Endomondo, Sport Tracker i inne aplikacje do biegania

zbynio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kapek pisze:Hej,

Ja obecnie użytkuję navime (http://www.navime.pl/) - bardzo fajna Polska aplikacja. Szybko łapie sygnał gps i nie ma dużych różnic w porównaniu z polarem.
Popieram, również jestem posiadaczem tego programu i powiem że lepsze to niż endomondo. Grafika trąci myszka ale to nie najważniejsze.
PKO
marwask
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:20

Nieprzeczytany post

Witam, jestem autorem Navime.pl
Wiem, że wygląd zarówno aplikacji, jak i strony, "trochę" odbiega od dzisiejszych standardów, ale może, przy dobrych wiatrach, niedługo się to zmieni. Na razie skupiam się na poprawkach wykrytych błędów i paru zmianach, które są szczególnie pomocne dla biegaczy np. strefy tętna w serwisie, czy interwały w aplikacji.

Pozdrawiam i życzę owocnego korzystania z serwisu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

W jaki sposób korzystać z pomiaru tętna poprzez bluetooth? Np. Polar wearlink? Współgra to z navime?
marwask
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety na razie aplikacja nie łączy się przez bluetooth z pulsometrami, ponieważ nie mam na czym tego testować :( Chciałem specjalnie kupić SonyEricssona, ale niestety nowa Xperia Z nie obsługuje ANT'a, a nie chciałem brać nic gorszego. Jeszcze się zastanowię i może kupię Xperię Mini oraz jakiś tani pas z Decathlonu, żeby dodać tą obsługę. Teraz biegam ze zwykłym pulsometrem, jednak brak połączenia z nagraną ścieżką gps bardzo boli... Co do obsługi tętna w Navime, to obecnie jedyną opcją, jest import plików tcx.
Obrazek
Rafalek82
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47m43s

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:W jaki sposób korzystać z pomiaru tętna poprzez bluetooth? Np. Polar wearlink? Współgra to z navime?
WearLink to nie BlueTooth, pasek musi miec BT oprocz WearLinka, jezeli idzie o Polara.
Obrazek
Rafalek82
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47m43s

Nieprzeczytany post

marwask pisze:Niestety na razie aplikacja nie łączy się przez bluetooth z pulsometrami, ponieważ nie mam na czym tego testować :( Chciałem specjalnie kupić SonyEricssona, ale niestety nowa Xperia Z nie obsługuje ANT'a, a nie chciałem brać nic gorszego. Jeszcze się zastanowię i może kupię Xperię Mini oraz jakiś tani pas z Decathlonu, żeby dodać tą obsługę. Teraz biegam ze zwykłym pulsometrem, jednak brak połączenia z nagraną ścieżką gps bardzo boli... Co do obsługi tętna w Navime, to obecnie jedyną opcją, jest import plików tcx.
Pisalem do Ciebie kiedys maila...bez odpowiedzi!

Rozwin swoj soft w oparciu o Sony Xperia Active (ANT+ i BT), zgarniesz dzieki temu sporo userow :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja wczoraj z ciekawości wypróbowałem navime i klops. Zaimportowałem treningi z 310xt i w ogóle nie zaimportował tętna a w niektórych treningach zgubił wykres tempa. Kiepsko.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
marwask
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rafalek82 pisze: Pisalem do Ciebie kiedys maila...bez odpowiedzi!
Rozwin swoj soft w oparciu o Sony Xperia Active (ANT+ i BT), zgarniesz dzieki temu sporo userow :)
Mogę tylko przeprosić, że się nie odzywałem. Jak pewnie wiesz, Navime robie hobbystycznie, po godzinach i niestety nie mam na nie tyle czasu ile bym chcial. Do tego kontakt mailowy, przy tak dużym projekcie oraz bardzo dużej ilości wiadomości kompletnie nie sprawdza się i dlatego uruchomiłem kompletny system do zarządzania projektem. Teraz nic nie pozostanie bez odpowiedzi i każdy widzi co jest aktualnie dodawane / zmieniane / poprawiane. Nie wiem, czy mogę podać linka, ale jak ktoś chce zobaczyć jak to wygląda, to niech wejdzie na Navime i po prawej stronie ekranu naciśnie na "Twoja sugestia".
Piechu pisze: A ja wczoraj z ciekawości wypróbowałem navime i klops. Zaimportowałem treningi z 310xt i w ogóle nie zaimportował tętna a w niektórych treningach zgubił wykres tempa. Kiepsko.
Wczoraj widziałem Twoją ostatnią aktywność i mam już zgłoszenie, że muszę ją poprawić. Nie mam Garmina i dlatego jego obsługę robię "w ciemno"... Muszę zmienić obsługę tras, które mają wiele odcinków, bo z tego co widzę, to w tym jest problem. Jeśli możesz, to podeślij mi na kontakt@navime.pl pliki tcx z dwiema, trzema ostatnimi ścieżkami, a ja wtedy poprawię całą obsługę. Jeśli importowałeś za pomocą wtyczki Garminowej, to będę miał trochę bardziej utrudnione zadanie, ale oczywiście wszystko da się zrobić :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marwask pisze:Wczoraj widziałem Twoją ostatnią aktywność i mam już zgłoszenie, że muszę ją poprawić. Nie mam Garmina i dlatego jego obsługę robię "w ciemno"... Muszę zmienić obsługę tras, które mają wiele odcinków, bo z tego co widzę, to w tym jest problem. Jeśli możesz, to podeślij mi na kontakt@navime.pl pliki tcx z dwiema, trzema ostatnimi ścieżkami, a ja wtedy poprawię całą obsługę. Jeśli importowałeś za pomocą wtyczki Garminowej, to będę miał trochę bardziej utrudnione zadanie, ale oczywiście wszystko da się zrobić :)
Nie ma problemu. Jak tylko wrócę do domu to podeślę pliki. I tak, importowałem pliki za pomocą wtyczki :)
Pozdrawiam
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
marwask
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Nie ma problemu. Jak tylko wrócę do domu to podeślę pliki. I tak, importowałem pliki za pomocą wtyczki :)
Poprawiłem importer aktywności bezpośrednio z Garmina. Dzięki plikom, które dostałem, dodałem wsparcie dla sensora kadencji liczącego kroki. Dzięki temu dostępne są proste statystyki oraz wykresy kadencji.

Ze względu na to, że wszystko robię w oparciu o emulator, proszę osoby posiadające Garmina o testy...
A tak wygląda zaimportowana trasa z wykresami tętna i kadencji
http://www.navime.pl/tripchartstats.xht ... Key=231930
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra robota :) Cieszę się, że mogłem pomóc :)
Mam jeszcze taką drobną sugestię. Podział na odcinki. Odcinki sa ponumerowane od 1 do 19. Z tym ,że odcinek nr 1 powinien być tak naprawdę ostatnim odcinkiem a docinek nr 19 odcinkiem nr 1 bo w takiej kolejności bieg się odbywał. Czy jest możliwość zmiany tego układu?
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Marwask, ja również testowałem ostatnio navime, i jako apkę na telefon, i jako portal aktywności.
Z apki jestem bardzo zadowolony, szybko łapie sygnał, próbkowanie mogę ustawić co 3 sekundy, więc trasa jest bardzo ładnie odzwierciedlona.
Zdziwiły mnie natomiast niektóre dane na samej stronie - zarówno z apki navime, jak i importowane (z RunKeepera i z Endo) - z jednej strony dystans i czas niby zczytane są dobrze, ale na niektórych statystykach, jak międzyczasy i najlepsze czasy, wydaje mi się, że nie oddają stanu faktycznego (importuję też do run-loga,stravy, wszystkie strony dają podobne międzyczasy i średnie, ale inne niż navime).
Natomiast chapeu bas za różne "smaczki" - dokładne dane pogodowe, rozpoznawanie nawierzchni trasy, procentowe układy prędkości/wysokości (choć z prędkością jest tak, jak z międzyczasami, moim zdaniem, trochę przekłamań).
Fajnie byłoby, gdybyś kiedyś dodał możliwość robienia segmentów treningu (przydatne w interwałach), tak jak ma RunKeeper w wersji free.
Tak czy siak, będę czasem z przyjemnością używał navime :)
nwTomek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: ~47min

Nieprzeczytany post

Witam, jestem zupełnie nowy na forum. Stronę znalazłem w googlach.
Mam jedno pytanie.

Czy jest możliwość instalacja na zwykłej samochodowej nawigacji gps jakiejś aplikacji dla biegaczy? Pomiar czasu, trasy... etc... zapisywanie wyników.

Nie mam telefonu z gpsem ale mam za to nawigację Mio Moove M300.

Co poradzicie w tej sferze? Jakieś wskazówki?
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie ma takich aplikacji, ale jak masz chęć i umiejętności możesz zrobić jailbreak i wgrac aplikacje androidowa, bo to wszystko linux
nwTomek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: ~47min

Nieprzeczytany post

Chęci są, wielkie ale umiejętności brak ;)

Rozumiem, że muszę zainstalować zupełnie nowy system (android) na GPS a dopiero potem bawić z aplikacjami dla biegaczy?

Pozdrawiam!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ