Serwis Garmina

Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

U mnie dochodzi jeszcze każdorazowe ustawienie parowania na zegarku, bo od jakiegos czsu nie chce mu się zapamiętywać ustawień :lalala:
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

też to miałem, agent nie widział mojego zegarka a jak go już zobaczył to nie mogłem nigdzie oprócz GC przesyłać plików (endomondo, run-log) coś się spierdzieliło z pluginem. Odinstalowywałem soft i sterowniki, czyściłem rejestr, instalacja na nowo i nic nie pomagało. W końcu napisałem do supportu i napisali mi litanię co należy krok po kroku zrobić. Niestety w międzyczasie zdążyłem przeinstalować sobie win7 na win8 więc nie wiem czy ich tutorial by się sprawdził. Moge Ci podesłać maila z instrukcją od nich jak wrócę do domu.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mogę robić wszystko, tylko nie reset i ponowna kalibracja - kompletnie nie mam teraz na to głowy i czasu; to juz wolę za każdym razem parować urządzenia, ale jeśli możesz to prześlij mi te garminowskie rady.
Obrazek
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie też od jakiegoś czasu ten sam problem. Wcześniej wszystko leciało automatycznie po włożeniu klucza do usb. Teraz tylko przez www można przesłać.

@Piechu prawy klik na ikonce Garmin ANT Agent. Wybrać "Device settings" i tam zaznaczyć odpowiedniego "ptaszka".

Do GTC automatyczny transfer działa.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@scieslik - mail poszedł
matkon pisze:@Piechu prawy klik na ikonce Garmin ANT Agent. Wybrać "Device settings" i tam zaznaczyć odpowiedniego "ptaszka".
odnośnie czego ta porada?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Nie ręczne. Zamiast przesyłać automatycznie dane przez Agenta, trzeba wejść na Garmin Connect i z poziomu www serwis pobiera sobie dane z zegarka.
Gife pisze:Ja też przez www muszę. Jak się ustawia automatyczne wciepywanie na stronę?
nie wyczaiłem czy jest taka możliwość.
Tego. :oczko:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ach so :)
to to wiem, tak do tej pory przesyłałem :) wydawało mi się, że Gife pytał czy jest możliwość ustawienia takiej opcji na www
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Od dzisiaj treningi lecą automatycznie na GC po podłączeniu klucza.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam,

Zainteresowałem się jak wygląda kwestia gwarancji i serwisowania, w przypadku zakupu urządzenia Garmin poza granicami Polski. W szczególności chodziło mi o zakup w Wielkiej Brytanii. Dostałem taką oto odpowiedź (być może komuś się przyda):
Product.Support@garmin.com pisze:Jeżeli zakupił Pan urzadzenie Garmin w Wielkiej Brytanii to jest ono objete 12-sto miesieczna gwarancja producenta od dnia zakupu.
Takie urzadzenie może byc serwisowane w Polsce, tutaj dokumentem potwierdzajacym ze urzadzenie jest na gwarancji jest jego dowod zakupu.
Okres gwarancji urzadzenia może różnic sie w poszczególnych krajach Europejskich. Jednak w przypadku serwisowania w Polsce mozemy honorowac 12-sto miesieczna gwarancja miedzynarodowa od dnia zakupu.
Jezeli gwarancja udzielona w innym kraju jest dłuższa to trzeba je serwisowac w kraju w ktorym zostało zakupione.
Czyli jeśli gwarancja w danym państwie jest dłuższa niż rok to serwisowanie po upływie 12 miesięcy będzie wymagało wysłania sprzętu do tego kraju. Oceniając po wypowiedziach na różnych forach, w praktyce nie zawsze jest to jednak konieczne.

Czy macie może jakieś doświadczenia z zakupem Garminów w innych krajach i wysyłaniem ich do polskiego serwisu? Czy wiecie jakie są okresy gwarancji Garmina w innych krajach Europy?

Pozdrawiam,
Crocodil
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A prawo UE nie ustaliło minimalnego okresu gwarancji na 2 lata?
Bez względu na to, w jakim kraju UE dokonasz zakupu towarów, jeżeli okażą się one wadliwe lub niezgodne z zapewnieniami sprzedawcy, przez dwa lata masz prawo do ich naprawy lub wymiany. W przypadku gdy naprawa lub wymiana w rozsądnym czasie okaże się kłopotliwa lub niemożliwa, możesz zażądać zwrotu pieniędzy lub obniżenia ceny.

Dwuletni okres gwarancji rozpoczyna się z chwilą dostarczenia towaru, a Ty jesteś zobowiązany do powiadomienia sprzedawcy o wadzie wyrobu w ciągu dwóch miesięcy od jej stwierdzenia.
Źródło:
http://europa.eu/youreurope/citizens/sh ... dex_pl.htm
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozrozniajcie gwarancje producenta, od reklamacji gdzie powolujemy sie na prawo. To sa dwie niezalezne rzeczy.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:A prawo UE nie ustaliło minimalnego okresu gwarancji na 2 lata?
Bez względu na to, w jakim kraju UE dokonasz zakupu towarów, jeżeli okażą się one wadliwe lub niezgodne z zapewnieniami sprzedawcy, przez dwa lata masz prawo do ich naprawy lub wymiany. W przypadku gdy naprawa lub wymiana w rozsądnym czasie okaże się kłopotliwa lub niemożliwa, możesz zażądać zwrotu pieniędzy lub obniżenia ceny.

Dwuletni okres gwarancji rozpoczyna się z chwilą dostarczenia towaru, a Ty jesteś zobowiązany do powiadomienia sprzedawcy o wadzie wyrobu w ciągu dwóch miesięcy od jej stwierdzenia.
Źródło:
http://europa.eu/youreurope/citizens/sh ... dex_pl.htm
yaro1986 pisze:Rozrozniajcie gwarancje producenta, od reklamacji gdzie powolujemy sie na prawo. To sa dwie niezalezne rzeczy.
Wiem o tym, że dwuletnia gwarancja opisana na podanej przez "małego" stronie jest czym innym niż gwarancja producenta ale szczerze mówiąc nie rozumiem do końca jakich przypadków dotyczy ani w jaki sposób miałbym ją egzekwować w przypadku zagranicznych zakupów przez Internet. Określenie "wadliwy towar" jest dla mnie niejasne - jakiego typu problemy można by do tego zaliczyć (oczywiście mam na myśli zegarek GPS)?

Mówiąc prościej, ze względu na ciekawe promocje i darmową przesyłkę, zastanawiałem się nad zakupem zegarka Garmina na Amazon.co.uk ale wygląda na to że miałbym tylko 12 miesięcy "spokojnego użytkowania" (pomoc techniczna Amazonu również odpisała że jest "a one year warranty from the manufacturer"), a potem każda awaria mogłaby okazać się bardzo kosztowna. Porównując to do sytuacji w Polsce (2 letnia gwarancja producenta + 1 rok dodatkowej gwarancji w niektórych sklepach, np. w polecanym na forum eAzymut), nie wygląda to najlepiej.
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam następujący problem z moim Gremlinem 310xt - po zakończeniu treningu zapisuję aktywność (trzymam lap) niestety nie pojawia się ona w historii na samym zegarku. Po przetransportowaniu na GremlinConect aktywność jest zapisana. Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

nemo_nikt pisze:Mam następujący problem z moim Gremlinem 310xt - po zakończeniu treningu zapisuję aktywność (trzymam lap) niestety nie pojawia się ona w historii na samym zegarku. Po przetransportowaniu na GremlinConect aktywność jest zapisana. Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem?

Spróbuj standardowej procedury :) RESET!
mally
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:37
Życiówka w maratonie: 3:13:59

Nieprzeczytany post

A spotkał się ktoś z sytuacją, że trening z Garmina nie chce wskoczyć do Garmin Connect? Na inne portale, w sensie endomondo wrzuca bez problemu, na GC mieli, mieli, i rozmielić nie może...
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ