Popieram, również jestem posiadaczem tego programu i powiem że lepsze to niż endomondo. Grafika trąci myszka ale to nie najważniejsze.kapek pisze:Hej,
Ja obecnie użytkuję navime (http://www.navime.pl/) - bardzo fajna Polska aplikacja. Szybko łapie sygnał gps i nie ma dużych różnic w porównaniu z polarem.
Endomondo, Sport Tracker i inne aplikacje do biegania
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:53:20
Witam, jestem autorem Navime.pl
Wiem, że wygląd zarówno aplikacji, jak i strony, "trochę" odbiega od dzisiejszych standardów, ale może, przy dobrych wiatrach, niedługo się to zmieni. Na razie skupiam się na poprawkach wykrytych błędów i paru zmianach, które są szczególnie pomocne dla biegaczy np. strefy tętna w serwisie, czy interwały w aplikacji.
Pozdrawiam i życzę owocnego korzystania z serwisu
Wiem, że wygląd zarówno aplikacji, jak i strony, "trochę" odbiega od dzisiejszych standardów, ale może, przy dobrych wiatrach, niedługo się to zmieni. Na razie skupiam się na poprawkach wykrytych błędów i paru zmianach, które są szczególnie pomocne dla biegaczy np. strefy tętna w serwisie, czy interwały w aplikacji.
Pozdrawiam i życzę owocnego korzystania z serwisu

- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
W jaki sposób korzystać z pomiaru tętna poprzez bluetooth? Np. Polar wearlink? Współgra to z navime?
-
- Rozgrzewający Się
Niestety na razie aplikacja nie łączy się przez bluetooth z pulsometrami, ponieważ nie mam na czym tego testować
Chciałem specjalnie kupić SonyEricssona, ale niestety nowa Xperia Z nie obsługuje ANT'a, a nie chciałem brać nic gorszego. Jeszcze się zastanowię i może kupię Xperię Mini oraz jakiś tani pas z Decathlonu, żeby dodać tą obsługę. Teraz biegam ze zwykłym pulsometrem, jednak brak połączenia z nagraną ścieżką gps bardzo boli... Co do obsługi tętna w Navime, to obecnie jedyną opcją, jest import plików tcx.

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 47m43s
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 47m43s
Pisalem do Ciebie kiedys maila...bez odpowiedzi!marwask pisze:Niestety na razie aplikacja nie łączy się przez bluetooth z pulsometrami, ponieważ nie mam na czym tego testowaćChciałem specjalnie kupić SonyEricssona, ale niestety nowa Xperia Z nie obsługuje ANT'a, a nie chciałem brać nic gorszego. Jeszcze się zastanowię i może kupię Xperię Mini oraz jakiś tani pas z Decathlonu, żeby dodać tą obsługę. Teraz biegam ze zwykłym pulsometrem, jednak brak połączenia z nagraną ścieżką gps bardzo boli... Co do obsługi tętna w Navime, to obecnie jedyną opcją, jest import plików tcx.
Rozwin swoj soft w oparciu o Sony Xperia Active (ANT+ i BT), zgarniesz dzieki temu sporo userow

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
A ja wczoraj z ciekawości wypróbowałem navime i klops. Zaimportowałem treningi z 310xt i w ogóle nie zaimportował tętna a w niektórych treningach zgubił wykres tempa. Kiepsko.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Mogę tylko przeprosić, że się nie odzywałem. Jak pewnie wiesz, Navime robie hobbystycznie, po godzinach i niestety nie mam na nie tyle czasu ile bym chcial. Do tego kontakt mailowy, przy tak dużym projekcie oraz bardzo dużej ilości wiadomości kompletnie nie sprawdza się i dlatego uruchomiłem kompletny system do zarządzania projektem. Teraz nic nie pozostanie bez odpowiedzi i każdy widzi co jest aktualnie dodawane / zmieniane / poprawiane. Nie wiem, czy mogę podać linka, ale jak ktoś chce zobaczyć jak to wygląda, to niech wejdzie na Navime i po prawej stronie ekranu naciśnie na "Twoja sugestia".Rafalek82 pisze: Pisalem do Ciebie kiedys maila...bez odpowiedzi!
Rozwin swoj soft w oparciu o Sony Xperia Active (ANT+ i BT), zgarniesz dzieki temu sporo userow
Wczoraj widziałem Twoją ostatnią aktywność i mam już zgłoszenie, że muszę ją poprawić. Nie mam Garmina i dlatego jego obsługę robię "w ciemno"... Muszę zmienić obsługę tras, które mają wiele odcinków, bo z tego co widzę, to w tym jest problem. Jeśli możesz, to podeślij mi na kontakt@navime.pl pliki tcx z dwiema, trzema ostatnimi ścieżkami, a ja wtedy poprawię całą obsługę. Jeśli importowałeś za pomocą wtyczki Garminowej, to będę miał trochę bardziej utrudnione zadanie, ale oczywiście wszystko da się zrobićPiechu pisze: A ja wczoraj z ciekawości wypróbowałem navime i klops. Zaimportowałem treningi z 310xt i w ogóle nie zaimportował tętna a w niektórych treningach zgubił wykres tempa. Kiepsko.

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma problemu. Jak tylko wrócę do domu to podeślę pliki. I tak, importowałem pliki za pomocą wtyczkimarwask pisze:Wczoraj widziałem Twoją ostatnią aktywność i mam już zgłoszenie, że muszę ją poprawić. Nie mam Garmina i dlatego jego obsługę robię "w ciemno"... Muszę zmienić obsługę tras, które mają wiele odcinków, bo z tego co widzę, to w tym jest problem. Jeśli możesz, to podeślij mi na kontakt@navime.pl pliki tcx z dwiema, trzema ostatnimi ścieżkami, a ja wtedy poprawię całą obsługę. Jeśli importowałeś za pomocą wtyczki Garminowej, to będę miał trochę bardziej utrudnione zadanie, ale oczywiście wszystko da się zrobić

Pozdrawiam
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Poprawiłem importer aktywności bezpośrednio z Garmina. Dzięki plikom, które dostałem, dodałem wsparcie dla sensora kadencji liczącego kroki. Dzięki temu dostępne są proste statystyki oraz wykresy kadencji.Piechu pisze:Nie ma problemu. Jak tylko wrócę do domu to podeślę pliki. I tak, importowałem pliki za pomocą wtyczki
Ze względu na to, że wszystko robię w oparciu o emulator, proszę osoby posiadające Garmina o testy...
A tak wygląda zaimportowana trasa z wykresami tętna i kadencji
http://www.navime.pl/tripchartstats.xht ... Key=231930
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Dobra robota
Cieszę się, że mogłem pomóc 
Mam jeszcze taką drobną sugestię. Podział na odcinki. Odcinki sa ponumerowane od 1 do 19. Z tym ,że odcinek nr 1 powinien być tak naprawdę ostatnim odcinkiem a docinek nr 19 odcinkiem nr 1 bo w takiej kolejności bieg się odbywał. Czy jest możliwość zmiany tego układu?

Mam jeszcze taką drobną sugestię. Podział na odcinki. Odcinki sa ponumerowane od 1 do 19. Z tym ,że odcinek nr 1 powinien być tak naprawdę ostatnim odcinkiem a docinek nr 19 odcinkiem nr 1 bo w takiej kolejności bieg się odbywał. Czy jest możliwość zmiany tego układu?
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Marwask, ja również testowałem ostatnio navime, i jako apkę na telefon, i jako portal aktywności.
Z apki jestem bardzo zadowolony, szybko łapie sygnał, próbkowanie mogę ustawić co 3 sekundy, więc trasa jest bardzo ładnie odzwierciedlona.
Zdziwiły mnie natomiast niektóre dane na samej stronie - zarówno z apki navime, jak i importowane (z RunKeepera i z Endo) - z jednej strony dystans i czas niby zczytane są dobrze, ale na niektórych statystykach, jak międzyczasy i najlepsze czasy, wydaje mi się, że nie oddają stanu faktycznego (importuję też do run-loga,stravy, wszystkie strony dają podobne międzyczasy i średnie, ale inne niż navime).
Natomiast chapeu bas za różne "smaczki" - dokładne dane pogodowe, rozpoznawanie nawierzchni trasy, procentowe układy prędkości/wysokości (choć z prędkością jest tak, jak z międzyczasami, moim zdaniem, trochę przekłamań).
Fajnie byłoby, gdybyś kiedyś dodał możliwość robienia segmentów treningu (przydatne w interwałach), tak jak ma RunKeeper w wersji free.
Tak czy siak, będę czasem z przyjemnością używał navime
Z apki jestem bardzo zadowolony, szybko łapie sygnał, próbkowanie mogę ustawić co 3 sekundy, więc trasa jest bardzo ładnie odzwierciedlona.
Zdziwiły mnie natomiast niektóre dane na samej stronie - zarówno z apki navime, jak i importowane (z RunKeepera i z Endo) - z jednej strony dystans i czas niby zczytane są dobrze, ale na niektórych statystykach, jak międzyczasy i najlepsze czasy, wydaje mi się, że nie oddają stanu faktycznego (importuję też do run-loga,stravy, wszystkie strony dają podobne międzyczasy i średnie, ale inne niż navime).
Natomiast chapeu bas za różne "smaczki" - dokładne dane pogodowe, rozpoznawanie nawierzchni trasy, procentowe układy prędkości/wysokości (choć z prędkością jest tak, jak z międzyczasami, moim zdaniem, trochę przekłamań).
Fajnie byłoby, gdybyś kiedyś dodał możliwość robienia segmentów treningu (przydatne w interwałach), tak jak ma RunKeeper w wersji free.
Tak czy siak, będę czasem z przyjemnością używał navime

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: ~47min
Witam, jestem zupełnie nowy na forum. Stronę znalazłem w googlach.
Mam jedno pytanie.
Czy jest możliwość instalacja na zwykłej samochodowej nawigacji gps jakiejś aplikacji dla biegaczy? Pomiar czasu, trasy... etc... zapisywanie wyników.
Nie mam telefonu z gpsem ale mam za to nawigację Mio Moove M300.
Co poradzicie w tej sferze? Jakieś wskazówki?
Mam jedno pytanie.
Czy jest możliwość instalacja na zwykłej samochodowej nawigacji gps jakiejś aplikacji dla biegaczy? Pomiar czasu, trasy... etc... zapisywanie wyników.
Nie mam telefonu z gpsem ale mam za to nawigację Mio Moove M300.
Co poradzicie w tej sferze? Jakieś wskazówki?