Trzeba czekać aż panowie z googla rozwiążą ten problem w kolejnych wydaniach swojego oprogramowania. Na chwilę obecną jest problem.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jestem po pierwszym bieganiu z tym zegarkiem. W/g mnie fajny biegowy gadget nie warty tak wysokiej ceny. Kupilem go glownie dla bezprzewodowej lacznosci ze smartfonem, z ktorego nie mooge kozystac mimo wczesniejszych zapewnien serwisu ze na pewno bedzie o.k. Taki ten zegarek lekki i delikatny az strach go dotykac ( moze to dlatego ze do wczoraj kozystalem z Timexa Global Trainer - bije Garmina pod wzgledem szybkosci zlapania fixa i wytrzymalosci). Jak dla mnie za krotki pasek na reke, Timexa nosilem zawsze na wierzchu ubrania, nawet zima, przy Garminie nie ma szans a noszenie go zima pod cuchami i pruba przewijania ekranow czy nawet dostania sie do niego jest dosc skomplikowane. Te wszystkie funkcje jakie powinien pokazywac w trakcie biegu i zaraz po nim dzialaja bez problemow ale jak dla mnie zegarek biegowy za 2000zl powinien buc bez wad i jeszcze ten brak ladowarki sieciowej - to juz skandal ( jest tylko USB ). Narazie tyle, jak cos wymysle to napisze.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jeszcse jedno. Wie ktos moze jaka jest pojemnosc pamieci zegarka, ile godzin treningu moge zapisac. Nie moge nigdzie znalezc.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za DCR:
The device has approx 4MB of memory (aka 4,000KB). Each 1hr of workout is approximately 100KB, thus, you have 40 hours of workout time on the device.
waw102
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46,57

Nieprzeczytany post

U mnie zlapanie fixa trwa 2 sekundy, potrafi go złapać nawet jak stoję przy oknie.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie lapie fixa przez ok 2 minuty. Moj stary Timex robi to w 20 sekund. Ale to akurat najmniej mi przeszkadza. Szkoda ze ten bluetooth nie dziala, to mnie najbardziej boli, skusilem sie w sumie na te funkcje a tu okazuje sie ze jednak jest jakies ale.
Dzieki za info o pojemnosci pamieci.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Możesz nagrać filmik jak włączysz jednocześnie fixa na timexie i na garminie? Jestem ciekaw tego co piszesz.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktycznie trochę dziwne z tym długim fixem. Wszak 220 i 620 po podłączeniu do kompa mają "ładowane" z netu informacje dot. położenia satelitów co ma zdecydowanie przyspieszać łapanie fixa.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ