Monitory pracy serca

Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cos pomieszaliscie. Pierwsze prototypy na podczerwien nie pracowaly z komputerowym portem podczerwieni. W zwiazku z tym wyprodukowano interfejs spełniajacy rolę portu podczerwieni. Podlacza się go do com 1 lub do USB. W nowym roku pojawia sie Polary z literka i np. S-610i, ktore beda wspolpracowaly z portami podczerwieni w notebookach.

teraz bez polskich znakow
R.
PKO
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyli do 610 trzeba obecnie dokupic interfejs. Inaczej transmisja danych i program treningowy nie zadzialaja
Dwarf
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od jakiegos czasu jestem posiadaczem S-610. Kilka razy uruchomilem funkcje OWN -INDEX choc od poczatku nie mialem do niej zbytniego zaufania:
Moje wyniki (mam 27 lat): VO2 - 66-69, HRmax 188-192
Co mowi na ten temat tabela. Takie VO2 to wynik "swietny". Nie czuje sie taki ostatni i od jakiegos czasu jestem dosc aktywny sportowo ale za "top" sie nie uwazam. O co tu chodzi? Jaki bede mail OWN-INDEX po kolejnych kilku miesiacach treningu. Czy czasem nie osiagne formy olimpijskiej (najlepsi dochodza do 90)?
Nie widze w tym sensu.
Jakie sa wsze wrazenia z tej funkcji w Polarach  (nie tylko S-610)? Moze te tabele sa stworzone dla ludzi, ktorych aktywnosc fizyczna ogranicza sie do pojscia na zakupy. Tylko dlaczego jest to wpisane w model profesionalny (za jaki uchodzi S-610)
Dwarf
Awatar użytkownika
Daaga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jaki poziom aktywnosci wpisales? Bo mi sie wydaje, ze moze stad wynika jakis blad.
Awatar użytkownika
Daaga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Albo rzeczywiscie jestes "very good".
Awatar użytkownika
JacekZ
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from Dwarf on 11:08 am on July 10, 2002
Jaki bede mail OWN-INDEX po kolejnych kilku miesiacach treningu. Czy czasem nie osiagne formy olimpijskiej (najlepsi dochodza do 90)?
Nie przejmuj sie.Po zakupie s-610 w lutym tez zmiezylem OWN-INDEX i taki sam mam do tej pory bez wzgledu na przeziebienia i przerwy.Zeby bylo smieszniej rosnie mi HR-max, ktore podobno powinno raczej malec.
Awatar użytkownika
Daaga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja wyczytalam w ksiazce Sally Edwards, ze HRmax jest stale jezeli ktos cwiczy, bo jezeli nie cwiczy to HR max spada, a to znaczy ze organizm dziadzieje, brzydko piszac.
Natomiast  wraz z wytrenowaniem zmniejsza sie HR spoczynkowe.      
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wpisalem poziom aktywności "top" - tak wynika z instrukcji. Obecnie  mam 6 zróznicowanych treningów (srednio 1,5 godz. na trening)/ tydzień.
Co do HRmax to tez slyszalem ze raczej ze wzrostem poziomu wytrenowania nieco maleje.
Dwarf
Awatar użytkownika
joszku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widze ze wiekszosc preferuje polary z interfejsem do komputera. Ja dzisiaj zamowilem sobie S-210 dobrej klasy ale zwykly czy duzo trace ze nie ma on loncznosci z PC? Zdecydowalem sie na taki poniewaz balem sie jeszcze meczyc z programam i komputerowymi. Polar z wersja komputereowa w jeyku polskim byl dla mnie za drogi, Moze ktos wie jak naniesc do komputera dane z S-210 i analizowac w jakims programie polskim?
joszku
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dwa śmieszne, prymitywne pytania:

1 Czy wszystkie polary serii "a" nie mają zegarka?
2 Czy można ręcznie ustawić strefę wysiłku polara M21/M22?
3 Można zaprogramować tylko jedną strefę wysiłku w polarze M21/M22, czy jak?

Pozdrawiam. Kupuje polara szybciej niż myślałem.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kazig, zorientuj się w parametrach polarka S-120, ewentualnie Protrainer XT. Jeśli chodzi o kasę, ten drugi kosztuje podobnie jak A5 , a jest dobry do biegania (np. 49 międzyczasów), zaś A5 nie ma międzyczasów i wg mnie nie nadaje się żeby z tym biegać (pokazuje tylko jeden parametr, widzisz czas a nie widzisz tętna itd.). A5 ma moja koleżanka i wydaje mi się zrobiony dla osób chcących marszobiegiem zgubic  kg (podaje sp. kalorie).

Odp. na Twoje 1-sze pytanie: A5 ma pomiar czasu oraz zegarek i budzik i wiele innych opcji, ale jeden poziom wyśw. (pomijajac kropki u góry)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki.

Ile kosztuje S-120? Czy można go kupić? (bo nie ma go w cenniku)
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

S-120 widziałem poza krajem za EUR 120 ale w Polsce przypuszczam że dostaniesz jeszcze taniej - piszę "jeszcze" chociaż to nie jest mało, ale jak na monitor z uplinkiem do kompa to nie jest drogo.
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

{ArthurP} No ale jak dostaniesz? Przecież Polary w Polsce można dostać tylko przez Sport Profil. Może się mylę. Napiszcie.
Na stronie heartmonitors.com zapodają, że za 90$ S-120 może być mój. Tyle, że ja obawiam się kupić monitor przez internet. Wole kupić w Polsce. W cenniku na stronie nie ma S-120. Więc jak to jest?

W ogóle dzięki, faktycznie te dwa modele, to najlepsza opcja dla mnie (nie wiem co ja z tym M21/M22). Ale ile kosztuje ten S-120?
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kazig, oczywiście że przez Sport profil, chociaż nie mam osobistego kontaku to wiem że tam masz gwarancję i serwis w Polsce, a ceny z pierwszej ręki.
Przez interek do 90 dolców dorzuć koszt przesyłki i obawiam się że może razem dać ponad 150$.
W sklepie na zach. może to kosztować spokojnie  ponad 200$. Ja widziałem za 120 Eur na zawodach w Berlinie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ